Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 571
  • 829
  •   1
Отговори
# 780
  • там, където ми харесва
Извинявам се. Не съм разбрала.

# 781
Аз пак да помоля за съдействие за лаборатории с антимикограми? Вече имам някаква инфо за Варна, Бургас и Пловдив, но все пак - в другите големи градове все трябва да правят някъде такива изследвания (или поне така си мисля)…

# 782
  • Враца
Да попитам дамите, които са слагали борна киселина - глобулите мокрят ли се като Гинофилус или не?

# 783
Здравейте!

Някоя пускала ли е изследвания в Геника, които са само за Candida albicans и Candida nonalbicans?
И ако да, дали се виждат точно изписани всички щамове?

# 784
Аз лично не, а и не бих. Абсолютно безмислено е да се търсят гъбички с PCR. Добрите МБ лаборатории могат да определят точния щам, количество, както и към какво са чувствителни.
За София - аз лично препоръчвам НЦЗПБ, със сигурност хващат всякакви идиотски щамове, в малки количества, а и правят антимикограма.

# 785
Здравейте, бременна съм в 15 г.с. и при записване на ЖК ми взеха микробиология. Притеснявам се от резултатите на изследването, както и от лечението(дали е достатъчно), тъй като знам че гъбичките са упорити. АГ ми изписа 12 дни макмирор глобули и после 10 дни лактажин - според вас дали е достатъчно това лечение? Някоя пила ли е биозин фем докато е била бременна?

Прикачвам и снимка на микробиологията

# 786
Лечението е ОК.
Пробиотиците генерално са ОК по време на бременност, аз съм пила почти нон-стоп.

# 787
  • София
Да се похваля - пуснах си ПСР в Геника, всичко чисто, имам си лактобацили. Само малко Уреплазма.

# 788
Само??
Предполагам, знаеш, че това е ППБ и сега ще трябва да пиеш АБ. Съответно - за да не гъбясаш, антимикотик, а за да не ти умрат лактобацилите - вагинален и орален пробиотик. 
Тъй че е далеч от “само”.
Партньорът да се изследва и лекува паралелно с теб и без секс по време на лечението. След което - около месец след последното хапче АБ контролни изследвания и за двамата. Едва, ако са отрицателни - може отново секс без презервативи, дотогава се пазете (а най-добре - изобщо не правете).

# 789
Да се похваля - пуснах си ПСР в Геника, всичко чисто, имам си лактобацили. Само малко Уреплазма.
Рокси, не искам да те плаша, но уреаплазмата изобщо не е безобидна. Така, че вземи мерки!

# 790
За да внеса малко объркване в дискусията, понеже също съм се срещала многократно с уреаплазма - всъщност не е доказано, че е ППБ - “Despite the many studies conducted, it has not been resolved whether Ureaplasma spp. are pathogenic or commensal”
Изолирането на бактерията не е задължително да сочи проблем, зависи дали има симптоми, разбира се.

# 791
Здравейте, март месец се сблъсках за първи път с кандида албиканс. Лекуваха ме с 10дни макмирор. Май месец бях чиста, но сега юли месец отново имам оплаквания и положителна микробиология за кандида и вагиноза. Имам нов АГ и ми изписа една таблетка Микомакс и една Глобула Лумексин (като не виждам съставката му да фигурира в антибиограмата). Това лечение не е ли прекалено малко и защо го няма в антибиограмата, не знам?

# 792
  • София
Докторът каза, че не е толкова притеснително и да пия добавки за изчистване на пикочните пътища, а не антибиотик.
В изследването пише, че нямам ППБ.

# 793
Каквото и да говорят,знам че се сдобих с нея от заразен партньор. И мъката  година след отрицателни тестове продължава. От скапаната Уреаплазма след антибиотик получих уретрит. Та.....предава се по полов път и определено не е приятно

# 794
Няма да изчистиш уреаплазма без антибиотик- ела в темата за уреаплазма. Аз я изчистих от един курс, но известно време продължаваше боцкането при уриниране.

Общи условия

Активация на акаунт