Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 628
  • 829
  •   1
Отговори
# 195
Нямам превръзки... Нямам и бельо за превръзки. Не знам какво е това нещо от години 😂 ще слагам по дебели ежедневни, видяло се е. Ами, слагала съм и по седмица млечната киселина, за бв е това препоръката, за превенция е друга

# 196
https://remedium.bg/vidermina-clx-vaginalni-ovuli-za-intimna-hig … h10-broya-24247/p

По принцип това е нещото 😀. Това ли взе?
Иначе да, те редовно си сменят опаковки и т.н. А пък в Италия (италиански са), имат още повече продуктови линии и е съвсем объркано.

P.S. Ако някоя от вас пътува за Италия, минете през аптека за този интимен душ гел:

https://www.farmaciaeuropea.it/Vidermina-DermoDetergente-Intimo- … co-500-ml-z-32750

Прекрасен! Ей сега се сетих за него и ще издирвам как да си го поръчам до BG. 😃

Ето как изглежда новата опаковка.

# 197
Как така нямаш бельо за превръзки? С това ме разби просто 🙄.
Отиваш до аптека, купуваш дамски превръзки с максимален брой капки, препоръчвам Либрес и слагаш. Дори и само прашки да носиш, пак можеш да лепнеш отдолу превръзка.
BTW, ако наистина носиш само прашки, съветвам те подаръка от дядо Коледа да е поне 10 чифта нормално, памучно бельо тип бикини.
Аз лично ползвам от H&M, удобни са, не се свиват, перат се спокойно на 60 градуса и сушилня, разбира се. Даже слагам линк:

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0803969051.html

И не, за БВ също се слагат за няколко дни, после почваш Гинофилус.

# 198
10 дни съм ползвала вагизан, странно, но не съм получавала никакво течение от него. Дори и една капчица. Иначе и аз купих от розовата видермина. От нея също не съм получавала течение, но се усеща приятно овлажняване. Даже сега ще ползвам от нея след цикъл няколко дни преди да отида за микробиология. Нали три, четири дни преди това, ако се спре ще е ок изследването?

# 199
Snake,

Моля те снимай съдържанието. Нещо не намирам какво има вътре точно.

La Farina, не ти препоръчвам да го правиш. Нека ти свърши цикъла, изчакай 2-3 чисти дни и директно на МБ без да слагаш абсолютно нищо. Пък докато си чакаш резултата - слагай Видермина. 3-4 дни може и да не са достатъчни, все пак в тях има антисептик, ще промени малко или много флората. И пак напомням - те не са за превенция. Лечебни са. Колкото по-малко неща слагаме долу, когато сме си наред (уж), толкова по-добре.

# 200
Хах. Нямам, защото не ползвам бикини, не ползвам дамски превръзки. Ползвам тампони при цикъл. Има превръзки, които пасват на прашки (ежедневни ). Така че драма няма. Няма сила, която да ме накара да обуя бикини, камо ли да сложа дамска превръзка отново. Обаче не е тема да занимавам останалите тук.
Иначе мислех да не слагам гинофилуса, защото при микроскопията лактобацилите ми бяха втора група, което си е "масово лактобацили".. мислех да мина само с млечна к-на.. Не знам какво да предприема.

# 201
Скъпа Mountain_crystal,

Само ще ти кажа, че бъркаш много по отношение на бельото и превръзките. И разбери, че част от проблемите ти са именно от прашките и тампоните.
Но… всеки си има глава на раменете, преценява си кое му е приоритет, не знам на колко години си, аз едно време като бях на 28-29 г. се тръшках известно време, че видиш ли, трябва да спра да нося прашки и да слагам тампони… Очертават ми се гащите, ала-бала… Суета…
Ама бързо ми мина, защото след 2 години борба с Ешерихия коли и ентерокок (типични представители на чревната флора) вече няма сила, която да ме накара да си обуя прашки, за тампон пък да не говорим.
Иначе - ако си имала БВ, просто няма как лактобацилите ти да са в оптимално количество. Абсурдно е. Но за да си сигурна, слагаш Вагизана, чакаш 7 дни след последния, пускаш контролна МБ в читава лаборатория и това е.

# 202
Преди да започна да ползвам тампони, бях два пъти в месеца с гъби, тъкмо ги оправя и цикъл, тъкмо мине цикъла и гъби...
На моето тяло това се отразява по конкретния начин. Нито прашките са ми проблем, нито тампоните. А грешно лечение от " компетентни" доктори, последвало го успешно такова с медикаменти, които я да ме излекуват, я да ме пречукат, последващ стрес след това...

# 203
Аз си имам няколко чифта циклични гащи, така им викам, даже и моя приятел ги знае, че така се наричат🤣 и когато съм с овули си слагам тях. За мен най-добре са превръзки (хипоалергенни и само памук, че иначе правя алергии дори към олейс. Памучни говоря самата им повърхност да е памучеста и нежна, аз ползвам само натурела лайка и хипо-). Другото, което ми е най- е менструалната чашка. Проблемът ми е, че аз акам няколко пъти през деня, следователно тя се свлича и нямам възможност да я сменям и измивам всеки път. А и ми трябваше лубрикант, а не си го нося с мен. Но свикнеш ли да я поставяш правилно, е много яко. И това количество, дето си мислим, че е страшно много на превръзката, в чашката е минимално. И дори да заспиш с нея нищо няма да стане. А с тампон.. не ми се мисли.

# 204
Snake,

Моля те снимай съдържанието. Нещо не намирам какво има вътре точно.

La Farina, не ти препоръчвам да го правиш. Нека ти свърши цикъла, изчакай 2-3 чисти дни и директно на МБ без да слагаш абсолютно нищо. Пък докато си чакаш резултата - слагай Видермина. 3-4 дни може и да не са достатъчни, все пак в тях има антисептик, ще промени малко или много флората. И пак напомням - те не са за превенция. Лечебни са. Колкото по-малко неща слагаме долу, когато сме си наред (уж), толкова по-добре.

Ето и отзад какво пише. Вътре няма нищо на български  Rolling Eyes

# 205
Snake, мерси. Съдържанието е същото.

Дами, по-добре да не разводняваме темата с тампони, превръзки и гащи. Както казах - всяка от нас си носи глава на раменете.
Само преди да сте много категорични - поразгледайте женската си анатомия в огледалце отдолу. Отбележете колко близо е ануса до влагалището и как парченцето плат от прашката стои те точно там. И то, разбира се, не е статично и залепено, ами се движи - напред-назад.
Това е последният ми коментар по темата.

# 206
Схемата ти не е от леките.
По принцип при неусложнените инфекции на влагалището се изписва само по 1 хапче еднократно, а ти ще пиеш 2 месеца всяка седмица. По принцип ти го е изписала така, защото кожните гъби са доста упорити. 
Тъй че - смятам, че Дифлукана + Ломексина със сигурност трябва да оправят положението.
Що се отнася до вагиналните - те са супер малко и още от 1-вия Дифлукан ще заминат. Като си оправиш и лактобацилите, всичко ще е наред. И да, в случая нямаш нужда и от глобули. Според нея, по-добре е орално лечение, отколкото прекомерно слагане на глобули, защото всяка намеса долу води до разбичкване на флората.
Аз зададох същия въпрос през октомври, въпреки че при мен освен малкото лактобацили се изолираха кандиди 10 на 6. Та аз си проведох стандартното лечение с Дифлукан по схема + глобули и крем, че бях зачервена яко отвън. Но питах дали мога да ползвам за превенция борна киселина, че да не гъбясвам и тя каза не. Че борната киселина я изписва за лечение, не за профилактика, а за предотвратяване на рецидиви е по-добре да пия по 1 хапче месечно, отколкото да си слагам глобули. Освен Гинофилус, че аз редовно си страдам от намалени лактобацили, понеже съм на АБ често.
Ако имах и най-малкото съмнение, че нещо не ти е изписала правилно, щях да ти кажа. Нищо, че си я харесвам и съм ѝ пациентка от години, понякога не съм много съгласна с лечението, което изписва и тихомълком си го сменям 😅. Понякога си признавам, понякога не, както дойде.
Сега чакам да ми свърши цикъла, за да отида да ме види, че ми е интересно какво се случва с моите лактобацили след 3 АБ. Направих си вече 1 курс с Гинофилус, но искам да знам ориентировъчно какво е положението, за да знам с каква схема да продължавам. 2 пъти седмично е ОК, ама аз миналия месец направих всеки ден и вече ми е супер досадно…

Здравей Мила,
Сега ми излезе един въпрос и мисля да попитам,че и аз вече тотално се побърках последните месеци или по скоро година.
Нормално ли е или възможно ли е сега като имам малко гъбички влагалищно и не много лактобацили да получавам от време на време едно такова еднократно течение т.е малко да ми зацапа на бельото и нищо после.След 1 ден пак така.Няма друг симптом само малко като гъделичкане ми остава след това.
Оф защото днес пак се получи и реших да питам.Тази вечер слагам Гинофилус капсула и затова малко се панирам. СКОРО беше и овулацията да е би.пък от нея така да се случва ама съм станала страшна паника.И сега вчера след резултата от др Рачева си започнаха старите симптоми около дупето и си викам днеска край нещо пак не е наред или аз не съм вече и.съм тотално имперкала.
Друг въпрос..Дифлукана само от 150 ли го има че това ми дадоха в аптеката ,а докторката не уточни ?

# 207
Гери,
Нищо ненормално не виждам. Течение си има винаги, то това е нормалното. Влагалището се самопочиства и си има секреция. А в различните дни от МЦ течението е различно. Твоята флора не е оптимална, тъй че е нормално също да имаш такива симптоми, каквито описваш.

Дифлукан е само от 150, това ти е дозата.

Относно симптоматиката около д-то, то е много рано да се повлияе, а колкото повече го мислиш, толкова повече ще те сърби/пари и т.н. Дай си време просто.

Изпий си Дифлукана, сложи си Гинофилус (утре ще тече, имай го предвид), мажи се, Дзен и горе главата. И 3 дни след Дифлукан никакъв алкохол. Не знам дали ти го е казала (вероятно не), но да го знаеш, не се комбинира. Тъй че - безалкохолен Дзен. 😉

И всъщност не се шегувам чак толкова. Гъбичките избиват и от стрес. Аз например като се притесня много/имам стресов период получавам ужасен flare-up на себореен дерматит и/или разноцветен лишей, а те са си от гъби. Последните ми вагинални гъби също бяха на тази основа.
Тъй че - опитай се да си по-спокойна и да не го мислиш толкова. 🤗

# 208
Гери,
Нищо ненормално не виждам. Течение си има винаги, то това е нормалното. Влагалището се самопочиства и си има секреция. А в различните дни от МЦ течението е различно. Твоята флора не е оптимална, тъй че е нормално също да имаш такива симптоми, каквито описваш.

Дифлукан е само от 150, това ти е дозата.

Относно симптоматиката около д-то, то е много рано да се повлияе, а колкото повече го мислиш, толкова повече ще те сърби/пари и т.н. Дай си време просто.

Изпий си Дифлукана, сложи си Гинофилус (утре ще тече, имай го предвид), мажи се, Дзен и горе главата. И 3 дни след Дифлукан никакъв алкохол. Не знам дали ти го е казала (вероятно не), но да го знаеш, не се комбинира. Тъй че - безалкохолен Дзен. 😉

И всъщност не се шегувам чак толкова. Гъбичките избиват и от стрес. Аз например като се притесня много/имам стресов период получавам ужасен flare-up на себореен дерматит и/или разноцветен лишей, а те са си от гъби. Последните ми вагинални гъби също бяха на тази основа.
Тъй че - опитай се да си по-спокойна и да не го мислиш толкова. 🤗

Страхотна си благодаря ти.
Толкова се радвам се открих тази тема и събеседници като,теб.,че не съм сама и аз.
Алкохол не пия така че няма проблем,само цигарите останаха да махна незнам дали и те не влияят на тези гъби, но в този стрес просто още не им е дошло времето.
Като чета назад във темите и постовете ти виждам че си адски много изпатила във много неща и се държиш,така че мога и аз.
Но просто на човек понякога му трябва макар и виртуално някой да му каже ,че не е сам Heart
Ако имам въпроси ще пиша пак.
Благодаря ти
Хубава вечер!!!

# 209
О, благодаря ти милите думи, Гери 🥰, много съм трогната.

Не си сама, ние сме тук и те подкрепяме. И разбира се, че ще се справиш, те гъбите и пр.  са просто много досадни и изнервящи, иначе честно казано, са си един бял кахър. Което не значи, че аз лично не съм проляла един милион сълзи заради тях, вярвам и почти всички тук в тази тема. Но има къде-къде по-страшни неща, тъй че ще се преборим с тях, няма как иначе 😉.
Иначе - алкохолът според мен е trigger за гъбите, сигурна съм, че прави чудеса с чревните. Цигарите не са, поне не пряко. Но те пък са вредни като цяло, включително за имунната система, тъй че ако решиш - цопни и в тази тема:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1568793.600

В нея се опитваме да откажем цигарите 😅. Аз бях супер активна пушачка до съвсем скоро, но сега съм в отбора на бившите пушачи, тъй че пропагандирам отказването от тази наркомания 😄. Иначе и на мен ми се пуши зверски, но този път нямам избор освен да ги спра. В интерес на истината, както всеки пушач и аз съм се замисляла преди за отказване, но всеки път бях много стресирана и не ставаше. А истината е, че със стрес или без стрес (съществува ли това изобщо🤔), все трудно. Но хайде, преставам и с този оф-топик, че тая вечер много се отклоняваме от същността на темата тук.
Ще очаквам да пишеш по-нататък как се развиват нещата при теб и се надявам скоро да се похвалиш, че си се отървала от гъбите.

Общи условия

Активация на акаунт