Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 605
  • 829
  •   2
Отговори
# 540
Момичета, здравейте отново.

Не знам дали ме помните. Аз съм с ежемесечно лечение на кандида, което ме докара до липса на лактобацили и до поява на бактерии. Това се случва в продължение на повече от 2 години. Дори летях до Германия да си купя т.н.Ваксина с лактобацили. Бях писала един скандално дълъг пост преди време.
Както и да е... Миналата седмица отново бях на преглед в Надежда и отново пуснахме микробиология и получих този резултат (отново липсват лактобацили):

Без да съм приемала никакви медикаменти, 3 дни по-късно отидох на преглед при д-р Рачева и тя ми пусна Фемофлор в Геника. И О, чудо... лактобацили има или поне аз така разчитам.

Моля ви! Помогнете ми с разчитането на резултата от Геника. Лактоцабилите много ли са или са малко? Или аз тотално се бъркам за наличието им. Вече съм тотално объркана.
Още нещо.. аз си мислих, че в това изследване Фемофлор има и антимикограма и антибиограма при засичане на някоя гадина. Останала съм с това впечатление, защото преди няколко месеца правих такова в Александровска и там ги имаше включени. Иначе д-р Рачева взе материал и за изследване в диспансера. Предполагам, че тя може би ще направи?
Меча, къде е правено първото изследване? Ваксината и в трите дози ли я постави? Аз бях с постоянна БВ, която уж лекуваха постоянно и слагах купища гинофилус и пак не успях да завъдя пробиотици. Единствено след гинатрена се заселиха при мен..

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 20:32 от jennifer_6631

# 541
Mecha, можеш да гугълнеш "estrogen and lactobacillus".
Аз търся инфо само на английски, дано ти е полезно това.

# 542
Здравейте, макмирор за 10дни ще махне ли кандида албиканс? Преди съм ползвала често полижинакс за вагиноза и микомакс като пия антибиотик превантивно, но макмирор до сега не съм. А и кандида не съм имала май до сега...

# 543
Cafe del Mar - След 10 дни лечението с Метронидазол вагинално, колко дни е добре да се подкисели средата с Вагизан преди Гинофилус? След цикъл - отново колко дни Вагизан и колко дни Гинофилус? С Fortify Optima или предложените по-скоро Biozin или Криспакт виждаш, по-добри резултати като орален пробиотик? Изчетох още първите ти споделяния от 2015, много благодаря 🙏

# 544
Благодарение на Кафе дел Мари и Мила се оправих с техните схеми и особено с пиенето на Биозин фем. Аз подкиселявах средата може би 10 дни.

# 545
Здравейте
И аз от скоро благодарение на момичета тук взех да пия Биозин Фем ,но явно си трябва повече време и мисля да не го спирам .Но за интимния душ гел ми стана интересно.Ползвам в момента Идрозоил интим от доста време и нямам оплаквания за сега понася ми ,но чета че пък Сабамед  бил много хував и може ли да ми кажете това ли е самия продукт да взема да го пробвам или не е хубаво така да сменям.

# 546
Гери,

Това е интимния душ гел. Иначе - аз редувам. Един път Себамед, един път Лактацид антибактериален, то ми стигат за няколко месеца.

Деси,
Какъв Макмирор ти е изписан - вагинално или орално, или и двете? По принцип аз лично като лекувам Кандида предпочитам лечение с чисти антимикотици, но то зависи и от чувствителността към лекарства. Ако твоята гъба е чувствителна на Нистатин, ще има ефект.

# 547
Момичета, пробиотиците искат продължителен прием по схема - за съжаление, след години го разбрах. Аз започнах с Биозин Фем всеки ден х 1, Криспакт всеки ден х 1, даже по 2 понякога...и след 10 дни си докарах цитолитична вагиноза. Съветът ми е, да се направи Биозин една опаковка, всеки ден х 1, а Криспакт да се приема по-рядко, през 2-3 дни, защото е много потентен пробиотик. На втория месец разреждате приема, започвайли веднага след цикъл - този път на 2-3 дни Биозин Фем, Криспакт веднъж седмично, или два. Докато стигнете до прием веднъж седмично.

Гери, подкисляването с Вагизан -3-4 дни поне, може и повече. Когато преди време приемах Оптима, сигурно съм била с уреаплазма, та не ми е меродавно мнението...аз лично от всичко изпито до момента залагам на горните два пробиотика. А Гинофилус - всяка вечер първия месец. После пак докато стигнеш до 1 капсула седмично.

# 548
Гери,

Това е интимния душ гел. Иначе - аз редувам. Един път Себамед, един път Лактацид антибактериален, то ми стигат за няколко месеца.

Деси,
Какъв Макмирор ти е изписан - вагинално или орално, или и двете? По принцип аз лично като лекувам Кандида предпочитам лечение с чисти антимикотици, но то зависи и от чувствителността към лекарства. Ако твоята гъба е чувствителна на Нистатин, ще има ефект.

Здравейте, вагинално за 10дни макмирор за кандидата, като междувременно имам и две прахчта Монурал, защото отново имам и цистит с Ешерихия. Бях се отървала от нея за няколко години, но явно ми е паднал имунитета. Пия и пробиотици един куп, но са за стомаха, не конкретно от женските.

# 549
Деси,

С Монурала е добре да се вземе и Микомакс. Защото от него си се гъбясва.
Честно казано, направи 2 Монурала като направиш и класическата схема 1-4-7 ден Микомакс + 10-те дни Макмирор вагинално.
Вземи и нещо с боровинка и Д-маноза, Уробиотик или Урикод.
Изчакай 7 дни след глобулите и пусни контролна стерилна урина и вагинален секрет.
Ако е необходимо след това, ще помагаме със схеми с пробиотици.

# 550
Деси,

С Монурала е добре да се вземе и Микомакс. Защото от него си се гъбясва.
Честно казано, направи 2 Монурала като направиш и класическата схема 1-4-7 ден Микомакс + 10-те дни Макмирор вагинално.
Вземи и нещо с боровинка и Д-маноза, Уробиотик или Урикод.
Изчакай 7 дни след глобулите и пусни контролна стерилна урина и вагинален секрет.
Ако е необходимо след това, ще помагаме със схеми с пробиотици.

Да, пия уробиотик и чай. Може ли уточнение за микомакса, да си купя три таблетки и да пия на 1,4 и 7ми ден ли? И също имам въпрос за монурала, изписаха ми го две прахчета на 24 часа, а преди съм го пила сякаш на 48 часа даже на 72 не помня и се чудя как да го изпия сега да е по ефективно.

# 551
Монурал се пие през 24 часа.  Но няма да се оправиш с него, гаранция. Ешерихия коли или се трепе с антибиотици по антибиограма, поне 10 дни, или се пие около два месеца по схема нитрофурантоин. Монуралът само ще замаже положението за кратко.

# 552
Зависи, La farina, ако е Ешерихията е чувствителна на Фосфомицин, което е активната съставка на Монурал, ще се отърве и само с него. Последните ми два цистита оправих точно така, но ми беше по антибиограма.
Иначе - пие се първата вечер едно прахче и на следващата вечер - второ. Т.е. 2 през
24 часа. На празен стомах, преди да си легнеш, след като си се изпишкала. И гледаш да не ставаш до сутринта.
Иначе - 3 Микомакса - на 1-вия ден от Монурала, след това на 4-тия и на 7-мия.
Деси, погледни си Антибиограмата, там пише ли, че Фосфомицин е S (чувствителен)?
И другото, при често рецивиращи цистити се изписва и ваксина, аз лично съм пила по схема Уроваксом и Уростим 2 години, защото като млада бях нон-стоп в такова нещо, имаше прекрасен ефект за години наред. Да чукна на дърво, за 17 години 2 цистита изобщо не ги броя. Ако искаш, ще ти напиша и тази схема.

# 553
Зависи, La farina, ако е Ешерихията е чувствителна на Фосфомицин, което е активната съставка на Монурал, ще се отърве и само с него. Последните ми два цистита оправих точно така, но ми беше по антибиограма.
Иначе - пие се първата вечер едно прахче и на следващата вечер - второ. Т.е. 2 през
24 часа. На празен стомах, преди да си легнеш, след като си се изпишкала. И гледаш да не ставаш до сутринта.
Иначе - 3 Микомакса - на 1-вия ден от Монурала, след това на 4-тия и на 7-мия.
Деси, погледни си Антибиограмата, там пише ли, че Фосфомицин е S (чувствителен)?
И другото, при често рецивиращи цистити се изписва и ваксина, аз лично съм пила по схема Уроваксом и Уростим 2 години, защото като млада бях нон-стоп в такова нещо, имаше прекрасен ефект за години наред. Да чукна на дърво, за 17 години 2 цистита изобщо не ги броя. Ако искаш, ще ти напиша и тази схема.

На моята антибиограма съм чувствителна към Монурала(фосфомицин). Иначе преди години съм пила ципрофлоксацин, вибрамицин и какво ли още не макар, че пак съм била по антибиограма, много трудно ми минаваше с тях, а аз в момента имам много стомашни проблеми и ми се искаше да се отърва с двукратно пиене, а не 10дни.

Точно с уроваксома се спасих от хроничния цистит, уви обаче само за 3 години явно..и мислех да пия пак, но не помня каква беше схемата и дали трябва да почна ваксината след чиста урина вече.. Аз имам завишени левкоцити, суе к 37 температура, може ли да е от цистита и кандидата?

# 554
От уроинфекцията най-велоятно е.

Общи условия

Активация на акаунт