Паническо разстройство - 63

• 23 711
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
woman_in_white1, за Бургас, мой близък беше много доволен от д-р Сайян, може би да потърсиш и второ мнение?
Иначе наистина обличай топли дрехи и музика или аудио книга и се разхождай. Както и опитай идеята за ходене вкъщи - много е приятно и определено отнема мислите и ги насочва в различна посока.
Какво ще рече ходене вкъщи?

# 736
woman, това са леки тренировки вкъщи ето визуализация:
https://youtu.be/C_rKOIJTB6A?si=SbNI-TEtPDpIkNqn

Има много варианти в youtub, просто си избери и ги прави за разсейване от лошите мисли.

# 737
Как се справяте със суицидните мисли като сте в такова състояние?На опаковките на лекарствата пише,че засилват мислите за самоубийство.Близките ми ме обвиняват,че съсипвам живота им и че ще ме затворят в лудница.Много съм отчаяна...

# 738
От 1 седмица пия Амитриптилин по 1 вечер, от втората седмица трябва да го пия по 2 вечер обаче тая сутрин се събудих с отоци под очите и с гадене, лекарят казва да продължа да го пия. По една таблетка нямах никакви проблеми обаче изпих две и не мога да си намеря място, както се пише в горния пост мрачни мисли, желание да плача, чуство че ще умра, притесняват ме повече тия отоци под двете очи, някой получавал ли е такива неща от това лекарство?

# 739
Аз пиех по 5 на ден, това ми беше терапевтичната доза. Никога не съм имала отоци под очите. Възможно ли е да са от нещо друго?

Със суицидните мисли се справях, като мислех какво ще причиня на хората, които ме обичат. Как ще ме заварят бездиханна, студена, и всички други екстри, които вървят с умирането. Мислех, че ще съсипя живота им по този начин, защото смятам, че там където има самоубийство, няма нормален живот после… а относно това, че ще ви затворят в лудница, сигурна ли сте, че не преекспонирате нещата? Не смятам, че нормален човек би говорил така на детето си.

# 740
Ей така да споделя, че да ми олекне. Уж съм добре в последно време, не съм имала хипохондрични кризи вече близо 3 месеца, но щерката трети ден поддържа температура 37 и нещо. Кашля и има яко сополи. Вчера ЛЛ я прегледа, гърдите уж чисти, вирус е. Ама днес съм в страшен филм и хипохондрията ми е на макс. Само ме кара на рев. Ако до утре не й мине, усещам че нещата при мен много ще се влошат.
Това е лошото при хипохондриците, че си правим едни наши заключения, базирана на нашата си логика и трудно можем да бъдем убедени в противното.  Много теория изчетох последните месеци, уж много неща ми се проясниха, та и на други хора споделях, а на практика никаква ме няма.

# 741
А вие спомняте ли си, когато поддържахте температура няколко дни, и като имахте сополи като дете, нещо да ви стана? Успокойте се, в момента държавата е пламнала от вирус. Ще мине.

# 742
А вие спомняте ли си, когато поддържахте температура няколко дни, и като имахте сополи като дете, нещо да ви стана? Успокойте се, в момента държавата е пламнала от вирус. Ще мине.

Така е, разбирам го. Това си повтарям цял ден, опитвам се да съм обективна, но се поддадох.

# 743
Всичко ще бъде наред, повтаряйте си го.
За децата не е добре да сме извън строя особено, когато са болни.

# 744
Мехурче, аз съм на Анафранил и също забелязвам сутрин подуване под очите, което преди съм нямала.

# 745
Аз пиех по 5 на ден, това ми беше терапевтичната доза. Никога не съм имала отоци под очите. Възможно ли е да са от нещо друго?

Със суицидните мисли се справях, като мислех какво ще причиня на хората, които ме обичат. Как ще ме заварят бездиханна, студена, и всички други екстри, които вървят с умирането. Мислех, че ще съсипя живота им по този начин, защото смятам, че там където има самоубийство, няма нормален живот после… а относно това, че ще ви затворят в лудница, сигурна ли сте, че не преекспонирате нещата? Не смятам, че нормален човек би говорил така на детето си.
Със сигурност не преекспонирам,защото като им казах,че имам мисли за самоубийство ми казаха,че съсипвам техния живот и ще ме изпратят в лудница.Мислят си,че ги заплашвам и не говоря сериозно.Не ме разбират и съм много уплашена...

# 746

Със сигурност не преекспонирам,защото като им казах,че имам мисли за самоубийство ми казаха,че съсипвам техния живот и ще ме изпратят в лудница.Мислят си,че ги заплашвам и не говоря сериозно.Не ме разбират и съм много уплашена...
В листовката та Амитриптилина го пише това за мислите даже не се препоръчва за тинейджъри, поне там хормоните им бушуват, единствено ме спасява като се запитам, а как ли ще страдат любимите ми хора без мене? Защото знам че те ме обичат истински. И за мен самоубийство е против Божията воля, но това е друга тема, повтарям си ги тия неща по няколко пъти, ужасно натрапчиви са тия мисли обаче аз мисля че нашата воля е по-силна от тях!

# 747
Не ги защитавам, ако наистина не проявяват разбиране, НО.
Ако наистина имате реални мисли за самоубийство, най-добре е да се лекувате в изолирана среда, както споменах, аз бях на такова място, точно защото направих опит за самоубийство, и съответно родителите ми, заедно с лекаря ми решиха, че е най-добре за мен да се лекувам, за да не застрашавам своя и чужди животи. Помислете наистина, вярвайте ми-няма нищо страшно. Ако имате нужда от повече информация-питайте, ще ви отговоря.
Там, където бях аз беше супер прилично, чисто, спретнато, топло, стаите са по 2-4 човека, някои имаха собствени бани с тоалетни. Никой не те връзва, никой не те заплашва, или нещо, което го дават по филмите. Лекарите са мили, санитарките и сестрите също. Има закуска, обяд, и вечеря, не е най-вкусното нещо на света, но посещения са позволени, и могат да ви се носят продукти. Тежко болните бяха в съвсем отделна сграда в съседен двор. Не се страхувайте!

# 748
Моля ви, споделете за Стимулотона минават ли в някакъв момент страничните ефекти, за колко време? Че вече се побърквам. Имам чувството, че преди да ги запозна бях по-добре. Или поне като бях зле, си беше заради мене, а не заради някакви хапчета... Сякаш ми събират всякакви отминали симптоми на тревожности ми ги докарват...

Не мога да спя нормално, а преди това си бях направила режим и го следвах добре... Треперят ми ръцете, усещам безсилие, липса на енергия, апатия...

Ще се радвам на споделен опит.

# 749
Стимултон е золофт. Както казах аз го пия.
При стартиране на лечение пиех и клонарекс, за да тушира странични ефекти, и за да мога да спя. След около месец започна да се чувства подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт