Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 319
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Ще пиеш тироксин - еутирокс, л тироксин и т.н, но е най-добре да изследваш и другите. Имаш ли оплаквания като умора например, забавен метаболизъм, тип запек, косопад и в тази насока? Изследвай и антителата - може да имаш Хашимото (автоимунно)

# 541
Лизи, аз имам такъв проблем от преди втората бременност. ТСХ/то ми беше 4 и нещо, имах засилен косопад. Почнах да пия Тироксин, преди и по време на бременността, и след това. Сега ТСХ-то ми е 1,3, ендокриноложката ми каза да го спра и след 4 месеца да се изследва пак.  Нямам хашимото, огнищен тиреоидит ми е диагнозата.

# 542
Мисля ,че няма , но трябва да следвате указанията , колко време да седи в басейна. Трябва да има табела на басейна. Може да звъннеш предварително и да питаш .

Момичета има ли някоя от вас с проблем с ТСХ ?
По време на бременността ми беше висок и пиех еутирокс , 40 дни след като родих ми направиха изследвания и до спряха. Децата като бяха на 6 месеца ,имах голям спад в килограмите  и правих изследвания ,беше в норма . Преди няколко дни ходих до личния лекар без оплаквания, той ми направи профилактичните  , кардиограма , кръвно и останови ,че пулса ми е странно висок , не каза колко. Пусна ми Тсх , без нищо друго , чудих се да пусна ли целия щитовиден пакет , ама така и не го направих. ТСХ ми е висок 7,23, по време на бременността при тсх 5 всички лекари луднаха ,че е мн високо , а с това 7,23... Не знам . Някой ако има някакво инфо да каже , какво следва от тук нататък. За еутирокс съм сигурна , че ще трябва да пия , но друго прави ли се , чувала съм за ограничаване на кафета и някой храни , вярно ли е?
Освен кафетата,част от храните е хубаво и цигарите да намалиш. Антителата са задължителни,но ехографията на жлезата също!

# 543
Не смея да чета в Гугъл симптомите , че винаги са преувеличени нещата Joy да не се филмирам .
Да, имам постоянна умора ,но я отдавам на недоспиване , не съм имала 8ч сън от както родих, косопад също имам, запек нямам . Тая вечер и следобеда съм като парцал , буквално ме болят мускулите при движение , все едно се разболявам , често ми се случва, да съм в такова състояние. Сега събирам сили да вляза да се изкъпя ,не ми се мърда от дивана. Баща ми като си беше тук декември , казваше че ,,не може да ме познае , потънала съм в летаргично състояние ,,. Но аз все го отдавам на недоспиване и на това че съм вкъщи много време, нямам нормално движение , като преди , не тренирам .

Милото ,кои храни , какво не се яде? Аз си ям шоколад всеки ден, кафе пия по едно сутрин и пуша . Общо взето храненето ми е до долу, започнах да ям боклуци  . Вчера даже закусих с няколко парчета шоколад.  Буквално постоянно ми се ядат боклуци , като ям манджи , все едно ям от себе си , много ми е писнало всичко.

Я кажете вашите деца колко килограма са и колко са високи ?  Тая вечер , като вдигнах Яна ми се стори като гюле тежка и я измерих с дрехи и памперс , след доста храна и вода  и ми се видя много теглото и .... На 1г имахме проблем ,че бяха на границата за под норма с теглото , сега се чудя дали не е прекалено тежка Joy до къде стигнахме . При нея има и други фактори , нали и нея я водя на ендокринолог , та все се чудя , да не расте прекалено бързо, че това е един от симптомите. Предвид ,че е и родена 41см , 1,860кг
Аз си я оставям да яде колкото иска , от няколко дни похапва добре , не знам дали е много чак. Тя и отслабва на всяко боледуване попринцип, лятото с ковида , отслабна 1,300кг.
Днес е изяла за закуска филия и половина с пастет , без корички, на обяд мусака с кисело мляко , следобед нищо не искаше , вечерта яде половин кебапче , половин кюфте ( по идея на участничка в нашата тема по нагоре , тя си знае коя е Grinning) , 5 лъжици крем супа и 100мл АМ преди сън ( още си пият Open Mouth) . Вижда ми се нормално... Не знам .

Ще пиеш тироксин - еутирокс, л тироксин и т.н, но е най-добре да изследваш и другите. Имаш ли оплаквания като умора например, забавен метаболизъм, тип запек, косопад и в тази насока? Изследвай и антителата - може да имаш Хашимото (автоимунно)

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 23:50 от Lizi:) :)

# 544
Малката е 12кг и е 91см. В началото на февруари като беше болна минахме и консултация и я теглиха и мериха. За сравнение каката на същата възраст е била 93см и 13,500кг.

Февруари децата има консултация на 2г и 6м да не забравите.

# 545
Лизи,  докато минеш преглед при ендокринолог.
Намали кафето, зеле сурово също се въздържай,  колбаси.

Едрият ми син е 16кг, лекичкият 12.5кг
Ходиха 5 дни на ясла и едричкият е болен.
Пак много суха кашлица на всяко вдишване.
Почнах пулмикорт и вентолин на своя глава.
Нямам сила да висим пак 7 часа в спешното за деца за да го прегледат.
В неотложният кабинет има баба за лекар неадекватна, ако се наложи и урбазон не могат да поставят.
На часно (Маичин дом, Варна)...не знам дали има смисъл да ходя и доверие им нямам  вече. Последният път го изкараха със Скарлатина, а детето и ангина нямаше.
В понеделник ще звъня на педиатъра да го чуе.

# 546
Джой в кой спешен ходите? Аз от неотложния се отказах, там ако се наложи и антибиотик не могат да ти изпишат. Нашата лекарка каза изобщо да не се мъча със спешния на Окръжна и ходихме в Терапията. Каката беше с ангина, вдигнах си скандал с бабата в неотложния след като чаках 2ч, а бях трета. Вдигнах скандал и в спешния в Окръжна, ама не го започнах аз, а лелката на регистратура. Че накрая се озовах в Терапията и останах много доволна. Изкарахме късмет и да няма абсолютно никой, въпреки, че тъкмо се сменяше смяната лекарката, която отстъпваше от смяна ни прие. Направи и обстоен преглед, изписа и каквото трябва и ни изпрати. Беше млада лекарка и страшно учтива, успя да предразположи детето за секунди, а тя милата беше вече в отвратително настроение от това, че чака, че и е зле, боли я и т.н. Дано не ми се налага, но ако се наложи отивам направо в терапията, другите съм ги зачеркнала от списъка си. Дотук се е налагало да ходя 3 пъти в неотложния и всеки път е ужас.

# 547
В Терапия.
7 часа чакахме барабар с циганите и целите им роди.
Който дойдеше ни пререждаше.
Накрая ни изпратиха по живо хо здраво, защото нямаха свободни легла( бяхме с направление за хоспитализация от ЛЛ).
Подписах се на лист, че няма нужда детето от болнично лечение, тръгнах ме си и тъкмо се качвам в колата ми звънаха по телефона да се върна, че объркали листа, а аз се сетих,  че забравих да взема рецептата.
Върнах се и ми поискаха старият лист, но той беше в колата.
Накараха ме да се подпиша на новият и ми казаха задължително да хвърля старият.
Сравних в къщи двата.....вторият беше, че аз отказвам хоспитализация ....

# 548
  • Варна
Габи е 14,5 кг някъде.. няма 15 мисля. Доста ми натежа последния месец. Не знам колко е висока. Храната ми се струва даже малко Лизи, не бих се притеснявала за това количество аз лично.

# 549
Лизи кафетата задължително трябва да намалиш с цигарите и захарта,глутена. В предвид,че си с поликистоза,а и високото ТСХ е хубаво да видиш как ти е инсулина. Ако имаш възможност едно обременяване няма да е зле. Виж как ти е и В12. Аз на 6 месеца пускам ТСХ и фт4,понеже и аз по време на бременноста имах проблем с тях и приемах хормон. За сега са ми учудващо добре. В норма,но не ми е оптимално фт4,но аз съм с множество кистозни възли,което в даден момент ще доведе до премахване на жлезата. За сега се чувствам добре с тези стойности на хормоните,та затова много,много не го мисля.

# 550
На мен хапването на Яна ми звучи добре , дори може и още .Иначе Ади е много слаба около 12кг за височина близо 95 см.Тя и с боледуването беше отслабнала.
А твоето настроение най - вероятно е комбинация от начина ти на живот плюс здравословното състояние и начина на хранене.Опитай да се храниш малко по - правилно докато си пуснеш изследванията и намери нещо, което те кара да се чувстваш добре.Да четеш някой блог или книга , някой сериал...
За цигарите само ще ти кажа , че аз почти ги спрях без никакъв стрес.Първо от много силни цигари минах на най - слабите белите.После започнах да пуша по няколко дръпки да ми мине мерака и гася и сега почти не пуша.Общо от дръпване отвреме на време да ми се събират по 2 цигари на ден , а иначе пушех поне 13.Опитай и ти .

# 551
И на мен хапването на Яна ми се вижда в рамките на нормалното, даже може още 😃 моето момиче е 16 кг, 98 см.
Ох, кажете има ли такова чудо за пресичане на градинския сопол 🤯 беше вкъщи, пи антибиотик при последното боледуване, петък вечер го спряхме след като свърши курса и вчера и днес пак тръгна жълто-зеления гъст сопол. Носът ѝ не е запушен, спи и яде спокойно, като се събуди е сух и след половин-един час тръгва. Има някакви периоди през деня, в които е напълно сухо нослето. Иначе никакви симптоми на разболяване, ние никъде и не сме ходили де. Наистина е била голяма напаст този градински сопол!

# 552
Добре де, от август 2017г имам постоянно дете на градина или ясла, засичат се даже и проблем с така наречен градински сопол нямам. Нито едното не е било с упорит сопол. Не дърпам соколи и никога не съм го правила, не правя инхалации, нямам и инхалатор. Колкото повече се дразни лигавицата толкова повече секрет отделя и не може се оправи нослето. Веднъж с баткото съм спирала абсолютно всичко заради сопол, с който се борих 1м и на втория ден всичко беше изчезнало и сопола и кашлицата, която беше от него (той беше 1гр). Сега есента на малката спрях пак всичко, защото явно и раздразних лигавицата на носа и вместо да намалява от лечението сопола се увеличаваше. Усетя ли задна хрема давам Цинабсин+Инфлуцид+Тозилотрен. Рядко пръскам нещо в носа и ако го правя е Фитоназал педиатрик + сребърна вода/инфуназал. Но гледам да не пръскам повече по 2 дни. Но и сополите им обикновенно са бистри и като вода. Може би защото започвам рано лечението. Понякога давам и Шуслерова сол 3 и 4, но отдавна не съм. Като се замисля аз и нямам нищо по сериозно за хрема. Също така мажа и хустагил балсам гърба, гърдите, раменете и ходилата.

# 553
И на мен хапването на Яна ми се вижда в рамките на нормалното, даже може още 😃 моето момиче е 16 кг, 98 см.
Ох, кажете има ли такова чудо за пресичане на градинския сопол 🤯 беше вкъщи, пи антибиотик при последното боледуване, петък вечер го спряхме след като свърши курса и вчера и днес пак тръгна жълто-зеления гъст сопол. Носът ѝ не е запушен, спи и яде спокойно, като се събуди е сух и след половин-един час тръгва. Има някакви периоди през деня, в които е напълно сухо нослето. Иначе никакви симптоми на разболяване, ние никъде и не сме ходили де. Наистина е била голяма напаст този градински сопол!
Секрет! Пламена е месец вече в нас. Има бактерия в носа и в гърлото. Миналата седмица пуснахме секрет,та повече лечения на сляпо без секрети не бих и причинила

# 554
  • Пловдив
Йони е 91 см, 12 кг. 12 си стои от доста време насам.
Градинския сопол още не съм го усетила да е постоянен при нея.
От последната хрема (от миналата събота) остана една кашлица, от която ѝ се образуват храчки. Давам ѝ сироп за кашлица и правя инхалации с физиологичен разтвор. Другото, което е давано, вече е спряно (минали са 5-7 дни).
Подобрява се вече.
В края на месеца ще имаме гости и обмислям да празнувам рожденния си ден. Много, много се надявам да се задържи здрава дотогава!

Общи условия

Активация на акаунт