Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 30 585
  • 602
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Базови изследвания за дефицити на витамини и минерали, които имат влияние върху репр. с-ма и евентуална бременност:
- Железен панел: Желязо, Феритин, ЖСК, Трансферин, Хемоглобин (тълкуват се заедно),
вит. Д, В12, ФК, В6, Хомоцистеин ( ако там има проблем да се коригира),
Цинк, Мед, Селен ...

Бих искала да попитам колко време преди изследването е добре да са спряни всякакви витамини и добавки, за да са реални стойностите и дали спирането би бил проблем предид това, че се планира бременност?
Зависи какви витамини и добавки се приемат, каква е причината за техния прием и дозите, които се приемат.
Най-общо:
В12 и вит. Д – 3 седмици
Желязо, Биотин, Вит. С  –  1 седмица
Цинк, Мед и Селен – 2 седмици
Магнезий – не се спира
За 2-3 дни се спират и несъществените добавки.

Ако се приемани по-дълго време (поне 2 месеца), напр. В12 и вит. Д - спирането им за 3 седмици не е проблем ... но с уговорката, че са приемани адекватни дози и целта на изследването е, да се види как се попълват дефицитите - за В12 напр. вкл. и дали Хомоцистеинът се е повлиял и до каква степен.

# 571
Фертил Баланс за жени ми беше изписан точно преди една година след спонтанен аборт. Пих го няколко месеца и сега го пия отново от около месец. Прилагам съдържанието му:

# 572
Фертил Баланс за жени ми беше изписан точно преди една година след спонтанен аборт. Пих го няколко месеца и сега го пия отново от около месец. Прилагам съдържанието му:

С цел забременяване ли го приемате ?

# 573
  • София
Фертил Баланс за жени ми
Скрит текст:
беше изписан точно преди една година след спонтанен аборт. Пих го няколко месеца и сега го пия отново от около месец. Прилагам съдържанието му:
Може да го спреш за една седмица - дозите на вит. и минералите, които изискват по-дълга пауза са много ниски, почти нищо, така че малко вероятно да повлияят (фалшиво) резултатите.

# 574
АГ ми го изписа знаейки, че плануваме да имаме още едно дете и каза, че е добре да го приемам известно време, така че да предполагам с тази цел ми е казала да си го купувам.

Благодаря, Денис, за бързата реакция!

# 575
Здравей, Денис, моля за помощ и коментар по тези изследвания, защото имам опити за забременяване и лутане от близо три години, няма изяснена причина за неуспех и всички лекари твърдят, че няма проблем за адресиране освен вит. Д.
Виждам постоянно много висок Е2, висок инсулин, т.н.

Това са изследванията сега от септември и от март:

Март, О+7

Септември, 3ти ден

Сертември 9ти ден, няма киста или ЗФ, 22мм доминантен фоликул

P.s. Бях тествала и андрогени преди повечко време и не са актуални, но тогава тестостерон беше ок, андростендион беше 2.73 ng/ml (0.94-3.20 ng/ml)

Нямам наднормено тегло, дори съм с нисък BMI; храненето е здравословно (но с риба вместо месо); при спорта смятам, че може да е повече.

Дълго време се въздържах да пиша, но се надявам с това да съм полезна и на другите момичета с такива въпроси.

Благодаря, Денис! Hug

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 18:03 от Anastasia17

# 576
  • София
Здравей, Денис, моля за помощ и коментар по тези изследвания, защото имам опити за забременяване и лутане
Скрит текст:
от близо три години, няма изяснена причина за неуспех и всички лекари твърдят, че няма проблем за адресиране освен вит. Д.
Виждам постоянно много висок Е2, висок инсулин, т.н.

Това са изследванията сега от септември и от март:

Март, О+7

Септември, 3ти ден

P.s. Бях тествала и андрогени преди повечко време и не са актуални, но тогава тестостерон беше ок, андростендион беше 2.73 ng/ml (0.94-3.20 ng/ml)

Нямам наднормено тегло, дори съм с нисък BMI; храненето е здравословно (но с риба вместо месо); при спорта смятам, че може да е повече.

Дълго време се въздържах да пиша, но се надявам с това да съм полезна и на другите момичета с такива въпроси.

Благодаря, Денис! Hug
Здравей!
Март, О+7
ТСХ е добре, но Т4 показва тенденция към Хипофункция на ЩЖ
Пролактинът е висок
Имало е О., но може да е имало и ЗФ... защото Е2 е доста висок за ЛФ.
Калцият е на горна граница, най-вероятно от дефицита на вит. Д, който задължително трябва да се попълни.
Феритинът е нисък - трябва да се приема Желязо.
В12 и ФК трябва да са на горна граница

Септември, 3ти ден
ЛХ и Е2 са високи, показват ПКЯ
АМХ е добре, но ако си със СПКЯ/ПКЯ, може да не е обективен
Инхибин В е добре, но тъй като и Е2 е висок, ако е имало ЗФ, киста - може изкуствено и той да е повишен и да не е много обективен. Консултирай се с АГ

Хормоните на ЩЖ тук са добре.
Е2 е доста висок за един ДФ с размер 22мм, може да е имало два или да е имало ДФ и ЗФ?!
Инсулинът е висок, показва ИР - трябва режим на хранене, спорт, добавки, медикамент ... ако не се контролира пречи на зачеването, намалява ЯР и влияе зле на кач-вото на яйцеклетките. КЗ в много висота - това вреди на цялото тяло ( органи и системи), на зачеването и износването.
В12 и ФК са ниски, вит. Д - много сериозен дефицит... не го отлагай и ги попълни.

# 577
Благодаря ти, Денис. Това е много по-изчерпателен съвет отколкото съм получавала от лекарите, които посещавам, и много го оценявам!
Бях на АГ и каза само това за 1 ДФ, 7-8 АФ във всеки яйчник и дотам. Не видя притеснения в изследванията.. А е четвъртият репродуктивен АГ, който сменям в опит да разбера къде е проблема. Наистина е трудно да попаднеш на някой, който гледа цялостната картина.
Сега ми даваш светлина по въпроса и се заемам да запълвам дефицитите и да адресирам ИР.

Благодаря ти отново, че със съветите си допринасяш за здравето на толкова много момичета и жени. Heart

# 578
  • София
Благодаря ти, Денис. Това е
Скрит текст:
много по-изчерпателен съвет отколкото съм получавала от лекарите, които посещавам, и много го оценявам!
Бях на АГ и каза само това за 1 ДФ, 7-8 АФ във всеки яйчник и дотам. Не видя притеснения в изследванията.. А е четвъртият репродуктивен АГ, който сменям в опит да разбера къде е проблема. Наистина е трудно да попаднеш на някой, който гледа цялостната картина.
Сега ми даваш светлина по въпроса и се заемам да запълвам дефицитите и да адресирам ИР.

Благодаря ти отново, че със съветите си допринасяш за здравето на толкова много момичета и жени. Heart
Много мило, благодаря Hug

Само да вметна, че на 9-ти ден от МЦ не се гледат АФ и най-вероятно това е било ПКЯ, което обяснява и по-високите нива на E2. При ПКЯ не е проблем да има и О., но тя може да не настъпва всеки месец.
За АФ - те се гледат (броят) само на 2-3 ден от МЦ.

Надежда винаги има Simple Smile От мен Успех! Peace

# 579
  • Бургас
Здравей, Денис! Може ли мнение? Бременна съм в 25г.с с гестационен диабет и на диета

# 580
  • София
Здравей, Денис! Може ли
Скрит текст:
мнение? Бременна съм в 25г.с с гестационен диабет и на диета
Здравей!
Като за бременност са добре.
Нормално е при бременност Хематокрит и Хемоглобин да са ниски, левкоцити и СУЕ високи, не се притеснявай, но все пак се консултирай и с лекар.
Хемоглобинът е малко нисък и е желателно да приемаш желязо - с ползи за теб, за бебето и за самата бременност... и след раждане, бебчо да не бъде с ниски нива.
Лека и спокойна бременност, до края. Peace

# 581
Здравейте, не знам как да го обясня накратко, но ще пробвам.
Моларна бременост януари- изчистване февруари с вакум.
Всички изследвания добри, освен чхг до юни месец спадаше- последно 1.3
Този месец цикъл ми беше на  27.08, правих тестове за овулация, но нещо не се справих. Бях на преглед на 18.09- лекарската ми каза, че не е имало овулация и че предстои до 24 часа. Има фоликул 21мм. Пусна прогестерон 1.55- каза че е късна овулация най- вероятно. Че цикълът ще дойде най-рано на 29.09.
Ден по-късно на 20.09 ми дойде.... как така, какво е било това? Нямала съм овулация, какъв е бил този фоликул и защо ми дойде на следващият ден?
В деня на прегледа чхг ми беше 3.81, което е супер странно....
Сега на 6 ден от цикъл иска чхг... евентуално да не е останало нещо от кюретажа?
Някой по компетентен може ли да сподели какво е станало?
Благодаря много!

# 582
  • София
Скрит текст:
Този месец цикъл ми беше на  27.08, правих тестове за овулация, но нещо не се справих. Бях на преглед на 18.09- лекарската ми каза, че не е имало овулация и че предстои до 24 часа. Има фоликул 21мм. Пусна прогестерон 1.55- каза че е късна овулация най- вероятно. Че цикълът ще дойде най-рано на 29.09.
Ден по-късно на 20.09 ми дойде.... как така, какво е било това? Нямала съм овулация, какъв е бил този фоликул и защо ми дойде на следващият ден?
Сега на 6 ден от цикъл иска чхг... евентуално да не е останало нещо от кюретажа?
Благодаря много!
Здравей!
Дай рефер. граници, моля.

# 583
Скрит текст:
Този месец цикъл ми беше на  27.08, правих тестове за овулация, но нещо не се справих. Бях на преглед на 18.09- лекарската ми каза, че не е имало овулация и че предстои до 24 часа. Има фоликул 21мм. Пусна прогестерон 1.55- каза че е късна овулация най- вероятно. Че цикълът ще дойде най-рано на 29.09.
Благодаря много!
Здравей!
Дай рефер. граници, моля.

Чхг 3.81 - реф.ст-ст. Небременни 1.1-2.7

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 13:50 от zornitsapencheva

# 584
За съжаление при този резултат е възможно да е останало нещо недоизчистено. Моларната бременност е много коварна. На ваше място бих пуснала ЧХГ и в друга лаборатория и след края на МЦ задължително на нов преглед да може да се огледа ехографски хубаво лигавицата.

Общи условия

Активация на акаунт