Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 326
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
Лизи, аз в училище имах две съученички близначки. И двете пишеха с лявата ръка и имаха почти еднакъв почерк. Относно вратата.. wow!

# 511
Ехеее , чак почти еднакъв почерк ... А биеха ли се в училище, бяха ли диви ? Joy   аз вече се чудя има ли спокойни, кротки близнаци, аз само съм чувала, ама не съм срещала такива.
Вратата е поправена , след 3ч мъка , от страна на мъжа ми, извади и малко шпакловка и замаза дупката Joy

# 512
Лизи , мъжа ти да бяга в практикер за втора тоалетна чиния и да я монтира 😀 май само това ще помогне.Шегувам се разбира се.
Пробва ли той да си избере гърнв от някой магазин ? Аз пробвах този номер с Ади заради акането в гащите - не помогна много , но пък сега много често казва "искам да пишкам в мечо пух и да си сложа краката там" - мечо пух е най - обикновено пепковско гърне .
Иначе и ние ги имахме тези моменти с тоталната истерия , тогава и аз преустанових опитите за около 2 седмици.После всичко си влезе в норма.Е , не всичко , само пишкането 😀
Редактирам се. - това с обикалянето цяла нощ е странно - да не би да го сърби нещо? Или много спи през деня..

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 17:05 от Орехче

# 513
Аз мога да похваля моята, че памперса е махнат, слагам само по време на сън. Най-странното ми е, че се наака само 4-5 пъти в гащите и схвана, че и тази работа се върши в гърнето. С каката и баткото акнето беше голяма драма. Тази сега ходи сваля сама гащите, върши си работата и вдига гащите. Само трябва да започне всеки път да казва, че е скала, че и тогава има навика да вдига гащите без да се обади. Вчера ме повика, да се надяваме, че е схванала. Ама изобщо не се оплаквам, това се преживява.

# 514
Имаме 4 различни гърнета вече... Те си ги избираха.

Не спи много през деня , едва го будя даже. Не знам от какво се получи това будене, мисля че в началото се ентусиазира, че може да прескача и при всяко леко пробуждане се изправяше да прескача. И някак стана като навик , да си става цяла нощ и да се мести. В началото помагаше , като се изправи аз да го сложа веднага да легне , но сега си казва ,,тати ,, и тръгва при баща си, ако е мъжа ми при него , търси мен и така , влачи ни завивките и възглавниците из целия апартамент.  Желязото му е зле , нали попринцип се влошава съня , като е в дефицит, възможно е от това също, но като гледам няма да влезе в норма скоро, не иска да близне месо, давам желязо , а го виждам че още се изморява , тича малко и директно сяда на земята на площадката и казва ,,почивам,, , много се изморява , а реално пие желязо от есента, максимална доза , просто храненето му е мн зле , не яде нито сирене , нито месо , нито цитруси , за да се усвоява по добре от витамин Цто. Кара го на крем супи , в които няма желязо и тестени неща, белтъци  тук таме, спагети .

Браво ,болибон , стискай палци и аз да се справя с този  проклет памперс !

# 515
Ще се справиш. Явно не им е дошло времето. И баткото и каката бяха по големи от нея като стигнахме до тук докъдето сме с нея. Те махнаха по рано памперса за писане, ама се разправях с насрани гащи с месеци. С каката накрая стигнах дотам, че я карах сама да си мие дупето в банята и да си пере настаните гащи (махах многото разбира се). В интерес на истината не помогна, просто в един момент и дойде времето. Но това има примера на по големите и затова мисля, че се справя по добре, особенно като гледа от каката. И с говоренето е по напред. Докато до 2г използваше 5-6 думи сега говори почти чисто и прави такива сложни изречение, че се шашкам какво става. И и се разбира всичко. Бяхме за няколко дни при мойте родители и се шашнаха каква бабрборана е станала и как говори и обяснява. Не са я виждали от Коледа. Казах, че сякаш съм завела друго дете.

# 516
лизи , аз пасирам и месо в крем супите ,пробвай да пробутваш по малко.Ако отидете на скараджийница някъде топло кебапче няма ли да яде с хляб?Палачинки,кекс, баница , принцеси с яйце и кашкавал/сирене , бъркани яйца не успяваш ли да пробуташ ? В спагетите също може да слагаш яйце.Яйчен крем домашен ьа десерт.Знам , че е трудно със злояди деца , просто давам идея ако за нещо не си се сетила.Авокадото също има желязо и него може да го добавяш пасирано в готовата крем супа.Ядки пробвала ли си да им даваш да си хрупат ?Напоследък Ади се открехна много на кашу.За сиренето може да го рендосваш и да казваш , че е сняг .
Моята до скоро не искаше фреш от портокал.После и дадох сама ( с моя помощ разбира се ) да си го изцеди и започна да пие.Пробвай.
И последно още веднъж да кажа - откакто Ади пие пробиотика ,който споменах преди няколко коментара доста и се отвори апетита и яде повече.Може да пробваш 10 дена .
Болибон , моята дъщеря в началото като свалихме памперса си беше окей с акането.Изведнъж нещо и стана и започна в гащите.С пишото нямаме никакви проблеми.
Може би заради по- твърдите изхождания започна да я боли и се стресна и така.....сега доста дни владеем положението с плодове и т.н , дори онзи ден седна и си свърши голямата работа в гърнето.Обаче вчера и днес - пак по старо му.Надявам се да види , че като не я боли и не е страшно да си свикне отново в тоалетната или гърнето.
Ако се сещаш за някой трик сподели .
За съжаление мисля , че е психологически проблем , тя отдавна разбира всичко и знае кое къде трябва да е .

# 517
Орехче, мога само един съвет да дом в това отношение, по скоро случка. Казвала съм, че баткото беше с запек още от новородено. По едно време нещата бяха започнали що годе да се нормализират. Пак давах лактолиза МИП, но заедно с пробиотик акаше на 2-3дни, в гащите. И аз започнах да се изнервям, защото вече от месеци пишаше в гърнето. Тогава направих грешката да го карам да ми дава по една играчка, с която си играе на всяко акане в гащите. На дете с запек излезе, че това е изключително голяма грешка. В един момент това дете просто отказа да ака където и да е. И така почти 2 седмици. Бяхме пред влизане в болница. Сутрин слагах свещичка, вечер правех клизма, а сутрин и вечер беше на сироп. Ходеше на ясла и там ми даваха пълен отчет, защото знаеха за проблема. И така ако до един понеделник не беше акал трябваше да влизаме в болница. Спомням си много ясно като ММ ми звънна в петък сутринта и ми каза, че най-сетне е акал и е напълнил гърнето. После и на яслата беше акал. Така, че каквото и да става не налагайте наказания за това. Каката наистина я карах да си мие дупето и да се пере гащите, но нищо не съм и вземала, а тя акаше и по 2-3 пъти на ден, сериозно ми беше писнала да се занимавам с месеци с накани гащи при положение, че отлично знаеше за какво става въпрос. Тя ми правеше напук.

# 518
Орехче , как пасираш месото?  Аз като го пасирам , става като на ситни точки и го усеща и плюе. Иначе от другите неща нищо не иска да яде , често правя за нас , проблема е че дори да пробва , го вади от устата си и търка езика, но по често не пробва въобще . В спагетите слагам яйце , но малко ,че го усеща. Бананови палачинки яде. Кексове и баници, не , крем карамел правих миналата седмица , направо гагна от него . 
Хора за 4 часа и половина Сами се напика 7 пъти , това нормално ли е ? Че на всичкото отгоре не ми дава да го преоблека , на всяко водене в тоалетната , той е напикан вече. На обяд излизахме , сложих памперс , на вън не беше пишкал .

# 519
  • Бургас / Славейков
Незнам защо аз пък за това разхождане вечер Лизи си помислих за сомнамбул.Ама те нали се разхождат докато спят.С памперса у ние сме до никъде ,но аз не настоявам много.Наподледък по често ми казва че имал пиша и тогава го слагам и върши работа.Някой път става от сън и сяда ,някой път не.Иначе знае какво да прави.За голямата работа се усеща ,но го е страх да ака в гърнето.И като го сложа се стиска и го секвам.Иначе май отново ще е болен тръгнаха пак едни прозрачни сополи.Една седмица беше на ясла незнам пак болни деца ли има в яслата.Иначе е станал голям инат иска да му давам да пие вода не той да си взима.И той ще е левичар май така се очертава .Добре борави с ръката и крака.Ама ти баба му е левичарска.Всичко прави с лявата само пише с дясната , защото едно време им забранявали да пишат с лявата ,та се е научила по принуда.Лизи като пие Митко сок после ходи през 5,10мин да пишка.Затова и отбягвам да давам .

# 520
Лизи, като идея само предлагам, не съм сигурна дали изобщо е редно, но питай педиатър, дали може да му се дава протеин на прах.
Единият ми племенник е така изобщо никакво месо и яйца не яде, много слаб и дребен. Педиатър беше предписал протеин, момчето е на 8, това сигурно също е от значение.

# 521
Лизи извинявай за въпроса,но защо толкова го натискаш да свалите памперса ,в яслата го искат без? Не влизам често и явно съм пропуснала,но мисля че ако много го насилваш по-зле ще става и явно не е готов . Аз изобщо не си давам зор,виждам го че нямаме изгледи за сваляне 🤷‍♀️ хубавото е  само че си казва пиш и ако ,но бе иска извън памперс . Изчакай 1 месец и пробвай пак.  Знам,че са голями вече и повечето деца отдавна ги свалиха ,обаче явно нашите момчета  не са от тях🤷‍♀️

# 522
В нашата ясла, не свалят памперси... Като ги пусна пролетта с памперси, ще трябва в някой момент да ги спра за да сваля памперса и да ги върна научени , а евентуално, надявам се , да се върна на работа, малко ще ми е тъпо да кажа на шефа , взимам си болничен/отпуск , за да свалям памперси Joy  сега изчаках месец от предишното сваляне на памперса ,  видяло се е , че лесно няма да е , щото ако се мъча с единия един месец , после ще следва и другия още време. Те вече са големи и си проявяват ината, вече не е до готовност според мен , след като още предишния път Сами имаше дни без напикаване , защото му е интересно , просто после реши ,че си иска памперса и спря да влиза в тоалетната. От друга страна , аз като все опитвам и се отказвам , той вече ще знае , ,,почвам да се напикавам и си ми връщат памперса,,  . Имам една позната близнака и е на 5 с памперс и лошо ми става. Иначе попринцип щях да изчакам още малко време да мине от предишния опит , но той вчера сутринта се събуди и сам без да казвам нищо , отиде и се изпишка в тоалетната и аз гл приех за знак, че исла без памперс.

Редактирам; оставям едни хубаво видео с насоки за сваляне на памперс , аз лично си намерих грешки .
https://www.youtube.com/live/AKc_U_m9IO8?si=TZK-_MPXW89asADY

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 21:44 от Lizi:) :)

# 523
Лизи, понякога го блендирам първо , както е сварено и после слагам в супата , а понякога директно с пасатора в супата , но наистина остават като трици.С каймата (топчета от супа например) не е така.Вариант е и само бульон да слагаш малко.Наистина трудно с това неядене , но като минат няколко дни пробвай пак с храна , която са отказали.В един момент ще я опитат и ще харесат.Яж и ти пред тях, без да ги питаш дали искат.За седемте пъти може и на инат да е. Ако ти се влагат малко пари може да пробваш с преходни гащи.Казваш , че това е памперса и край.Те разбира се се мокрят също и в един момент може просто да поиска да е сух , не знам.Успех ! В крайна сметка памперса все някога ще го свалиш , по - важното е да са здрави и да оправите желязото.

Болибон, благодаря за  съвета.Гледам да не я притискам много , именно да не се стиска от страх.
Пупелина , при нас така е целия януари.Утре ще тръгва след 3 седмици не ходене и се моля да изкара цялата седмица здрава.

# 524
При нас ново 20, ака гащите. Нарочно…казва че й се ака, казвам хайде да ходим тоалетната, тя ми отговаря “Не”, напъва се й ака..и после “виж моето ако е на дупето”.

Може и да е някаква форма на протест или вършене на бебешки неща, покрай бебето…
Ама…откакто е без памперс само веднъж се е нааквала и то беше първите дни.
Не знам как да подходя, обяснявам че се ака в тоалетната, тя ми отговаря “Не, в гащите”.
Да гледаш двегодишно е предизвикателство!

Общи условия

Активация на акаунт