Как обичат мъжете?

• 55 928
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Манди, тези теми сме ги дъвкали много тук. Аз съм на твоето мнение, но тук има сериозен отпор. Отпор за сметката на първа среща, дори мъжът да е поканил, отпор мъжът да поема домакинска работа, отпор жената да изкарва повече, например. Та разбирам какво казваш, ама си малко извън контекста на определени настроения тук, заради които в момента се пишат точно определени мнения по точно определен начин.

# 571
Дами, не ви ли писна да се обяснявате на едни и същи стари ергени. Grinning
Чета (добре, де, признавам, с половин око) с кафето, смея се, камбанката горе вдясно.

# 572
Аз смятам, че плаща, който кани. Носи тежко, който може. Ражда, който може. Изкарва парите вкъщи, който умее. Готви, на когото му се отдава. Чисти, който има време. Ако и на двамата не им се отдава и нямат време, може да делегират отговорността на трети.
Важното е семейството да върви. Гледаме да си избираме някой, който не се скатава и не се прави, че не умее, в противен случай има санкции.
Защото иначе ако всичко зависи от възможността да родиш/да чистиш/да готвиш/да изкарваш пари и тя си отиде,  отиваш си и ти. Което е много неприятно, защото не знаеш какво ще се случи.
Оох, Манди, много хубаво обобщено (трябва да пишеш книги)
За съжаление в нашия свят и двамата могат да готвят, но масово единия не иска - отгатнете кой (подсказвам: който е егоистичен с времето и интересите си)

# 573
Аз смятам, че плаща, който кани. Носи тежко, който може. Ражда, който може. Изкарва парите вкъщи, който умее. Готви, на когото му се отдава. Чисти, който има време. Ако и на двамата не им се отдава и нямат време, може да делегират отговорността на трети.
Важното е семейството да върви. Гледаме да си избираме някой, който не се скатава и не се прави, че не умее, в противен случай има санкции.
Защото иначе ако всичко зависи от възможността да родиш/да чистиш/да готвиш/да изкарваш пари и тя си отиде,  отиваш си и ти. Което е много неприятно, защото не знаеш какво ще се случи.
Мдааа. Незнам какво се приказва толкова.
Ти го каза с един пост. И за парите и за задълженията.
Ако има разбирателство и любов се намира начин. Ако не почват сметките.
Нещата или са прости, или са невъзможни.

# 574
Значи пак стана манджа с грозде. Хем сме феминистки, хем използваме социалните роли по полов признак като аргументи. Ами ако жената не може/не иска да ражда трябва ли мъжът да я черпи? Или на първа среща първо да я пита дали е фертилна?

Учуден съм, че трябва да обяснявам такива неща и то толкова време, а някои дами още не могат да разберат и приемат казаното /в случая - написаното, ако ще ставаме дребнави/. Все пак сме във форум, където се пали от 0 до 200 километра в час при твърдението, че имало такова нещо като женски задължения на ниво битовизми. И пак тук ми обясняват, че мъжът трябвало да плаща сметката и на двамата при първа среща.

А ако исках да натроля дамите, отдавна щях да заявя, че е жест жената да не позволи на мъжа да плати и сметката ѝ. Тя знае, че той може да плати и нейната сметка, но въпреки това ще си я плати сама. Ама вместо това най-рационално ви обяснявам как стоят нещата.
Може да обесняваш, на някой който иска да разбере. Тука всички знаят всичко. Не се хаби.

# 575
Еб тия лоши жени, тцтцъц, искат да прецакат мъжа с едно кафе на първа среща, как не ги е срам, тцтцтц.
Все пак с парите от това кафе живота ще си оправят.
Имаше едно време един депутат, дето си беше купил апартамент от спестяване от банички, тук ние ще си накупим апартаменти със спестената сметка от първа среща.

Сега извън кръга на шегата - когато не харесвам мъжа гледам са си платя поне моята консумация, за да няма неразбрали,  че няма да си имаме вземане-даване.
Ако го харесвам позволявам да почерпи.
Случвало се е като млада да платя сметката на мъж, закачи ми се мъж утайка.
После когато съм излизала с други мъже нито един читав мъж не ми е разрешил да платя. Дори когато не съм го харесвала и съм искала да си платя моята част, свестните не са позволявали.
Правилно го каза една потребителска горе - какво да обясняваш на стар ерген.

# 576
Случвало ми се е мъже да ме почерпят, в обща компания, дори не на среща, и после да ми се натяква, че съм 'длъжница'.. гледам при първия удобен случай да върна почерпката и по бързата процедура ги зачерквам като част от обкръжението си..за статистиката - всички бяха ергени на възраст..
единия дори беше пресметнал, че бил на далавера защото почерпката ми била на по-голяма стойност от неговата, щях да падна от ужас и потрес..
аз като черпя, не очаквам връщане на жеста..
това е все едно с приятели да седнем да броим кой е почерпил повече пъти другия..
понякога се редуваме, понякога делим сметката, но да се разправяш за една чиния ядене, или една чаша пиене, е пълно излагане за мен и непонятна дребнавост..

# 577
  • Далечният изток
Никога в компанията на мъж не съм си плащала сметката. Никога. Клиенти, колеги, познати, приятели... никога не са позволявали дори да си извадя портмонето от чантата. Какво остава за мъж, който ме харесва и ме сваля...
Не знам защо, не ми изглежда да е прост човек, но явно трябва да доуточня за г-н Птица, че никога никого не съм карала насила или да съм поставяла условия, или да съм изисквала, че трябва да ми се плати каквото и да е! Всички сметки са били плащани само и единствено по изричното желание на плащащите. И не, няма нито един пострадал (разбирай обеднял) след излизане на заведение с мен!

# 578
Аида, тук 100 жени да се изредим и да напишем същото като теб (защото то и за нас е валидно), няма да убедим Птицата. Има си човека схема в главата как да се случват нещата и голяма превръзка на очите.

# 579
това е все едно с приятели да седнем да броим кой е почерпил повече пъти другия..
Е то с приятели е съвсем друго - един път ти черпиш, друг път те.
С жени по мое време беше малко по-различно - като си се запознал с жена и я поканиш на вечеря, някак си се предполага вече, че щом е приела има интерес и ще става нещо.
Сега с Тиндър-поколението предполагам е по-различно. Суайпват там на 100 случайни, от тях 10 му връщат суайпа, 5 се съгласяват да излязат. И на всяка трябва да плати вечеря ли? Като може и нищо да не стане. И това само тази седмица - а другата пак ли, с нови 5?
Според мен правилното е (и друг път съм го казвал) каниш там на някаква неангажираща среща, плащаш едно кафе/един коктейл, и ако няма да я бъде работата нищо не си загубил. Вечерите, подаръците и спа-уикендите ги оставяш за ако/като ти стане гадже.

# 580
Никога в компанията на мъж не съм си плащала сметката. Никога. Клиенти, колеги, познати, приятели... никога не са позволявали дори да си извадя портмонето от чантата. Какво остава за мъж, който ме харесва и ме сваля...
Не знам защо, не ми изглежда да е прост човек, но явно трябва да доуточня за г-н Птица, че никога никого не съм карала насила или да съм поставяла условия, или да съм изисквала, че трябва да ми се плати каквото и да е! Всички сметки са били плащани само и единствено по изричното желание на плащащите. И не, няма нито един пострадал (разбирай обеднял) след излизане на заведение с мен!
Замислих се и аз и май и аз не съм си плащала сметката с баща, колега, приятел, познат и прочее
На среща само се е случвало и естест. с тоя човек не излязох повече, въпреки че продължи да ме търси

Хвърли ме в размисли сега, Аида, защо има такова разминаване...

# 581
Аз съм плащала сметка. Човекът ме покани да почерпи за рожденния си ден, писала съм преди време за този случай. И вика - абе, нещо съм си забравил портмонето. Пък аз изобщо не се изненадах, понеже си го знаех отдавна. Това май беше последното ни виждане Simple Smile Ерген е, ако някоя се интересува.

# 582
Крис, тоест само срещу секс би черпил жена, която харесваш, с повече от лимонада/кафе, или как?
ако мъжът на срещата е пресметлив бройкаджия като описания типаж от теб, се усеща и втора среща няма да има, камо ли до секс и гаджелък да се стигне, освен, ако не е някоя супер отчаяна жената.. па той ако ще и по 10 срещи да има на седмица..
важно е качеството, не количеството..

# 583
Аз пък като съм излизала последно на срещи, или сме ходили на планина или направо у тях Simple Smile)). Не са ме водели на ресторант, готвили са ми вкусни неща. Добре си прекарвах, че и хубави връзки се получаваха.

# 584
Е то с приятели е съвсем друго - един път ти черпиш, друг път те.
С жени по мое време беше малко по-различно - като си се запознал с жена и я поканиш на вечеря, някак си се предполага вече, че щом е приела има интерес и ще става нещо.
Сега с Тиндър-поколението предполагам е по-различно. Суайпват там на 100 случайни, от тях 10 му връщат суайпа, 5 се съгласяват да излязат. И на всяка трябва да плати вечеря ли? Като може и нищо да не стане. И това само тази седмица - а другата пак ли, с нови 5?
Според мен правилното е (и друг път съм го казвал) каниш там на някаква неангажираща среща, плащаш едно кафе/един коктейл, и ако няма да я бъде работата нищо не си загубил. Вечерите, подаръците и спа-уикендите ги оставяш за ако/като ти стане гадже.

Ами ще плащаш, какъв е проблема. Ако си читав мъж и умееш да преценяваш отсрещната страна, то никога не би стигнал до 10 срещи с различни жени за две седмици Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт