Как обичат мъжете?

• 56 158
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 225
За съжаление атмосферата в раздела става все по-негативна и цинична, защото се допуска петима човека да се качват на главата на 50 и да дерайлират почти всички теми. Интересно ми е до какво ще доведе.
Това се казва риалити чек и е полезно, иначе се изпада в т.нар. 'групово мислене'.
Ако кажеш нещо и 50 човека са на същото мнение, ти ще вземеш да го повярваш - дори да не е вярно.
А ако има 5, които ти изложат обратната гледна точка, това е градивно. Ако не са прави, винаги можеш да ги обориш с аргументи.
Но аргументите често са "абе я виж че 50 човека мислят така, какви сте вие 5 да мислите обратното, я се скрийте!".

# 226
То не е проблемът, че е споделено различно мнение, а начинът, по който се прави, често с агресия и нападателно. Някои хора просто влизат, за да има къде да си излеят насъбраното напрежение и негативна енергия.

# 227
  • София
Само дето тези "50" човека не са на еднакво мнение Wink По-скоро има шепа мъже, които се опитват да прокарват определено идеи, представяйки ги като факти, и налагайки ги с всякакви средства. Но пък това наистина действа обединяващо на останалите Joy Защото колкото и да сме на различни мнения по всякакви въпроси, явно повечето не търпим глупости Laughing

# 228
За съжаление атмосферата в раздела става все по-негативна и цинична, защото се допуска петима човека да се качват на главата на 50 и да дерайлират почти всички теми. Интересно ми е до какво ще доведе.
Това се казва риалити чек и е полезно, иначе се изпада в т.нар. 'групово мислене'.
Ако кажеш нещо и 50 човека са на същото мнение, ти ще вземеш да го повярваш - дори да не е вярно.
А ако има 5, които ти изложат обратната гледна точка, това е градивно. Ако не са прави, винаги можеш да ги обориш с аргументи.
Но аргументите често са "абе я виж че 50 човека мислят така, какви сте вие 5 да мислите обратното, я се скрийте!".

Ако жени сипеха мъжемразство в мъжки форум вероятно щяха да завършат с бан. Мизогинията не е изказване на различно мнение.

# 229
Градивно мнение е когато снощи няколко мъже се подиграваха на жена, която е написала, че някой ден отново ще се омъжи?

Градивно мнение е, когато в разговор за насилие потребителка споделя как мъжът ѝ е заплашвал да заколи нея и детето, а форумният спрял я цитира, за да ѝ обясни колко не му харесва нейното онлайн поведение и че той трябва да ѝ обясни как точно да се държи с мъжете?

Ти да видиш.

# 230
Честно казано първо чета мнението и после поглеждам кой го е постнал.
Тук еднакви мнения няма сред жените, разностранни са като типажи и мнения.
Мъжките мнения ги чета, те са ми като социален експеримент. На някои и без да ги чета знам какво е написано, други са ми интересни като практически опит. Но са вид коректив, да. А са предсказуеми, защото потребителите мъже са доста по-малко.

# 231
Честно казано първо чета мнението и после поглеждам кой го е постнал.
Тук еднакви мнения няма сред жените, разностранни са като типажи и мнения.
Мъжките мнения ги чета, те са ми като социален експеримент. На някои и без да ги чета знам какво е написано, други са ми интересни като практически опит. Но са вид коректив, да. А са предсказуеми, защото потребителите мъже са доста по-малко.
Мдааа и аз така. Интересно ми е как жените разбират някои ситуации.
Няма как мъже или жени да избухват с толкова крайно различни неща, като отговори.
Все пак не сме шизофреници. Последователни сме в основните си разбирания за живота.
В този раздел на форума е най-интересно. Налко безмислено, но интересно.
Няма как да знаеш детайли или как се чувства човек, за да дадеш смислен съвет.
Повечето теми завършват в безмислени сравнения и лични нападки.
 Та, както е казал заека Simple Smile АААА аз в тази игра няма да участвам.

# 232
Ами то темата малко звучи странно с този въпрос. Аз няма как да знам как обичат мъжете, за мене е важно да чувствам, че някой мъж ме обича. А вече как аз чувствам, че някой ме обича, може да е съвсем различно, от това как друг се чувства обичан.

# 233
Към мнението на Примадона - защо, ако ние, като големи, самостоятелни хора, покриваме сами нуждите си от процедури, излизания, наем, дрехи и всичко, което ни върви като разход, защо встъпвайки в нови взаимоотношения изискваме другият човек да започне да го прави? Някак това не ми се припокрива с „глезене“. За мен глезене е да ми сготви нещо любимо. Да ми масажира самият той краката след дългия работен ден.  Да ми купи книгата, която съм загледала. Разбира се, книгата може и да е чанта или обувки, или парфюм, но тук акцентът е върху това да забележи, че аз имам интерес към конкретното нещо и да го вземе като жест, а не аз да изисквам от него да ми поднови гардероба. Да ме изчака пред работата с роза в ръката. Да дойде да ме вземе с колата, защото вали дъжд. Да види, че ми е уморено и да ми сипе чаша вино (после и да измие чашата:joy:). Глезене е да ме вдигне на ръце и да ме пренесе през локвата, за да не се намокря или изцапам. Или да клекне и да ми върже връзките на маратонките.  Да, живеем в свят, в който парите са от доста голямо значение, но също така живеем в свят, в който едни жени преди не чак толкова много години са се преборили да сме равноправни, да ходим на работа, да заемаме даже ръководни позиции, да гласуваме и изобщо да можем да живеем, без да сме зависими от мъжете. Разбира се, има семейства, в които ролите са по друг начин - единият се грижи за дома, другият за препитанието. Това е супер, когато е по взаимно съгласие и работи при тях. Но тук, струва ми се, случаят не е такъв. На мен не би ми било удобно да си къткам моята заплата за каквото там си я глася, а неговата да прибирам. ПП, дойде времето за смяна на гумите, дали ако човекът каже „дай няколко стотин лв. за зимни гуми“  ще ги получи? Щото преди това сме му ги взели за СПА-то.
   Към въпросът на Ронин дали бихме захвърлили всичко - зависи. Аз вече минах през един развод, зарязвайки всичко, изградено до онзи момент. Не е чак фрапантно, не е примерно да съм последвала следващия зад граница или нещо такова. Даже работата не смених към онзи момент, но промяната за мен си беше доста осезаема. Но всичко беше продиктувано от това, че бидейки в едни отношения, в които нито той, нито аз бяхме добре и щастливи и аз, вече насочила поглед към потенциален нов партньор, което само по себе си ми показваше, че нямам работа в тези отношения и няма смисъл да „държа“ до себе си един добър и читав човек също нещастен. Та в този случай да, предприех стъпки към доста голяма за мен промяна.
  Рокстар - и двете Joy

# 234
Как все е реалити чек, когато става дума за негативност, злоба, принизяване на другите, "аз съм нещастен, затова и ти трябва да си", "аз съм страдал, затова и ти ще страдаш", а не е реалити чек, когато някой окаже подкрепа и съдействие на авторите на темите? Хм.

# 235
Темата "Как обичат мъжете" се превърна в "Как мразят мъжете". Или поне така изглежда от постовете на дамите.
Може би е време да има тема - "С какво ни дразнят мъжете тук във форума?".

# 236
  • София
Здравейте, имаше един коментар от миналата седмица за който си мислих тази сутрин.
Аз казах, че мъжете не умеят да обичат и Ронин ме попита как така съм имала взаимоотношения с мъже, които не са ме обичали…

Ето какво мога да обясня аз по въпроса за обичането и ми се иска да изложите вашите теории тук.

Мъжа обича фантазии - той не ме обича мен, обича някаква фантазия, която той си има за мен. Например ако аз съм с къса коса, той ще се сети за Шарън Стоун и ще си представи че аз съм Шарън Стоун и ще изживее любовна история с нея, а не с мен самата.
Ако аз съм славянка, а той е Американец, той ще си изживее фантазията, че е във филм на Агент 007 и аз съм момичето на Бонд от Руски произход със различен акцент  и той е Агент 007.

Мъжете са си куку. Това е.

Toва е абсурдно? Някаква детска игра ли е, простете или вие сте на 16?

Никога не съм си представял, че на мястото на момичето/ жената, с която съм бил е някаква звезда или някакво трето лице. Е, нали я харесвам/ обичам, заради самата нея, а не защото е Х човек?!

# 237
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Към мнението на Примадона - защо, ако ние, като големи, самостоятелни хора, покриваме сами нуждите си от процедури, излизания, наем, дрехи и всичко, което ни върви като разход, защо встъпвайки в нови взаимоотношения изискваме другият човек да започне да го прави? Някак това не ми се припокрива с „глезене“. За мен глезене е да ми сготви нещо любимо. Да ми масажира самият той краката след дългия работен ден.  Да ми купи книгата, която съм загледала. Разбира се, книгата може и да е чанта или обувки, или парфюм, но тук акцентът е върху това да забележи, че аз имам интерес към конкретното нещо и да го вземе като жест, а не аз да изисквам от него да ми поднови гардероба. Да ме изчака пред работата с роза в ръката. Да дойде да ме вземе с колата, защото вали дъжд. Да види, че ми е уморено и да ми сипе чаша вино (после и да измие чашата:joy:). Глезене е да ме вдигне на ръце и да ме пренесе през локвата, за да не се намокря или изцапам. Или да клекне и да ми върже връзките на маратонките.  Да, живеем в свят, в който парите са от доста голямо значение, но също така живеем в свят, в който едни жени преди не чак толкова много години са се преборили да сме равноправни, да ходим на работа, да заемаме даже ръководни позиции, да гласуваме и изобщо да можем да живеем, без да сме зависими от мъжете. Разбира се, има семейства, в които ролите са по друг начин - единият се грижи за дома, другият за препитанието. Това е супер, когато е по взаимно съгласие и работи при тях. Но тук, струва ми се, случаят не е такъв. На мен не би ми било удобно да си къткам моята заплата за каквото там си я глася, а неговата да прибирам. ПП, дойде времето за смяна на гумите, дали ако човекът каже „дай няколко стотин лв. за зимни гуми“  ще ги получи? Щото преди това сме му ги взели за СПА-то.
   Към въпросът на Ронин дали бихме захвърлили всичко - зависи. Аз вече минах през един развод, зарязвайки всичко, изградено до онзи момент. Не е чак фрапантно, не е примерно да съм последвала следващия зад граница или нещо такова. Даже работата не смених към онзи момент, но промяната за мен си беше доста осезаема. Но всичко беше продиктувано от това, че бидейки в едни отношения, в които нито той, нито аз бяхме добре и щастливи и аз, вече насочила поглед към потенциален нов партньор, което само по себе си ми показваше, че нямам работа в тези отношения и няма смисъл да „държа“ до себе си един добър и читав човек също нещастен. Та в този случай да, предприех стъпки към доста голяма за мен промяна.
Good. Добър пост.
Допълвам от себе си - не мога да искам пари за неща, касаещи мен - собствено жилище, кола, издръжка. От жена пари не съм искал, или взимал. Както и от който и да било никога. Чисти отношения и финанси, чисти също приятелства. Всеки се оправя според чергата.
Приоритет е всичко лично да е изчистено, след което с каквото остане, се преценява какво да се прави. Една част си я пестиш, с друга поглезваш партньора (както казваш), с 3-та участвате да кажем 50/50 за нещо съвместно, но и двамата да сте сигурни, че го искате. Нещо такова.

# 238
  • По света и у нас
Ревокър деца няма да разбере защо мъжа трябва да се грижи за жената на 100 процента финансово и без уговорки, а ти Пипилота имаш ли?

# 239
Примадона, четох те досега и в темата за червените флагове. Там недвусмислено пишеше как това е лично. Сега, знам защо ме питаш. Ако кажа, че имам, знам и какви въпроси ще ми зададеш. Ама жената не ги гледа тия деца до 40те им години (поне на теория😂). Окей, докато е майчинство доходът ѝ е по-малък в общия случай, нормално е мъжът да покрие разликата. Няма да ги оставяме тия деца да мрът от глад в крайна сметка. Но те ще пораснат, майката отново може да започне работа. Пък в крайна сметка ако парите не стигат, няма да ходя на маникюр и масаж и толкоз.
Ако кажа, че нямам деца, също е ясно какъв ще е изводът ти.

ПП, в едни отношения нищо не „трябва“. Нито мъжът „трябва“ да издържа на сто процента, нито жената „трябва“ да върти домакинство и да разчита на това.
ПП2, в моето обкръжение има семество, в което бащата излезе по бащинство, майката остана на работа след раждането. 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт