Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 616
  • 829
  •   1
Отговори
# 765
Направи си в НЦЗПБ.
И с една проба ще ти хванат, ако имаш. Трикратното е по-скоро за паразити.
Специално гъбичките се изследват в Микологичната лаборатория там.

# 766
Fiona Apple,

Ясно, Ерудита… Предполагам - Нистатиновите глобули ще са също от там. По принцип за Глабрата това е най-подходящия вариант.
Амфотерицин Б? Това откъде? И под каква форма?
За борната киселина и аз знам, че в някои случаи дразни. Тъй че щом е така, просто спри с всичко, да се види МБ, ще ѝ правят ли антимикограма? Въпреки че то ясно колко е резистентна всъщност тая гъба…

И да, то не че нещо, ама на 40+ някак не се виждам вече всеки ден с креватни изпълнения, просто нямам сили, а и с моите ОКР, то не са мазания с незнам си какво, че да не съм се протъркала, Гинофилуси, задължително нещо с червена боровинка, че цистит да не хвана… Луда работа 🤣.

Shturanka,

Разбирам цялата ситуация, но тези глобули няма да ти свършат никаква работа в момента. А и те като цяло никаква работа не вършат, тъй че са направо за кофата.
Схемата, за която говоря е именно за Дифлукан, пие се 1-4-7 ден от АБ, ако АБ се пие 10 дни - пие се още 1 на 11 ден. Това е за профилактика.
Разбира се, с кърменето не става, както не става и сега да го пиеш.
Ще ми се обаче да идеш да си пуснеш една МБ, за да се види дали е само гъба, как са ти лактобацилите, защото най-вероятно след АБ и те са пострадали.
Иначе - докато отидеш на АГ, за да облекчиш сърбежа, вземи си антимикотичен крем и се мажи поне външно. Няма да компроментира резултата, спри го обаче ден преди прегледа. Можеш да си вземеш или Клотримазол (Канестен), или Ломексин, аз лично ползвам само второто, от Клотримазола нещо не ми е ОК, въпреки че едно време ми понасяше… Но както казах, аз съм леля, може на теб да ти е ОК в него.
Само че - за съжаление, ще трябва и вътрешно лечение, хич не искам обаче да се самолекуваш, особено както кърмиш. Нека таткото или някоя баба подадат една ръка и да си отидеш на АГ спокойно.
Пък после - пиши и ще коментираме резултата и лечението.

Благодаря ти, Мила!
Имаше и една схема на Дифлукана за шест месеца се пиеше превантивно, но честно казано не знам малко силен препарат е.
Ще видя да отида на Аг за една МБ.
И аз съм ползвала Миковаг борба киселина, но не видях кой знае какво облекчение.
Сега мажа и с Канестен (клотримазол), но ефект не виждам. Ломексин не съм пробвала.
Иначе и аз съм на 40 г. Според мен е хубаво и да се пие и вътрешно пробиотик.
Преди да забременея пак бях с гъбична инфекция и се излекувах със схемата на Дифлукан, пробиотик Кандеа орално, вагинално слагах Гино певарил. И се миех външно с РОЗАЛГИН разреден с вода в шише. Много ме облекчава.

Но няма да си правя опити, ще видя какво е положението с АГ. Че сърбежа отива към дупето чак. Отврат са тия гъби и тия антибиотици... Навремето нямаше проблеми с тях, сега не знам какви са тези препарати, но пия ли и цъфвам...

# 767
Да, задължително АГ. Все пак кърмиш, иначе досега да съм ти написала 100 схеми.
Но оттук насетне - Дифлукан при всеки АБ (когато спреш да кърмиш).
Пробвай с Ломексин, Клотримазолът е много по-слаб. Мажи и към д-то. То лошото е, че сега в жегата е още по-зле… Но кремът няма да оправи положението напълно, ще се наложат глобули. Розалгин външно също може, но само за измиване, без промивки.
За съжаление и 100 пробиотика да пиеш - това няма да те отърве от гъбички. Пробвано е с години при мен. Но пък от друга страна - при прием на АБ чревната флора също страда и тогава пробиотиците са а must, не знам дали взимаш, но ако не - направи поне месец със Синкванон (то трябва при прием, но и сега става).
Та така.

Дами, понеже минаваме 50 страници тема, скоро ще подготвя нова, но искам да оформя една по-информативна 1-ва страница. Молбата ми е всяка от вас, която си е правила МБ с антимикограма да пише в коя лаборатория. Нека съберем тази информация, за да сме полезни на другите.
Предварително благодаря!

# 768
Да, задължително АГ. Все пак кърмиш, иначе досега да съм ти написала 100 схеми.
Но оттук насетне - Дифлукан при всеки АБ (когато спреш да кърмиш).
Пробвай с Ломексин, Клотримазолът е много по-слаб. Мажи и към д-то. То лошото е, че сега в жегата е още по-зле… Но кремът няма да оправи положението напълно, ще се наложат глобули. Розалгин външно също може, но само за измиване, без промивки.
За съжаление и 100 пробиотика да пиеш - това няма да те отърве от гъбички. Пробвано е с години при мен. Но пък от друга страна - при прием на АБ чревната флора също страда и тогава пробиотиците са а must, не знам дали взимаш, но ако не - направи поне месец със Синкванон (то трябва при прием, но и сега става).
Та така.

Дами, понеже минаваме 50 страници тема, скоро ще подготвя нова, но искам да оформя една по-информативна 1-ва страница. Молбата ми е всяка от вас, която си е правила МБ с антимикограма да пише в коя лаборатория. Нека съберем тази информация, за да сме полезни на другите.
Предварително благодаря!

Благодаря ти!
Ломексин глобулите добри ли са?
Бяха ми препоръчани като добра алтернатива?
Иначе аз съм доволна от Пробиотик на Nature'sway optima fortify vaginal health. Сега го пия, взех си още една опаковка от iherb, защото в бг са мн скъпи (над 100 лв).

# 769
Аз лично се лекувам с Ломексин, когато имам гъбички. По схема.
Лошото е, че на мен лично ужасно много ми дразнят, но се изтърпява за няколко дни, важното е, че лекуват моите гъби специално.
Като цяло, те са по-силни от Клотримазола. Другото с добър ефект беше Гиназол, обаче мисля, че все още го няма на пазара. Има и Залаин, те също са силни, но аз не смея да ги пробвам, защото кремът им ме довършва просто.
😅 Тъй че то не е лесно, не стига, че гъби, ами да имаш свръхчувствителност към антимикотици е ужас. Аз например съм алергична към Низорал.
Та така, затова - АГ, да видим резултата и тогава ще коментираме лечението 😉.
Пий си пробиотика, който имаш, но ми е интересно да видя в изследването как са ти лактобацилите.
Имай предвид, че над 40 г. започваме да сме все по-уязвими, защото хормоните бавно, но славно започват да намаляват… А с намаляване на женските хормони, средата ни се променя и става по-поддатлива за инфекции.
Затова - превенция, превенция, превенция.

# 770
Мила, за Бургас пиши МБ лаборатория на доктор Илияна Димитрова в Трета поликлиника. Една от най-добрите в цяла България.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 10:57 от La farina

# 771
Мила, за Бургас пиши МБ лаборатория на доктор Илияна Димитрова в Трета поликлиника. Една от най-добрите в цяла България.
+1 за лабораторията в Трета поликлиника в Бургас за всякакви микробиологични изследвания. Но последните ми такива с антимикограма са в Лина в репродуктивната клиника Ню Лайф в Бургас. Правила съм и в лабораторията във Военна болница в Бургас, пак с антимикограма.

# 772
  • там, където ми харесва
Някои да пусне нова тема!!!

# 773

Предварително благодаря!
~lina~, Мила съвсем скоро написа, че я подготвя.

# 774
  • Близко съм
Пуснах МБ кандида няма , пуснах фемифлора пак и ето го резултатът пускам й новата и старата първо новата.

И старата

# 775
Да, но сега имаш БВ.
Какво ти изписаха?

Дами, подбутвам. Моля за още лаборатории. За София знам къде правят, за Бургас знам, за Пловдив, но съм сигурна, че и в другите градове има все някакви, които предлагат антимикограма.

# 776
  • Близко съм
Мила какво ми има сега каква инфекция? Още нищо сега ми излезнаха резултатите

# 777
  • Враца
Дами привет,
да споделя моите поредни резултати. Победих уреаплазмата, отрицателна е след лечение. Но гъбите, ах гъбите, си седят. Изписаха ми микомакс по схема и Донафил овули за 10 дни. Чудя се след тях да продължа ли още дни само с борна киселина, ако да колко дни - 20?

# 778
Алоевера - бактериална вагиноза. Често се среща, обикновено след продължителни лечения с АБ, когато флората е компроментирана.

Wa_wa,

Оф, тая гъба… Антимикограма този път? Да не би вече да е резистентна? Иначе - ако ще е борна киселина - направи 30 дни.

# 779
  • Враца

Wa_wa,

Оф, тая гъба… Антимикограма този път? Да не би вече да е резистентна? Иначе - ако ще е борна киселина - направи 30 дни.
Понеже в Донафила има борна киселина, затова се чудих да не прекаля 40 дни Simple Smile
Явно тук не правят антимикограма, но ако и след това лечение не я убия, в Бургас септември ще направя.

Общи условия

Активация на акаунт