Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 624
  • 829
  •   1
Отговори
# 810
Няма никакъв избор на вагинални пробиотици, Флоражин колко ще помогне не знам, но така или иначе Гинофилус вече са го развалили и не действа, другото е Лактажин..

# 811
Флоражин не възстановява лактобацили, пробвала съм многократно.

# 812
Добре, ще пробвам Лактажин тогава, надявам се да не ми създаде проблем. Иначе доктора изрично ми каза нищо други да не пия и слагам за сега за бактериалната, че не трябвало нищо само Ломексина с микомакса.. Не знам.. За сега ми се успокои болката и сърбежа, ще видя до кога.. Искам да попитам, когато в резултатите пише, че преобладават Lactobacili (както имах на предната микробиология), а сега умерен растеж на Lactobacili, всъщност слагането на пробиотик не ги ли увеличава?

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 23:27 от desislavazhivanova

# 813
Би трябвало да ги увеличава, ако действа.
Или има нещо на заден план, което ги убива.

# 814
Някой пробвал ли е да се маже с Гиназол външно? Боря гъбички от началото на годината. Пила съм итраконазол, флуконазол от 4 месеца насам по 1табл.седмично,слагала съм Гино-певарил, клотримазол, Ломексин, Залайн мазала съм външно с Нистатин, клотримазол, ломексин, залаин отърване няма!! Сега слагам вагинални Гинофилус 🥴

# 815
Здравейте,преди време бях писала в темата. След проведено лечение,отново усещам,че гъбичките са на лице.Започнах с предписан ципрофлоксацин и микомакс- изобщо нямах подобрение и смених лекаря. Следващият предписа да пия итраконазол и Аугментин,а вагинално поставях гиналгин и миковаг- за момент имах подобрение,но беше за дни.Партьорът ми също се лекува.Моля за мнение- борба киселина ще бъде ли по-ефективна според вас? Благодаря!

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 20:28 от Kattq

# 816
Димитрова,

Гиназол не се маже външно, а се поставя вътрешно. По принцип е много ефективен. В твоя случай, отново се връщам на основния въпрос - какво стои зад гъбичките? Защото те не се връщат просто ей така. Има си предразполагащ фактор, какъв е при теб?

Катя,
Ти освен разни особени щамове гъби, си имала и БВ, и стафилококи. Което не ме учудва предвид това, че нямаш никакви лактобацили, а явно не са ти изписвали да слагаш такива.
Смени си лекарите на първо място. Доколкото виждам си била в София (поне изследването в Бодимед ме навежда на тази мисъл, защото знам тази микробиоложка), ако да - отиди в Кожно-венерическия към 29 ДКЦ, кабинет Микология при д-р Рачева. Носи си изследванията и нека ти пусне нова посявка, за да се види какво е този път. Борната киселина е добър вариант при такива неспецифични щамове гъбички, но за съжаление ти имаш и други инфекции, които трябва да се третират. Няма да минеш само с нея. Трябва ти комплексно лечение, препоръчвам мъжа ти също да се изследва да се види при него какво има.

И за двете ви - ако не сте се тествали за ППБ скоро, обезателно го направете. Нерядко друга инфекция седи зад хронично-рецидивиращите БВ и гъбички, а в момента направо има бум на уреаплазма.

# 817
Здравей не съм от София и е съм правила такова изследване. Гинеколожката взе секрет и го гледа директно под микроскоп. Изследвала съм инсулинова резистентност тъй като мислеше че проблема е от там. С изключително срината имунна система съм след огромен прием на антибиотици в голям период от време. То и след тях се появи проблема.Тъй като в момента съм и със счупен крак вариант за преглед нямам. Посаветва ме да си взема Гиназол и да се на мажа с него и външно. ДА Продължа и с гинофилус.

# 818
Т.е. дори нямаш посявка за гъбички? Ами то може да не са такива изобщо, или да са в комбинация с някаква бактериална инфекция…
Но в момента със счупен крак, наистина тегава работа. Като ти свалят гипса - отивай и пускай всякакви изследвания.
Иначе - трудно го виждам мазането с Гиназол, защото той е в една спринцовка… как ще вадиш по малко, за да мажеш отвън, не знам. Но пробвай, то в твоя случай какво друго може да се направи…

# 819
Гиназолът върнал ли се е в аптеките, че миналата година като търсех ми казаха, че е спрян?

# 820
Да, вече го ползвах - преди 2 седмици. Съвсем скоро са го пуснали. Ако го няма наличен, от аптеката го поръчват от склада.

# 821
Здравейте, от скоро цъфнах с кандида глабрата. Вече около половин година се появява всеки месец или през месец.
Видят в темата, че препоръчвате борна киселина - откъде се взима и как се прилага? Гледам, че има прахчета, разтварят ли се или как?

# 822
  • Враца
Аз се боря със същата гадост безуспешно.
Сега слагах 10 дни Донафил, който има и борна киселина и продължавам само на вагинални капсулки борна киселина.
Поръчах ги онлайн -30 броя от 600 мг.
Мисля, че тази на прах е за растения

# 823
Уейв, миналата година я борих с Нистатин и Макмирор и после месец Борна киселина. Препоръчва се изследването да има и антимикограма,за да знаеш с какво да я бориш.
Провери се и за ППБ,

# 824
Ради,

След Клион Д, сложи няколко дни (3-4) нещо с млечна киселина (Вагизан, Гинофит, Лактобор), за да подкиселиш средата. Едва след това сложи Лактажина. И после - поне седмица след това, а най-добре след цикъл - нова МБ да се види какво се случва. Може да се наложи повече от 1 курс с вагинален пробиотик, докато се позакрепят нещата.

Габи, в такъв случай - продължи с Лактажина и просто изчакай и ти поне 7-10 дни и отиди да пуснеш контролно изследване. В никакъв случай не слагай Арилин СЛЕД Лактажина, защото реално, ако си успяла да си оправиш лактобацилите и да си намалила бактериите, то сложиш ли Арилин, ще намалиш лактобацилите, които вече си посяла. Затова първо се слага Арилин, а след него Лактажин. Вагизан може да се сложи по всяко време реално, но е добре да се направи преди вагинален пробиотик, а не след това.

И за двете ви - може да си пиете орален пробиотик, Биозин Фем е от спряганите, че действа добре на вагиналната флора. Аз лично съм скептична, защото не съм видяла никаква полза от нито един орален пробиотик върху лактобацилите ми, но хайде, аз имам много стомашно-чревни проблеми, пия 200 лекарства за стомах и може да не ги усвоявам добре.
Със сигурност няма да навредят, но трябва да се направи поне един курс от месец, че и повече, за да има някакъв ефект.
Здравей! Приключих с курса Лактажин, пия Биозина, взех си и Феманоза, след уреаплазмата ми помогна доста с честите позиви за уриниране и сякаш ми се успокои всичко и този път, но ми дойде цикъла и сега ми се обостриха симптомите с уринирането.. Уж в резултата не излизаше определен патоген, освен 3ст. чистота.. Какво изследване ще не посъветвате да си пусна и арилин мога ли да си взема без рецепта докато успея да отида на АГ?

Общи условия

Активация на акаунт