Как обичат мъжете?

• 55 819
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Е, Джанъм е изцепка на първа среща, от сърце го казвам.

# 901
А аз от тая тема разбрах, че никога не съм ходила на "първа" среща. Пък дете имам.. Scream

# 902
Ама толкова трябва да са благодарни,  че жената да плати срещата,  да му пусне на първа среща (на неин терен, щото нали, да не е меркантилна) и накрая да го изпрати до вкъщи, с една кутия домашна мусака, да си има той и за утре.
Ама ти не си ли го правила - за някой мъж, когото много харесваш и искаш да се погрижиш? Истинска жена ли си?
Както тука казвате - голяма работа, че завел три пъти на вечеря и после го отрязала, да не е обеднял, я да се стегне, какъв мъж е?
Така и на жените може да се каже - голяма работа, че му дала един път без скъпи вечери, не се е изтъркала я - и шеймене, ако не го е направила, и поставяне под въпрос каква жена е. 21-ви век сме Simple Smile

# 903
  • София
Естествено, че не е голяма работа, все едно лягането с някого има нещо общо с цената на вечерята Thinking Шеймене пък не виждам в случая със сметката... Изобщо, мъжете плюете феминистките, а доказвате, че в доста по-малко екстремни обстоятелства, се държите баш като мъжкия им еквивалент. Омрънкахте света с това колко сте онеправдани Joy

# 904
  • Далечният изток
Ами обърнаха се нещата... Вече мъжете чакат да ги ухажват, канят и черпят. Абсолютно съм сигурна, че нашите мъжлета от форума няма да имат нищо против някоя жена да ги заведе на заведение и да плати сметката. Това на първа среща, после така на втора и т.н.

Удава и отдава са дублетни форми в горния смисъл.

# 905
  • София
Нося си един чисто нов, неразопакован гланц за устни, та да го подаря на някой такъв "мъж", на когото ще платя вечерята и таксито.

# 906
  • София
А къде изчезна Persona7? Отдавна не е писала, липсва ми Laughing

# 907
А къде изчезна Persona7? Отдавна не е писала, липсва ми Laughing
Проявила е джентълменство. Завела е някой мъж на вечеря. И той ѝ е изял ушите.
//
Ох, много сладко се бранят пазителите на меча артуров. Joy

# 908
Този въпрос го задайте на потребителката, която въведе термина "инвестиция" в темата.
И пак ще го кажа. Това е любовта на жените - сметки, сметки, сметки, сметки и пак сметки. Без кръчмар бих добавил, но за това има време. Wink
п.п. Все по-малко завиждам на младите мъже. Дано (дай боже) нещата да не са така , както в темата.

Бе ти явно си нов тука Wink Имаше един виц за апартейда, цитата е от него Wink
В смисъл, не осъзнаваш къде си. Основната, - ОСНОВНАТА - привлекателна страна на интернет и всякакви соц мрежи, форуми, блогове и какво ли не, е, че хората могат да се представят не каквито са, а каквито искат да бъдат. Виртуалност му казват.
Без да познавам лично никой от пишещите в бгмама, убеден съм, че в реала никоя/никой от вас не е такъв, какъвто го представя написаното от нея/него тук.
Принципно положение е, че хората много рядко са еднопластови и непроменими. Всъщност не съществуват такива, макар някои в сравнение с други да са много по-променливи (характер, настроение, отношения) и често неразбирателствата да са въпрос на степен, а не на база.

Значението на отдава се покрива със значението на удава в много случаи, включително в използвания от теб.

Напротив, не се покрива изобщо в никакви случаи. Това, че имат общ корен не означава, че значенията се покриват.
Но да се обясняват етимологически особености на човек с висше хуманитарно образование, но прескочил 3 и 4-ти клас в основното училище, си е загуба на време.
Всъщност изопачаване значението на думите е изключително манипулативен подход, с точно определена цел. Много популярен в последно ( уокистко Simple Smile ) време.

# 909
Малко лексика на помощ за спорещите:
Скрит текст:
Попадали ли сте на изречения като Английският език ми се удава (отдава). Чудили ли сте се коя е правилната глаголна форма? Отговорът е: и двете, стига да владеем тънкостите на синонимната употреба.
Глаголите „отдава ми се“ и „удава ми се“ са синонимни в следните значения:
1. Справям се лесно, усвоявам нещо с лекота: Шиенето, писането, карането на колело, чуждите езици, мисленето ми се удават (отдават). Удаваше (отдаваше) му се да рисува и пее.
2. Успявам, съумявам да извърша нещо: Удаде (отдаде) ми се да развъдя тази порода.
3. Улавям удобен момент да извърша нещо: Удаде (отдаде) им се възможност да видят оригинала на „История славянобългарска“.
Когато употребявате тези значения, изборът на „отдава ми се“ или „удава ми се“ е изцяло ваш. Нека да обърнем внимание и на това, че синонимната употреба на глаголите „удава ми се“ и „отдава ми се“ и звуковата близост на двете глаголни форми не бива да ни подвежда да смесваме значенията им със значенията на глаголите „отдавам се“ и „отдавам“. В посочените по-горе синонимни значения „удава ми се“ и „отдава ми се“ се употребяват само в трето лице единствено и множествено число в комбинация с кратката дателна форма на личното местоимение и частицата се. Употреби от типа аз се удавам, ти се удаваш, вие се удавате очевидно са неправилни.
Внимавайте в случаи като: Отдавам (влагам) цялото си внимание; Отдавам се (погълнат съм) изцяло на семейството си; Отдавам (приписвам) грешките му на умората; Отдавам (поддавам) се на лоши страсти. В тези изречения употребените глаголи са с различно значение. Замяната на отдавам с удавам в подобни случаи е неправилна.
//
Много ми се удава да се отдавам на приятни занимания. Wink

# 910
Естествено, че не е голяма работа, все едно лягането с някого има нещо общо с цената на вечерята Thinking Шеймене пък не виждам в случая със сметката... Изобщо, мъжете плюете феминистките, а доказвате, че в доста по-малко екстремни обстоятелства, се държите баш като мъжкия им еквивалент. Омрънкахте света с това колко сте онеправдани Joy
Криво разбраната "еманципация". Криво разбраната "демокрация"

Аз нямам проблем с феминизма. Даже ми харесва.
Харесва ми, когато жените правят нещо с феминизма.
Например, Керана.
За мен, това е жена, която е направила нещо смислено с феминизма.
Изпълнила е с  значение думата.
Имаш права, имаш възможности. Прави нещо смислено.
Другото, ееее знаете. Мрънкане, как живота е кисел и все някой ти пречи.

# 911
Само да кажа, че правилното е етимологични особености

Понеже спорът е от сферата на езикознанието, не че нещо се натискам да поправям

# 912
  • София
Но да се обясняват етимологически особености на човек с висше хуманитарно образование, но прескочил 3 и 4-ти клас в основното училище, си е загуба на време.

Виж сега, аз не съм виновна, че се изложи (и продължаваш да се излагаш), та да си го изкарваш на мен Joy

# 913
  • France
Мисля си как при толкова много мъже на тази планета, форумците се мъчат с тези гадни жени.
То зор, то чудо

# 914
Ама толкова трябва да са благодарни,  че жената да плати срещата,  да му пусне на първа среща (на неин терен, щото нали, да не е меркантилна) и накрая да го изпрати до вкъщи, с една кутия домашна мусака, да си има той и за утре.
Ама ти не си ли го правила - за някой мъж, когото много харесваш и искаш да се погрижиш? Истинска жена ли си?
Ми не, не съм.
Пък дали съм истинска жена - ми в родилното не са ми казали, че не съм жена, ама ако трябва да се върна да ги питам (представям си реакцията им)Joy

Общи условия

Активация на акаунт