Как обичат мъжете?

• 56 208
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 105
Моето вдъхновение:

/

От тая тема разбрах, че хем обичам като мъж, хем било рационално (как може чувство да е рационално?).

Пускам ви модерния Love Languages Quiz. Идеята е, че има различни начини да изразиш любовта си и че хората най-добре разбират тези, които говорят техния "език".

# 106
Не знам какво пие Ронин, но явно му е вкусно. Наздраве
Чудя се, и се мая.
Дали бих захвърил всичко, което имам и съм постигнал за да преследвам истинскатам любов?
Вие?

# 107
Не знам какво пие Ронин, но явно му е вкусно. Наздраве
Чудя се, и се мая.
Дали бих захвърил всичко, което имам и съм постигнал за да преследвам истинскатам любов?
Вие?

Наивна и влюбчива съм до глупост. Зарязвала съм всичко заради мъж в търсене на истинската любов и винаги са ме предавали. В момента обаче със сегашният ми партньор нещата се развиват по съвсем различен начин просто защото спрях да се опитвам да опитомявам "лошите момчета" и най-вече да търся такива защото те нито за брак нито за семейство стават.
Много жени обаче цял живот гонят Михаля в опит да превъзпитават лоши момчета - форума е пълен с такива теми.
Мъжете също си избират доброто момиче за съпруга и майка на децата им, а не красавицата преспала с половината град.

# 108
Класика е жената да е с "фиктивен" трудов договор и да й се плащат осигуровки от фирмата на мъжо, минаващи разход на ЕООД-то, или ООД-то, а тя да си врътка токченца Wear High HeelWear Boot, или седи вкъщи, гледаща детето.
По този начин той й плаща и "издръжката".

Класика е твоето "мъжко" мнение. Щом има семейна фирма то мъжа работи, а жената трака с токченца. Друго няма как да е!
Ако жената гледа децата то тя работи - това мъжете все го забравят. А не просто да си седи у дома и да си пили ноктенцата. И ако потърсиш добра, отговрна и свястна детегледачка да е нон стоп с децата ти ще разбереш, че взема солидни пари за тази работа, която жена ти върши безплатно.

# 109
  • Out of the Mix
Ronin, понеже нищо не ми е дадено даром, пич, не не бих, практичен съм. Защото няма гаранция, че пак ще го изградиш, а животът си върви, жени много. Ако не е тя, ще е друга. В смисъл - да захвърля е така всичко не бих. Може би защото съм имал и знам какво е, но тогава се надгражда, а не да "захвърляш".

# 110
Ама само във форума чета как всички красиви жени са силиконки и/ли курви. Това е заблуда за 15-годишни, не за зрели хора.

Да си "добро" момиче ≠ да си скучна; да си "лошо" момче ≠ да си интересен. Simple Smile

PS. Никога не съм го разбирала това с лошите момчета. Аз за секунди ставам ледена, ако някой се държи зле с мен. 💅

PS2. И всъщност са ми звънели уплашени от мъже, които имат визия на добряци, образовани са, харесвани са, ама да не са ти в къщата като им прищрака. Докато пък има мъже, които изглеждат "лоши", а от тях по-големи душички няма.

# 111
Любовта (за мен) е да намериш такъв мъж който да ти даде това, което ти е на душата. И на моята душа е спокойствието и дундуркането  и глезенето, което се създава с материални средства за съжаление…. Ако горното беше без платно щяхме да си говорим за безплатна любов - уви в капитализъм живея, не мога да го давам по комунистически - ще ме изгонят, а и ще ми паднат акциите.

Мъжете - дефинирайте какво е любовта за вас моля. Аз обясних тук, елементарно е. При вас какво е? Ронин говори за ефирна любов, за Бог, но нищо не се каза - как точно виждаш жената в която си влюбен, как я чувстваш че тя ти е света/живота или каквото е тя за теб.
Аз съм слаб автор.
Гледай филма : Английски пациент.
Там има една гледна точка за любовта.

# 112
  • По света и у нас
Гледала съм го - 1. Ние не живеем в първата световна война. 2. Никой не гледа на мен по романтичен начин. Гледат да ме използват. Аз не живея в нормална страна хора. В Бг е по- нормална обстановката, хората се интересуват от човека. Тук се интересуват какво можеш да им донесеш или да им отнесеш. Това е.

# 113
  • Далечният изток
Започне ли някой да ми обяснява, че го използват, че му завиждат и т.н., започва да ми свети в ярко червено.

# 114
  • Out of the Mix
Гледала съм го - 1. Ние не живеем в първата световна война. 2. Никой не гледа на мен по романтичен начин. Гледат да ме използват. Аз не живея в нормална страна хора. В Бг е по- нормална обстановката, хората се интересуват от човека. Тук се интересуват какво можеш да им донесеш или да им отнесеш. Това е.
Не съм пряк свидетел на социалната динамика, в която си, но и други хора са ми споделяли, че е така, и да си имам и аз едно наум, ако някога. Истината е, че за всичко трябва много внимателно да си връзваш гащите на първо време, и да си абсолютно независим доколкото е възможно, от никой нищо да не искаш, взимаш и много да внимаваш в какви отношения се забъркваш. Навярно ще го потвърдиш и ти същото. Не знам в малко градче ли си в Тексас, ходила ли си, общувала ли си с хора от големите "областни" градове - Далас, Сан Антонио и т.н. Навярно и в различните Щати порядките са различни, за законите знаем. На мъжа юридически му се смъква кожата, ако жената реши и не се споразумеят при спорове, свързани с дете, активи, затова бягат, като дявол от тамян при споменаване на "дечица", а браковете винаги са с предбрачни договори.
Много е тъжно хората да не гледат по романтичен начин един на друг при взаимна симпатия, емоция, чувства, привличане.

Започне ли някой да ми обяснява, че го използват, че му завиждат и т.н., започва да ми свети в ярко червено.
Има го това в човешката психика и отношения. Не си ли свидетел всеки ден?
Не си ли усещала завист, че си по-"убава", "умна", и т.н. дори от случайни погледи с минувачи. Най-неприятното е да имаш в сранително близък кръг такива хора, и да не можеш да ги избягваш.

# 115
Когато си заможен, усещането за използване е неизбежно

# 116
  • София
Никой не ме използва. Ако някой ми завижда, аз просто не го виждам.
Но темата не е за това.
Мъжете обичат жени, които показват слабост. Готиното е, че на днешно време можем да си изберем каква слабост да покажем.
А на въпроса - бих ли захвърлила всичко?
Аз съм много практичен човек. Ако се хвърлям, оглеждам хубаво парашута и къде ще падна. Искам да е на мекичко и лекичко. Ако не е - и аз мога да си купя матрак!

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 09:43 от Rockstar

# 117
Ronin, понеже нищо не ми е дадено даром, пич, не не бих, практичен съм. Защото няма гаранция, че пак ще го изградиш, а животът си върви, жени много. Ако не е тя, ще е друга. В смисъл - да захвърля е така всичко не бих. Може би защото съм имал и знам какво е, но тогава се надгражда, а не да "захвърляш".

Абе жени много, то и мъже уж много, ама накрая все няма и все нещо се търси, или все се бяга от нещо...И да се работи трябва, после и от нещо да се умре трябва, много драма има в човешкото битие на скромната ни планета.

# 118
  • Out of the Mix
Според мен е до начин на общуване и поставяне на нещата.
От услуги, компетентно обслужване при нужди не пестя. В същото време не позволявам да ме клатят, и е така не давам едни пари "защото имам и не е проблем", искайки възможно най-доброто, надеждното и т.н. Но не всяко нещо си струва да му платиш "премиум" цената.
Подхожда се с уважение и вяра в знанията на специалиста. Като му декларираш това, той се отваря и гледа да направи всичко по възможно най-добрия начин, дава, коментира различни варианти и т.н. Така процедирам и нямам проблем да кажем в това отношение.

В любовта не коментирам и не говоря за пари самоцелно, не се обяснявам какво имам, нямам, искам. Няколко пъти съм попадал на опортюнистки, но то е неизбежно с въпроси на първа среща да си разказвам родословното дърво, в какво живея, къде, сам ли, и т.н.
Наслаждавам се на жената и се стремя да ни е добре. Не е трудно. Но явно не се търси само това.
Ако напреднат отношенията и се стигне до живеене вече заедно, бит, тогава се коментира и финансовата страна.
Допреди това вадя, и я наблюдавам тя какви ги върши, участва ли, каква й е нагласата и си преценявам.

Хипопотам, аз съм щастлив човек, заобиколен съм с много готини хора около мен от всякакво естество - и фамилно, и приятелско, и всякакви контакти на хора от всякакви сфери. Жената по-скоро е черешка на тортата, отколкото нещо задължително и на "всяка цена". Супер и по-пълноценно ми е с нея, но не е краят на света, и не с всяка само и само, за да я има.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 09:54 от Revoker

# 119
Колко разочаровани хора има. Така става , като си намирате " проекти" , които да променяте или възпитавате.  По-лесно е да търсите човек , който е завършен и , въпреки  че няма да е идеален , ще е перфектен за ВАС. 
А , относно " добрите" и " лошите " момчета . Не винаги" лошите" момчета са лоши . В много от случаите те дават здравето и последния си залък за семейството си , а т.н. " добри момчета" са за психиатър .
Никога няма да забравя как реагира баба ми , като видя за първи път мъжът ми на снимки . Приличал на " мутра" , а той милия гледа зайчета и сади теменужки за удоволствие. Joy

Общи условия

Активация на акаунт