Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 37 567
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Дали да изследвам и щитовидна жлеза всичко,dhea-s и пролактанин?или няма смисъл?

# 391
  • София
Дали да изследвам и щитовидна жлеза всичко,dhea-s и пролактанин?или няма смисъл?
Ako мислиш, че може да има някакви отклонения при тези хормони, може да ги провериш Simple Smile

# 392
Денис, здравей 🙂Може ли мнението ти за изследването. Приемам л-тироксин 1/2т. от 25мкг. всяка сутрин в 5:00ч.
Вит Д и Б 12 са след 20 дни пауза.
Надявам се на естествено забременяване. На 41г. съм.Благодаря 😉

# 393
  • София
Денис, здравей 🙂Може ли мнението ти за изследването. Приемам л-тироксин 1/2т. от 25мкг. всяка сутрин в 5:00ч.
Скрит текст:
Вит Д и Б 12 са след 20 дни пауза.
Надявам се на естествено забременяване. На 41г. съм.Благодаря 😉
Здравей!
Дозата на Л-Тироксина може да е по-висока - консултирай се с Ендокринолог.
Когато се излезе от Хипофинкция на ЩЖ се засилва метаболизма, кожата и косата не са толкова сухи, няма ги тахикардиите и безпричинното треперене, нервност, безпокойство... натрапчивите мисли, мозъчната мъгла ... подобрява се работата на сърцето, високият Холестерол може малко да падне и т.н. - ползите са много + по-лесното и безпроблемно зачеване, износване ... ембриона се развива правилно - соматично, интелектуално и т.н. Та, не се плаши от по-високата доза Simple Smile
В12 е добре, може да спреш приема, но вит. Д може да е по-висок.
Магнезият е нисък - увеличи дозата.. може да приемаш по 300-400мг/дн. и той не се спира преди изследването, дори последните 4-5 дни трябва да се приема по-редовно, за да се прецени каква доза е оптимална за теб.

# 394
Много Благодаря за изчерпателния отговор, Денис! Полезна си както винаги 🌹

# 395
Здравейте! На 5-ти ден от МЦ след първи месец на прием на Дуфастон, какво мислите за тези резултати.

За сведение- на 11 ден от мц предходния месец LH ми беше 11, а FSH 5..

Дали причината за това разминаване на LH FSH е в приема ня Дуфасон?

# 396
Хормони се пускат на 2-3 ден. Не на 5 и със сигурност не на 11

# 397
  • София
Здравейте! На 5-ти ден от МЦ след първи месец на прием на Дуфастон, какво мислите за тези резултати.
Скрит текст:
За сведение- на 11 ден от мц предходния месец LH ми беше 11, а FSH 5..

Дали причината за това разминаване на LH FSH е в приема ня Дуфасон?

Здравей!
За ЛХ, ФСХ и Е2, по-обективни са, ако се пускат на 3 ден от МЦ.
ЛХ и Е2 са високи, възможно е да показват ПКЯ... и дори някоя киста, която, в момента, не нараства. Трябва да се направи преглед с УЗ ( сега... докато си във ФФ).
Дуфастонът, ако е приеман правилно, т.е не е потиснал О. ( и от там ЗФ -> киста) е само от полза за следващия МЦ, след приема му.

# 398
  • София
Здравейте,

На 44 години съм. От 2 месеца забелязвам промени - качване на килограми в областта на корема и дупето, подуване на корема. Ендокринологът ми пусна изследвания, които направих на 4- ти ден от цикъла. Не се впечатли от нивата на естрогена. Вие какво мислите.

# 399
  • София
Здравейте,
На
Скрит текст:
44 години съм. От 2 месеца забелязвам промени - качване на килограми в областта на корема и дупето, подуване на корема. Ендокринологът ми пусна изследвания, които направих на 4- ти ден от цикъла. Не се впечатли от нивата на естрогена. Вие какво мислите.
Здравей!
Ендокринологът не се е впечатлил от по-високите нива на Е2, защото не е АГ. Simple Smile
Желателно е да се направи УЗ преглед (АГ)... защото, ЛХ е нисък, ФСХ е добре, но Е2 е висок и тези три хормона, в момента, показват че има, най-вероятно, киста или ЗФ.
ТСХ е висок и показва лека Хипофункция на ЩЖ.
Калият е висок - желателно е лекар да си каже мнението. Във форума има Хематолог който отговаря на въпроси, може да попитате за мнение.
Натрият също е към горна граница?!  Може да показва и дехидратация?!
Феритин и желязо ниски, ТЖСК - висок ... трябва да се приема желязо... Хемоглобинът е добре, но ако има дехидратация, нивата не са обективни...т.е. може да е по-нисък в действителност.
В12 и вит. Д са ниски - трябва да се приемат.
За качването на кг - тест за ИР.

# 400
Здравей, Денис. Реших да направя 20 дневна почивка от витамини Д, B12, магнезий, Л тироксин 25, достинекс, глюкофажът го спрях трайно и това са резултатите. Правени са на 20 ден от МЦ. Може ли да дадеш твоето мнение? Какво означава този резултат за МАТ? Хормонът и достинексът ги почвам пак така като гледам…
Като диагноза - имам инсулинова резистентност, леко възпаление на ЩЖ, без хашимото. Целта ни е забременяване

# 401
Здравей Денис,
Направих си табличка с резултатите от изследвания, когато преди около 10-11 месеца посетих ендокринолог и след това 2 контроли при увеличаване на дозата. На своя глава започнах хормон, но сякаш нещата още не се случват. В момента съм на 67,5 мг. Дали да пусна допълнителни изследвания, за да търся причината за тези резултати? Не знам, може би кортизол или друго, което влияе? Симптомите ми преди хормона - постоянна сънливост, чувство за студено, много сухи длани и стъпала, покачване на тегло. В момента тези симптоми ту изчестват, ту се появяват редувайки се, с изключение на кг. Нещо ново за мен е чувствителност на върха на езика - същата като при изгаряне, но в моя случай без да е изгорен реално и отново е на приливи и отливи.
Моля посъветвай ме на какво да обърна внимание, къде евентуално бъркам. Много ти благодаря Simple Smile
Скрит текст:

# 402
  • София
Благодаря, Денис. И гинеколожката не се впечатли - било нормално за годините ми. Аз отидох на УЗ и нямам кисти. Веднага започнах да пия желязо и вит. В12, а Вигантола го смених - явно, че не ми действа. Пуснаха ми изследвания и за кг., но и там всичко е наред

# 403
Здравейте, моля ви за мнение относно тези резултати. Пуснах ги, защото не се чувствам въобще добре, имам депресивни симптоми, с постоянно чувство за студ, отпадналост, наднормено тегло… и дозата имам чувството че ми е висока 100/125

# 404
  • София
Здравей, Денис. Реших да направя 20 дневна почивка от витамини Д, B12, магнезий, Л тироксин 25, достинекс,
Скрит текст:
глюкофажът го спрях трайно и това са резултатите. Правени са на 20 ден от МЦ. Може ли да дадеш твоето мнение? Какво означава този резултат за МАТ? Хормонът и достинексът ги почвам пак така като гледам…
Като диагноза - имам инсулинова резистентност, леко възпаление на ЩЖ, без хашимото. Целта ни е забременяване
ТСХ е висок, но без Т3 и Т4 е трудно да се прецени на каква доза трябва да си - желателно е да се консултираш с Ендокринолог. ТАТ и МАТ са добре - няма Хашимото или друг проблем ?! МАТ - реф. са от 0 до 34, твоите са по-малко от 9, т.е. в границите си.
Прогестеронът е добре, показва че е имало О.
Холестеролът е висок, предполагам от ИР ... глюкофажът ти е само от полза, но ти си решаваш.
Вит. Д е добре, но ако искаш може да продължиш с приема ( за да достигнеш 150, което е 60 ng/ml)... В12 може да е по-висок - може да продължиш с приема.
Магнезият е нисък - увеличи дозата ( да е поне 200-300мг./дн) и не го спирай преди изследването.

Общи условия

Активация на акаунт