Как обичат мъжете?

• 56 244
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 60
Ще си платя наема с тях. Ще се почувствам обгрижена. Ще му сготвя едни пълнени чушки с обич. Ще платя на чистачката да изчисти. Ще си купя ново готино бельо и ще му го демонстрирам. Ще отида на маникюр и педикюр, на масаж, на кола маска. Ще си купя  някакви готини дрехи, обувки и други неща с които да изглеждам добре. Ще му дам малко обратно за да ме изведе на бар. И най вероятно патите ще свършат.
Е щом ще му върнеш час от парите за да те води на бар. Звучи честно.
Няма как да не приема факта, че ако искаш добре изглеждащата жена, ще трябват пари за изброените неща.
Все пак аз не мога да свържа любовта с матерялното.
Тоест ако мъжа спре да дава пари го сменяш с друг,  който изкарва толкова или повече.
Винаги има по-богати мъже.
Които ще ти дават пари за  повече бельо и  по -скъпи масажи и там домашни помощници.

Матерялните неща ти помагат да се чувстваш удобно.
Любовта те кара да се чувстваш като бог.

Различни неща са.

едното е на матерялното ниво. Другото на "ефирното" ниво.
Ако и 2 те ги има няма лошо.
Но едното не произлиза от другото. Спред мен.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 00:43 от RoninBG

# 61
  • По света и у нас
Ако той спре да дава, значи нещо не ме обича вече. Нещо съм му писнала и / или е намерил друга. Аз не съм някаква финансова ламя, но имам един куп разходи които вървят с мен и нямам намерение да ги спирам. Ако той ми обсебва времето с него без да ми покрива разходите, аз ще изпадна във финансови проблеми и ще ми се развали стандарта на живот.
Общо взето Ронин в момента при мен няма застой - всичко е опортюнити кост и е в движение. Не съм се чучнала да седя и да чакам на нещо и на някой си.
Мога да ходя на почивка за да заредя батериите, а мога вместо това  да бачкам. Преценявам кое в по важно и го правя.
Мога да се занимавам с мъж, а мога вместо това да бачкам - избираш кое е по-нужно/ финансово интелигентно и се захващаш с него.

# 62
RoninBG веднъж да сме на едно мнение. Естествено е, че ако искаш красавицата и моделката ще трябва да си плащаш. На нея само месечните й разкрасителни процедури сигурно са над 1000 лева. Една такава поддържка струва пари и е много ясно, че няма да се хване с общият работник бай Иван, а ще избере господин Петров шеф на голяма компания.
Въпроса е защо бай Иван смята, че жена от такъв калибър му се полага автоматично и никога не занижава стандарта си? (това във връзка как масово всички жени се обвиняват във хипергамия, но и мъжете са същите).

# 63
Дами. Съгласен съм.
Ценово е издържано.
Логично е издържано.
Чудя се само , какво общо има с любовта?

# 64
Ами странно ми е мъжете да обичат по този начин. Виждам, че и представителите на мъжкия пол в темата също го намират за странно. Явно наистина не е често срещано.

...имам един куп разходи които вървят с мен и нямам намерение да ги спирам. Ако той ми обсебва времето с него без да ми покрива разходите, аз ще изпадна във финансови проблеми и ще ми се развали стандарта на живот...
Всички хора имат разходи. И той може да изкарва пари, вместо да излезе на среща. В моите представи двамата си изпълнняват служебните ангажименти, а прекарват свободното си време заедно и създават семейство в по-късен етап, ако си допаднат. Не говорим за връзки, в които някой кара другият да напусне работа или бъркам?

Ако мъж/жена иска пари в замяна на своята, да го наречем, компания, то минаваме към съвсем друг тип отношения. Там обич няма.

# 65
  • По света и у нас
Любовта (за мен) е да намериш такъв мъж който да ти даде това, което ти е на душата. И на моята душа е спокойствието и дундуркането  и глезенето, което се създава с материални средства за съжаление…. Ако горното беше без платно щяхме да си говорим за безплатна любов - уви в капитализъм живея, не мога да го давам по комунистически - ще ме изгонят, а и ще ми паднат акциите.

Мъжете - дефинирайте какво е любовта за вас моля. Аз обясних тук, елементарно е. При вас какво е? Ронин говори за ефирна любов, за Бог, но нищо не се каза - как точно виждаш жената в която си влюбен, как я чувстваш че тя ти е света/живота или каквото е тя за теб.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 06:28 от PriMadonna

# 66
Не знам на къде е забила дискусията, това в първия пост изобщо не е вярно. Няма как да обичаш жена като си представяш друга. Не става, ама изобщо. За едното е**не по може, но не и за нещо повече. Как обичат мъжете е по сложен въпрос, както някой беше казал рационално, на базата на силно физическо привличане, но не само, вече се намесват и други фактори, които биха накарали един мъж да се влюби

# 67
Аз все си мисля,че желанията за пари са много по-често параван, а всъщност човекът има притеснението,че няма да му се покрият други нужди (и емоции). Това се замислих по повод коментарите на Примадона.
Със сигурност има много даващи мъже,но те парадоксално дават, когато не им се иска. То е като вселенски закон и няма начин да не ви се е случвало - колкото повече искате нещо, толкова повече не го получавате. Когато пуснете контрола, магически се освобождава пространство за желаното.

Имам и някакви други теории,но ще вляза малко в рамките на armchair psychologist 😃

Добро утро

# 68
  • Out of the Mix
Примадона не разбира, че трябва да срещне равен партньор, или малко над нея, но не да го "ангажира" с нейните неща отпреди връзката им, защото и той ще има куп негови. А парите се въртят, и всеки момент мъжът може да фалира, да се разболее, и стандартът да "грохне".
Да си гони нейните си неща, да не му се бърка в неговите, да не му изисква "да й покрива". Ако той се сеща и изявава желание, ок, ако не - да няма цупене. Въобще не говоря за почерпки, хапвания, излизания, а "пълно покриване на лайфстайла", като нейното си е за нея в нейната си банкова сметка, а той да вади за всичко нон-стоп 24/7/365. Никак не е справедливо.
Ако имам капитали и искам да ги реинвестирам в бизнеса, в инвестиция, еми колкото и да ми е приятна жената, няма просто да ги пилея "по нея", това не се разбира. Нали си има пари, и не е опряла някой да й плаща СПА-то.
Налице ли е всичко друго - уважение, перфектен секс, отношение, спокойствие, парите са последното нещо, за което да се мисли, при положение, че и двамата си имат.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 09:26 от Revoker

# 69
Единственият мъж, който ме е обичал е баща ми. И това се усещаше чрез грижата за мен, която нямаше нужда даже да поискам. Много ми липсва.
Другите все нещо искаха от мен.
Начи, един мъж ако каже "мама как ме обичаше безусловно, как ми точеше баница и ми переше гащите и се грижеше без даже да поискам" и сега ти трябва да се сравняваш с нея - всяка жена ще избяга с 200.
Обаче жена ако каже как я обичал тате и как се грижел за нея, без да очаква нищо в замяна, трябва да се умилим и да правим същото ама без да сме ви бащи?

Аз викам, или си кажете, че жените сте нежния пол и очаквате мъжете в живота ви (бащи, любовници, съпрузи) да се грижат за вас, да ви дават и да ви закрилят - за което трябва да са по-силни и по-способни от вас.
Или се пишете еманципирани, независими и равноправни ("нямам нужда от мъж!") и тогава принципът е "за да получиш, трябва да дадеш".
То не може хем така, хем така, best of both worlds, както викат хамериканците на Примадона. Хем жените силни и равни на мъжете, ние можем всичко без вас и по-добре от вас, пък хем грижете се за нас, закриляйте ни, и ни давайте заплатата си.

# 70
  • София
Давам направо по темата. Била съм обичана, имала съм дълги връзки, знам какво е любов.
Аз съм много емоционална и изисквам много силно изразяване на емоции, което си е мой бъг, който лекувам.
Мъжете обичат със секс, вярност и грижа. Ами това е.
Иначе все повече се убеждавам, че където е имало любов, тя никога не си тръгва. Седи си на дъното на сърцето и просто съществува.

# 71
Ами то като един, втори, трети не се грижи за теб, почваш сама да се грижиш за себе си. Има твърде много гадни хора, и мъже и жени, и заради тяхното съществуване, останалите все пак гледат да оцелеят и се модифицират, и стават самодостатъчни, и т.н.

# 72
  • Далечният изток
Пак се слагат всички мъже и всички жени под общ знаменател.
И се налага да се обяснява, че някой си може да е такъв, ама другият не е и т. н.
Та, както има жени, които са нежни, слаби, търсят мъж, който да се грижи за тях, така има и хищници, които могат да схрускат всеки мъж за добро утро, самодостатъчни, независими.
Аз примерно съм достатъчно независима, поне от финансова гледна точка, достатъчно еманципирана, за да мога да се справям с всичко сама, без мъж, но в същото време много често ми се е искало да изглеждам слаба, неспособна, да се грижи някой за мен, да е по-способен, да е по-силен... Това, че сме искали да изглеждаме много силни и да комплексираме горките мъже, въобще не го мисля. Напротив, както казах искам да изглеждам слаба, но може би времето, мъдростта, професията, здраво са ме калили и някак не мога да си го позволя.
И с първия пост въобще не съм съгласна. Мъжете според мен харесват естествената, нормалната жена, и точно нея искат в леглото си, и точно в нея се влюбват. Мен всички мои мъже са ме обичали, усещала съм го, винаги съм го знаела. Рядко са ми го казвали, но с много действия са ми го показвали. Не са ми купували къщи, коли и диаманти, и никога не съм и допускала, че това трябва да включва грижата към мен, никога не са ми плащали фризьора, маникюра, обувките и дрехите също. Обичта не е това. Аз за разлика от Мая мога да кажа, че всеки друг мъж, с когото съм била, ме е обичал, за разлика от баща ми.
Нооо най-тъжното е, че някои неща никога няма да се върнат, а времето много силно неумолимо бяга напред...

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 15:47 от AIDA_N

# 73
Много странна тема Rolling Eyes
Нито такива мъже познавам, нито жени като авторката.
Дано е някакъв опит за провокация или маниерничене за обслужванe на лични комплекси, в противен случай би било много жалко.

Ако говорим сериозно за любовта и що е то, харесаха ми много мненията на the Дорис, на Не се сърди, човече и на AIDA N - доближават се максимално до моето Hands Plus1
Но като цяло да се говори за любов в така поставената тема ми се вижда доста... далечно.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 12:03 от BernardaM.

# 74
Всеки мъж обича различно. И го показва по различен начин.
Някои са по-прибрани, сдържани, мълчаливи по темата.
Други са експресивни и те заливат с внимание, жестове, думи.
С кого и дали ще си паснете емоционално на вибрациите е съвсем друга тема. Там са намесени не само менталната спойка, но и физическа, социална, взаимодействието ви с близки, роднини, приятели, колеги – външния свят.

Общи условия

Активация на акаунт