Паническо разстройство - 63

• 22 498
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Аз споделих за булемията. Вече минаха доста години откакто се храня нормално но все още като хапвам понякога се усещам, че свивам ръка в юмрук от напрежение. Правя го без да се усетя и като се видя, си давам сметка какво правя. Това са заучени рефлекси.
Едни психолози ни бяха казали, че старите невронни пътища в мозъка не изчезват (при пристрастените), а целта е да се създадат нови (навици) и при ситуация да се направи избор за новото поведение.

# 76
Здравейте! Моля Ви да отделите минутка и да дадете мнение или съвет. Писала съм преди време в тази група, но съм с различно запитване. В период от 3 години, преминах 2 ЯМР на глава, скенер на глава, ПКК почти всеки месец и тн. Като установен проблем няма. Напоследък получавам петна пред очите, не са постоянни, но са дразнещи. Също така получавам моментно внезапно объркване, чувство че не знам къде съм, стягане в главата и световъртеж. Не знам какво да предприема и къде да търся проблема. Възможно ли е да е на психическа основа? Моля Ви, отчаяна съм...

# 77
Здравейте! Моля Ви да отделите минутка и да дадете мнение или съвет. Писала съм преди време в тази група, но съм с различно запитване. В период от 3 години, преминах 2 ЯМР на глава, скенер на глава, ПКК почти всеки месец и тн. Като установен проблем няма. Напоследък получавам петна пред очите, не са постоянни, но са дразнещи. Също така получавам моментно внезапно объркване, чувство че не знам къде съм, стягане в главата и световъртеж. Не знам какво да предприема и къде да търся проблема. Възможно ли е да е на психическа основа? Моля Ви, отчаяна съм...

Здравейте. Мисля, че усещането, за което говорите е "Дереализация". Ако е това, за което си мисля - на психическа основа е. Често срещано при различни тревожни разстройства. На мен ми се случва сравнително често. Реално е безобидно и минава сравнително бързо, но е много неприятно, особено ако не сте запознати какво е.

# 78
Исках да ви питам като сменяте АД веднага ли минавате от единия медикамент на следващия или плавно спирате текущия и плавно въвеждате новия? Аз от седмица съм на Анафранил ама има кофти странични ефекти и каато цяло имам вътрешен конфликт, че го пия и днес ще звъня на психи да мисли нещо друго. Но се чудя, ако искам да ми върне Бринтеликса дали мога да започна от утре с него например или трябва да спра постепенно първия?

# 79
  • Швейцария
След 1 седмица не е нужно плавно спиране, но моето мнение е да не се връщаш на Бринтеликс, който е много слаб. Аз бих почнала SSRI по схема. Нито Бринтеликс, нито Анафранил са първи избор при лечение на депресия и ПР. Първото е прекалено слабо, а второто е много старо с повече странични ефекти.

# 80
След 1 седмица не е нужно плавно спиране, но моето мнение е да не се връщаш на Бринтеликс, който е много слаб. Аз бих почнала SSRI по схема. Нито Бринтеликс, нито Анафранил са първи избор при лечение на депресия и ПР. Първото е прекалено слабо, а второто е много старо с повече странични ефекти.

Jenny, кое според теб би било подходящо, за да се консултирам и с психи.

# 81
  • Швейцария
Kамилче, за паника и тревожност освен депресията SNRI (например Венлафаксин) са по-ефективни от SSRI, заради норадреналина. Но те качват кръвното и не трябва да ги пиеш, ако си с високо кръвно. Но SSRI също са много добри за депресия и тревожност, Ципралекс (есциталопрам) е с най-малко странични ефекти и тук много се изписва. Това са Мерцедесите на антидепресантите. Аз пия Венлафаксин. И Ципралекс съм пила и също беше добре.

# 82
Аз започнах с Ципралекс, но тогава бях в много тежко състояние и не ми подейства подобаващо.
Ще го попитам дали може да опитаме пак с него, защото по спомен от него нямах никакви странични ефекти.
Мерси Simple Smile

# 83
  • Швейцария
Kamille, при тази група антидепресанти се чака 2/3 седмици, докато подействат. До тогава състоението може дори да се влоши (не винаги разбира се). Затова се дава и някакво успокоително да тушира страничните ефекти, които после отшумяват. Не се отказвай, пий го поне 2 месеца, за да успее да започне да действа и да се види добър ли е за теб.

# 84
И аз не знам вече кой вид кога помага повече. Аз вече от година с няколко опита за спиране съм на Дуксет. Пия едно от 0.25 мг сутрин. Но поне ме държи сравнително стабилна. Но за втори път тази есен се разболявам и не знам какво да пия. Предния път след Нурофен стопколд имах леки сини петна на ръката. Може ли да ми кажете какво мога да пия при подобни настинки

# 85
И аз не знам вече кой вид кога помага повече. Аз вече от година с няколко опита за спиране съм на Дуксет. Пия едно от 0.25 мг сутрин. Но поне ме държи сравнително стабилна. Но за втори път тази есен се разболявам и не знам какво да пия. Предния път след Нурофен стопколд имах леки сини петна на ръката. Може ли да ми кажете какво мога да пия при подобни настинки
Тайлолхот е супер. На мен ми действа много добре. Иначе повече чайчета с мед и лимон,джинджифил и нагрявки.

# 86
И аз до онзи ден бях с настинка. Пих Парацетамол и Тайлолхот.

# 87
Момичета, започнах днес Дулсевия, а вечер пия клонарекс и хлорпротисен или хедонин (каквото има) + клонарекс. Съвместима ли Дулсевия с хедонин, хлорптотиксен? Мога ли да ги пия заедно. Дулсевия сутрин, а другото вечер? Нещо недоспивам и ми е лошо психически.

# 88
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата, но съм изпаднала в такава паника и непрекъснато мислене... Налага се да ми извадят мъдрец, казаха, че ще е с операция...
Сега , като наближава не мога да правя нищо друго, освен да се тревожа. Разбирам, че е безумно, ноооо.... 🥴
Мисля за упойката, понеже има адреналин, как ще ми подейства, дали няма да ми стане лошо... Имам проблеми с вестибуларния апарт...
Въпросът ми е, мога ли да пия клонарекс преди ваденето, упойките са Septanest и scandonest...  Някой дали е пил успокоително преди упойки, аз ще питам и доктора, разбира се...

# 89
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата, но съм изпаднала в такава паника и непрекъснато мислене... Налага се да ми извадят мъдрец, казаха, че ще е с операция...
Сега , като наближава не мога да правя нищо друго, освен да се тревожа. Разбирам, че е безумно, ноооо.... 🥴
Мисля за упойката, понеже има адреналин, как ще ми подейства, дали няма да ми стане лошо... Имам проблеми с вестибуларния апарт...
Въпросът ми е, мога ли да пия клонарекс преди ваденето, упойките са Septanest и scandonest...  Някой дали е пил успокоително преди упойки, аз ще питам и доктора, разбира се...

Спокойно, не се тревожете. Откакто пия АД два пъти са ми слагали пълна упойка, 2 пъти местна, 1 път за вадене на мъдрец и безброй още за оправяне на зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт