Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 320
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
И аз идвам да помрънкам, момичета. Споделяла съм, че дъщеричката е обсебена от баща си, но тези дни е в някакъв пик тази мания направо. От седмица е болна вкъщи, тримата сме заедно постоянно. Само него търси, днес не знам колко пъти ми каза "мамо, махни се, излез от стаята" и т.н. Иска само той да я приспива, с него да играе, той да ѝ връзва косата, всичко. Не е като да ѝ липсва, казвала съм, че той работи от вкъщи и постоянно сме били заедно винаги. Става ми мъчно като ми говори така, то не е един, два пъти, за ден или два.
И за него ми е тъпо, тя е като залепена за него, няма минута почивка. От утре е на ясла, дано ѝ се наместят малко чакрите и се успокои (или моите)

# 526
  • Пловдив
Ангелова, говори ѝ на товето момиче, че "махай се" е израз, който обижда мама и тя се сърди. Да използва друг израз: "Може ли тати да дойде?" Поне аз така се опитвам да говоря на Йони -  имам същия дерт като твоя с таткото.
Вечер като иска баща ѝ да я приспива (всяка вечер почти), искам задължително целувки да си дадем за лека нощ, и си отивам в другата стая с подвита опашка...
Пък и все пак всичко е период: по-ведро гледай на нещата 🙂

# 527
Ангелова, моя Вики е така с мен ,баща си почти не го търси. Днес се прибира от работа  и от вратата само му отскубна телефона и бегом при мен . В нашата ситуация е така защото е цял ден само с мен ,но е имало дни като по време на празниците 2 месеца таткото беше с нас,но Вики пак искаше мен . А попринцип аз му викам и му се карам ,а таткото не и би трябвало да предпочита него . Обикновенно аз му ибръщам повече внимание   Не знам на какво се дължи тази привързаност ,може би е вярно,че момичетата са влюбени в татковците и обратното за момчетата ,знам ли

# 528
При нас Яна е като велкро за мен... И съм сигурна ,че мъжа ми се чувства , като Ангелова, личи си ,че не му е приятно. Ако той реши да я сложи в леглото вечер и я вземе на ръце , тя буквално изпада в истерия и започва да се тегли от него , да крещи ,,искам мама, не искам тати ,, и някакви подобни, определено не му е приятно. Преди нова година , Сами пък беше обсебен от баща си , цял ден тъжеше за него и мен не ме искаше, сега вече сме на равно , поне при Сами минава този период.  
Надявам се ,че и при Яна и при вас ще мине скоро.
За Яна си мисля , че трябва  да прекарва повече време с баща си насаме, за са види ,че има живот и без да е залепена за мен . Пробвам я напоследък , но всичко започва с рев, отива с него на разходка , реев , вдигна входа, снощи останах в колата , а тя отиде с него да пазаруват , пак рева , че не отивам с тях , но я залъга че ще и купи солети и тя тръгна накрая. Не знам как може толкова крайно , да е залепена за мен и да не иска друг , айде баби , вуйчовци , по рядко вижда , да речем че е нормално до някъде, но баща си , всеки ден вижда и си играе с него .
М. Ангелова , това е само период , ужасен е, но си казвай ,че  ще мине и това... Confused

# 529
  • Велико Търново
Виктория няма проблем да стои с баща си, да излизат само двамата, търси го, нооо дойде ли време за сън- мааамааааа. Дори ако се удари тича при мен и блъска ММ, все едно той е виновен, но вчера го направи същото и с баба си. На гости сме няколко дена при нашите, и вече искам да се прибираме, тотално ми се качиха на главата. Поне успях да се видя с две приятелки и да изляза малко сама по магазините 😊.

Как са болните?

# 530
  • Пловдив
С темата за болните - Йони е болна. Събота и неделя бяхме на Сливен, тя се поразкашля в събота, не носех инхалатор и вече от понеделник е на Пулмикорт, Ериус и сироп за кашлица..
Тази седмица сме си у дома.Надявам се да се оправи, за да не взимам втора седмица болничен. След изкарания грип А имаше едни три седмици ходене на ясла, изненадах се! Това ни е рекорд: най-дългото ходене на ясла до този момент.

Останалите болни: оздравявайте бързо 🙂

# 531
Добро утро, момичета! Имам възможност да пиша само защото Любов отново е болна и аз вкъщи чакам мъжът ми да отметне една спешна задача и да си дойде да я поеме. Много бясно ме завъртя ежедневието откакто съм на работа и денонощието ми е разчетено имам чувство, че до минути. Скъса се да боледува, то не беше пневмония, микоплазма, грип В, RSV, от снощи започна лаеща кашлица... За капак продължава да се буди почти всяка нощ 😵‍💫 Каката ми е 4ти клас, готвим се за кандидатстване, ходи и по състезания, въобще "цъфнала" съм. Любов дали е залепена за някой от нас, по-скоро не, ако се скарам реве и тича при баща си, ако се скара той - тича при мен. Понеже държим общ фронт, накрая винаги тича при кака си да се оплаква от нас 😃 Продължава да прави сутрешни драми в яслата, всички деца свикнаха, само тя не. Реве, та се дере на вратата, понякога се мята и на пода, та я внасят на ръце. После там се успокоява, яде, спи, играе, вечер я взимам в топ настроение, но защо така реве сутрин, не знам. Харесва й иначе, нарежда имената на госпожите да идват те у нас, казва даже, че ги обича, ама ето всяка сутрин превръща в кошмар. Стискам палци, зъби и каквото още там имам, с надеждата, че ако оцелеем докато стане на 3, ще се изгладят нещата. Напапви рекорд от две поредни седмици на ясла, но през цялото време беше на поддържаща терапия с изопринозин, спряхме го в неделя и ето от снощи пак болна. Понякога успявам да ви прочета по малко, пожелавам кураж, здрави нерви и бързо оздравяване на всички 🤗🤗🤗

# 532
Едипов комлекс, типично момиченцата да проявяват привързаност към бащите, а момчетата към майките. Бях слушала в  storytel по темата някакви неща, спомням си че в този период е добре да се заздрави връзката с родителят от същия пол, защото бил критичен. Трябва да се сетя къде го слушах и да си го припомня.
При нас е същото..”Тате” е господ!

Напоследък е станала много срамежлива и като отидем на място с непознати хора, дори един да има, който не познава и се свива,  не говори, затваря се и гледа сърдито. Дано и това да е някакъв период.
Продължава да не иска да яде…вчера е яла сандвич и ябълка. Никакви манджи и супи не иска..а до преди месец си ядеше и даже много й харесваха.
На моменти не мога да си позная детето и се чудя защо така стана.

# 533
Моята изкара изключително леко грипа. Започнах на своя глава Тамифлу 3ч след първата Т и я пресече. Вдигна 40⁰ през ноща и това беше. Вярно следващата вечер вдигна 37,8⁰, но това е нищо. Нямаше нито кашлица, нито хрема, абсолютно нищо. Не е губила апетит, не отпадна. И най-важното никои друг не се зарази. Предния понеделник отидохме при мойте родители за няколко дни и от понеделник е на ясла.

# 534
  • Велико Търново
Венче, ако пробва да я води татко ѝ или някой друг?

При нас с привързаността е обратното. Вики все търси мен, нооо Михаил е като пристрастен към баща си, а мен ме търси само за кърменето. Бяхме на вила с нощувка, а Мишо го оставихме при свекърите, като отидохме да го вземем и като видя баща си хукна към него, а мен дори не ме отрази...

# 535
Аделина повече е привързана към мен.Вчера сутринта преди ясла се разрева и каза на баща си да се маха да си тръгва .Много му стана гадно.После и обясних , че не е хубаво така да му говори и вечерта му се извини.Като е болна не му говори - само на мен.Нощем като се събуди вика мен.Снощи.някакво изключение е станало и го е извикала него.
Определено е много гадно за родителя, който е игнориран , но вероятно трябва да се подходи с търпение .
Венче, вие напряво сте се "разбили" , ужас.
Бързо оздравяване на всички пожелавам !

# 536
Тамифлуто направо е вълшебно. След 3та доза спадна температурата, не е имала хрема и кашлица. Ама си изкара 3 дена с температура и доста отпадна, няколко дена след като вече нямаше температура доста се уморяваше и спеше по 2 пъти на ден.

# 537
Тамифлуто направо е вълшебно. След 3та доза спадна температурата, не е имала хрема и кашлица. Ама си изкара 3 дена с температура и доста отпадна, няколко дена след като вече нямаше температура доста се уморяваше и спеше по 2 пъти на ден.

Може би моята я пресече, защото го започнах буквално 3ч след първото вдигане на Т. Онази година каката я бях завела веднага след вдигане на Т, изписаха и Тамифлу и я пресече веднага.

# 538
Момичета,  дали има някакъв проблем да заведем Вики в басейн с минерална вода ?

# 539
Мисля ,че няма , но трябва да следвате указанията , колко време да седи в басейна. Трябва да има табела на басейна. Може да звъннеш предварително и да питаш .

Момичета има ли някоя от вас с проблем с ТСХ ?
По време на бременността ми беше висок и пиех еутирокс , 40 дни след като родих ми направиха изследвания и до спряха. Децата като бяха на 6 месеца ,имах голям спад в килограмите  и правих изследвания ,беше в норма . Преди няколко дни ходих до личния лекар без оплаквания, той ми направи профилактичните  , кардиограма , кръвно и останови ,че пулса ми е странно висок , не каза колко. Пусна ми Тсх , без нищо друго , чудих се да пусна ли целия щитовиден пакет , ама така и не го направих. ТСХ ми е висок 7,23, по време на бременността при тсх 5 всички лекари луднаха ,че е мн високо , а с това 7,23... Не знам . Някой ако има някакво инфо да каже , какво следва от тук нататък. За еутирокс съм сигурна , че ще трябва да пия , но друго прави ли се , чувала съм за ограничаване на кафета и някой храни , вярно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт