Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 37 514
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Здравей Денис, за начална форма инсулинова резистентност ми изписаха Берберин с пиперин. Това, което успях да намеря с такава комбинация е тази добавка на OnEnergy. Може ли да ми кажеш дали е ок, тъй като не знам до колко са качествени. Това е добавката:

# 481
  • София
Здравейте, имам резултати от изследване на  хормони, които супер много ме притесниха. Гинеколожката, която ги назначи нищо не каза, чакам този месец да ми се обадят да ми запишат час за август или септември при предишната ми АГ, която е репродуктивен, но това чакане много ме тормози. Какво ви е мнението за резулатите ?

# 482
  • София
Здравейте, имам резултати от изследване на  хормони, които супер много ме притесниха. Гинеколожката, която ги
Скрит текст:
назначи нищо не каза, чакам този месец да ми се обадят да ми запишат час за август или септември при предишната ми АГ, която е репродуктивен, но това чакане много ме тормози. Какво ви е мнението за резулатите ?
Здравей!
На кой ден от МЦ са направени?
Има сериозен дефицит на желязо?!

# 483
  • София
На 4-ти ден от цикъла. Проблема с желязото си го мъкна от бременността(или поне тогава установих ниските нива за първи път)  като след изследванията започнах да приемам пак добаваки, сутрин час след кафето пия феро-фолгама и вит.С и ям най-рано след час.

# 484
  • София
На 4-ти ден от цикъла. Проблема с желязото си го мъкна от бременността(или поне тогава установих ниските нива за първи път)  като след изследванията започнах да приемам пак добаваки, сутрин час след кафето пия феро-фолгама и вит.С и ям най-рано след час.
ФСХ е висок, АМХ е нисък - показват НЯР.
Желязо се приема на гладно, с вода, 2-3 часа преди хранене и кафе ... защото кофеинът го унищожава.

# 485
Здравей Денис, имам въпрос относно приема на Мио-Инозитол, бях видяла в твои коментари, че трябва да е час преди кафе/храна или два часа след, но през летния сезон и почивки ми е доста трудно да го спазвам. Възможно ли е приема да е веднъж вечер преди лягане на двете дози, които трябва да се приемат принципно на 2 пъти или не би препоръчала Simple Smile

# 486
Здравей Денис,
изследванията са  на 7ми ден след пик на ЛХ хормона мерен с лентички. Може ли да се каже дали е имало овулация? При един цикъл фоликуметрия нямах, но не продължих прегледите след това. На 45г съм

# 487
Здравей, Денис!
Пуснах на 7ми ден след овулация (засечена с лентички и БТ) Прогестерон и повторих Пролактин. Може ли коментар? Виждам, че Пролактин е по-завишен сега.

Здравей, Денис!
Ще помоля за разчитане,
Скрит текст:
правени са на 3 ден от МЦ (8ми поред МЦ след МА). На 28г.
Здравей!
Добре са.
Пролактинът е малко висок - следи го.

# 488
  • София
Здравей Денис, имам въпрос относно приема на Мио-Инозитол, бях видяла в твои коментари, че трябва да е час преди кафе/храна или два часа след, но през летния сезон и почивки ми е доста трудно да го спазвам. Възможно ли е приема да е веднъж вечер преди лягане на двете дози, които трябва да се приемат принципно на 2 пъти или не би препоръчала Simple Smile
Здравей!
За моженето - може, но е възможно и да няма същия ефект.
Желателно е, да се приема на два приема.

Здравей Денис,
изследванията са  на 7ми ден
Скрит текст:
след пик на ЛХ хормона мерен с лентички. Може ли да се каже дали е имало овулация? При един цикъл фоликуметрия нямах, но не продължих прегледите след това. На 45г съм
Здравей!
Супер са! Показват, че е имало О. и че жълтото тяло функционира много добре.
ТСХ също е добре.

Здравей, Денис!
Пуснах на 7ми ден след овулация (засечена с лентички и БТ) Прогестерон и повторих Пролактин. Може ли
Скрит текст:
коментар? Виждам, че Пролактин е по-завишен сега.

Здравей, Денис!
Ще помоля за разчитане,
Скрит текст:
правени са на 3 ден от МЦ (8ми поред МЦ след МА). На 28г.
Здравей!
Добре са.
Пролактинът е малко висок - следи го.
Здравей!
Пролактинът е висок - консултирай се с Ендокринолог.
Прогестеронът е добре, показва че е имало О.
Малко ниска горна граница са посочили за Прогестерона  и така излиза, че твоя я минава. Ако искаш се обади в лабор-ята и ги попитай да не би да е грешка?! Когато е nmol/L може да е 75-80 дори и 90?! зависи от реактивите, които ползват.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 15:39 от denis©

# 489
Здравейте, момичета!

Надявам се тък да намеря съвет от хора, преминали през сходен проблем, свързан с твърде ранно изчерпване на яйчниковия резерв, но първо малко информация. На 32 току що навършнени години съм.

Обща информация: Имах инсулинова резистентност, свалих 18 кг. за около 8 месеца, бях в началото и на по-рестриктивен режим. Пия глюкофаж1х750 от 1 година. Имах и доста стрес в последната година.

Съществената част:

Мин. година ми беше направена хистероскопия за отстраняване на полип от ендометриума. Дотогава имах чудесен и редовен цикъл с продължителност 5 дни. Вече 8 месеца след операцията, цикъла ми се промени и стана по-слаб около 3 дни и половина. Започнах да обикалям лекари и да търся къде е проблема. Междувременно  малко след операцията получих и мноого силен косопад. Пуснах си хормони/  през януари за 1 път в живота/ и бяха ОК като изкл. ДХЕА, който беше  съвсем леко понижен.

Междувременно след мн. обикаляне по лекари стигнах до д-р Иван Димитров, който ми каза, че проблема с по-краткия ми цикъл вероятно се дължи на сраствания и трябва повторна хистероскопия ( предстои да я направя).

. Пуснах си отново през април и имаше повишени стойности за ФСХ / вече от 5 и малко беше 8 и нещо/  и намалени на ДХЕА.  Пуснах си пак през юни и резултатът вече ме изплащи -ФСХ беше над нормата /вече 12/, ДХЕС значително понижен, естрогена е в норма, но по-нисък.. Прогестерона поне е добре и индикира овулация.

Започнах да чета и събрах смелост да изследм и АМХ в Рамус. Направих го ден преди цикила ми да дойде ( прочетох, че не е от съществено значение кога точно се пуска).

За съжаление резултатът ме срина -0.19 при мин. норма 0.33... и то на 32.

Не съм раждала, нямам партньор в момента. Знам, че само тук ще има жени, които ще разберат как се почувствах реално.

Днес точно ми дойде и бях на преглед при репродуктивен специалист от Вита. В ден 1 от точно започнат буквално минути преди прегледа цикъл видя 7 атрални фоликула. Насочи ме да повторя изследването на АМГ И ФСХ, макар че не очаквам различни стойности. очевидно, ще опитам да замразя яйцеклетки.

Цвлата материя е много нова за мен, тъжна съм,изплашена и моля за съвети.

1. В една по-стара тема цитираха някаква тема, в която дами успешно са успели да вдигнат АМХ по някакъв начин - може ли да ме насочите къде да прочета за това или как става и има ли смисъл в моя случай да опитвам предвид, че нямам партньор и дори да го вдигна леко по някакъв начин, вероятно после пак ще спадне бързо.

2. Очаквах, че ще ми изпишат ДХЕА или поне някакви добавки тип ашваганда, но доктората не му обърна особено внимание, а аз си мисля, че при мен стресът много подпомогна тези неща

3.Може ли да ми препоръчате лекар, който да изслуша историята ми и да събере всички пъзелчета, вкл. какво се служи с тези хормони за 6м ...харесвам много д_р Димитров, но той все оак не е репродуктивен специалист.

4. Препоръчайте ми къде да замразя яйцеклетки и всъщност нещо, което не разбрах от докторката днес -тя ми каза едва ли не направо по-добре да направим процедура като за инвитро, където се давало по-висока доза хормон и едва ли не повече яйцеклетки сеотбелят ... моля обяснете ми, ако това ви говори нещо и изобщо с толкова нисък АМХ може ли да има успешно замразяване/

Това замразяване има ли след това странични ефекти, влияние върху цикъла или нещо, което да имам предвид.

5. Доколкото разбирам нисък АМХ означава и, че ще вляза в менопауза по-рано -тук има ли вариант  някак да отложа това поне малко с нещо / режим, добавки/, различно от хормони.

Изключително ми е тъжно, че това ми се случва толкова рано и сякаш съм половин човек, който не успя досега да създаде семейство и не знам дали изобщо ще ми се случи някой ден.  Благодаря ви!

# 490
Недейте да се сриването заради един резултат на АМХ. Първо, не е ясно дали е точен. Хубаво е да повторите и в друга лаборатория. Второ самия АМХ не е непременно показателен за ранна менопауза или възможност за забременяване. Две близки имам на вашите години със сходни стойности. И двете имат вече деца. А им бяха казали как е критично положението. И най-важното- преди да търсите репродуктивен, да пиете добавки и т н. Оправете проблема с матката и хистероскопията. Това следва да е приоритет. За да може да забременеете и износите е супер важно, особено ако има сраствания за отстраняване. А и всички изредени неща като стрес, рязко отслабване се отразяват много на хормоните. Не е ясно изобщо колко е точна картинката в момента. Надявам се поне малко да съм ви успокоила. Горе главата и успех!

# 491
Здравейте! 💗 Денис, ще помоля за коментар на изследванията. Направени са на 3-ти ден от МЦ. 3 ден се оказа с много слабо кървене, дали не е по-добре да ги правя на 2 ден?

На 40г. съм. Последните 3 месеца цикълът идва различно, на 17, 24 или 35 дни. Последните две седмици приемах масло от вечерна иглика. Целя бременност по възможност без хормонална терапия.
П.с. днес бях при ендокринолог. Предположи СПКЯ и назначи още изследвания. Никога досега лекар не е имал съмнение за такава диагноза. Възможно ли е да се появи изведнъж?

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 17:16 от One*

# 492
имаш задържан фоликул, не спкя
Задържаните фоликули са често срещани в предменопаузата. Промяната в цикъла също е “нормална” за този период
Тоя лекар го избягвай вече
По-добре се консултирай с репродуктивен  , те не правят само инвитро

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 23:08 от AlisonParker

# 493
Здравейте! Направих си изследвания и това е моя резултат 7 дена след засечена овулация, с домашни тестове. Правим опити за забременяване и се чудя добре ли е като стойност. Благодаря за отговора предварително!

# 494
  • София
Здравейте! Направих си изследвания и това е моя резултат 7 дена след засечена овулация, с домашни тестове.
Скрит текст:
Правим опити за забременяване и се чудя добре ли е като стойност. Благодаря за отговора предварително!
Здравей!
Прогестеронът е малко нисък, но е много вероятно, денят на О., да не е определен точно... защото, домашните тестове, могат да дават отклонение до 48 часа за деня на О.
Самият тест за О. , когато е (+), показва пика на ЛХ, но О. настъпва от 12-я до 48-я час, след този пик.
Може и да е имало О. Peace

Общи условия

Активация на акаунт