Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 306
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
М. Ангелова , провери  наистина за бактерия , в тоя цветен сопол .... Вероятно това е причината.

Яна е 15,650кг , 96см
Сами е 14кг , 93см

# 556
  • Варна
Нормално ми звучат и двамата, както и всички други деца.

# 557
Плами последно беше 14.700 кг-95 см преди месец,но сега е отслабнала 500 гр с това боледуване🥲🥲Тя принципно почти не качва

# 558
И аз се съмнявах за бактерия и мислех днес да звъня на педиатърката за секрет евентуално, но вчера по обяд някъде успяхме да го пресечем (или му беше дошло времето да спре). Спрях да ѝ давам Синулан сироп, педиатърката беше казала да го доизпие, но имам чувството, че от него се увеличаваха секретите. Спрях да пръскам и с изотоничен спрей, да я карам да се издухва постоянно, сложих Виброцил и това беше. Напълно сух нос, снощи я слушах докато спи и дишаше нормално. Може би му е било време да спре, на 12тия ден след като започна. Просто като продължи повече от 7 му лепнах етикет "градински сопол" 😃 дано това да е било 🤞

# 559
  • Пловдив
Момичета, как сте - къде се загубихте, здрави ли са мъниците?
Йони е болна, тръшна я една пневмония и много се ядосвам, как още отначало не си я заведох при частната педиатърка, ами си казвах "Хайде, тя нашата личната ще удържи положението".. Не стана - две седмици се влачи, имаше известно подобрение за малко и от последните три дена почна температура, кашлицата се увеличи, сополи..
Ако не ѝ повлияят лекарствата, които ни изписаха вчера, влизаме в болница утре.

# 560
Е...Кате , дано помогнат лекарствата и не се налага престой в болница , стискам палци!Антобиотик изписаха ли?
И аз обикновено имам доверие на личната , но никога не ме е пращала на кръвни изследвания или някакъв секрет, малко несериозно ми е.
Иначе в нашата ясла от два дни майките се оплакват , че им връщали децата с температура,болки в гърлото или корема , а децата уж били добре , та ще видим дали нещо се завърта пак по групите или госпожите си намалят бройката.

# 561
Кате, стискам палци да не се стига до болница !
Дано се повлияе бързо от лечението!
Мойте останаха с една кашлица , след последното боледуване, което беше на 6ти януари, според педиатърката е заради сух въздух вкъщи. Сложила съм на всякъде купи с вода ... Но нищо не става. Ако имате идея как да го овлажня, кажете?
С памперса отново сме до никъде , две седмици Сами е без памперс , предишните дни имаше по едно напишкване , като по често аз го дебнех и слагах на гърне, и сега два дни цял ден се напикава.
Чудя се още колко да го държа така?
С моя хормон , ходих на ендокринолог , но тя бързаше за обедна почивка и въобще не ми обърна внимание , даде ми направление за изследвания и ме отпрати по бързата процедура, другия път трябва да ми направи ехограф. С гледането на децата докато съм на лекар е голяма драма, няма кой и това е .... Единия път идва баба ми , втория път сестрата на баба ми , а тя болна от сърце , едва диша , въобще не може да се разправя с тях, добре че бяха станали рано в тоя ден и ги приспах като тръгнах, та са спали през цялото време докато ме нямаше. Сега за изследвания , не знам как ще изляза, ще говоря с брат ми да остане да спи вкъщи , за да седи и спи с тях на сутринта, че той не може да се събуди толкова рано и да дойде... После ще трябва да търся някой , за да седи при тях във вторник, да покажа изследванията на ендокриноложката. Брат ми тогава е в София на работа, баба ми гледа на братовчедка ми детето тогава ... Абе яко съм се напрегнала с тия неща. Намирах кой да ги гледа тия дни , ама с клизма , щото никой не иска.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 10:27 от Lizi:) :)

# 562
Орехче и нашата лична не ни изпраща на изследвания. Големия е при нея откакто е станал на 1г и половина, момичетата от раждането си. Баткото не е изпращан никога. Каката беше на 2г когато като започна на ясла започна много да се разболява. В един момент бяхме болни всичките като тя беше най-зле, тогава я прати на кръвни, изследванията бяха идеални. Като казвам най-зле не е била чак толкова зле, да е имала усложнения или нещо, но беше болна повече от 10 дни. И съответно като беше със скарлатина. Но децата винаги са си оздравявали от лечението и без никакви усложнения, налагало се е само 2 или 3 пъти да водя дете втори път за корекция на лечението.

# 563
  • Пловдив
Антибиотик изписаха Клацид. Йони изобщо не иска да го пие, но никой не я пита.
Орехче и нашата лична не праща за кръвни и секрети. Аз го правя по своя инициатива. Вчера като я видя колко е зле, чак тогава ѝ назначи. Аз не знам, нали са доктори, знаят колко бързо се развиват тези работи при децата.
Лизи, много ти съчувствам, само ти си гледаш Яна и Сами, как се справяш, просто шапка ти свалям! И проблеми с храненето имаха, сега пък са си все вкъщи.. майка героиня си ти! Чак ме е срам да се оплаквам с болежките на моето едно 😕

# 564
Кате с това търсене кой да ги гледа, те ме отрязват и постоянно мислене, направо тревожността ми стигна нови рекордни висини, не мога  да спя, имам чувството че ще се побъркам . И постоянно си мисля ,че във вторник ще се наложи да викна сестрата на баба ми , дето е с болно сърце , а тя оня ден само като отиде до другата стая да викне Яна и и стана лошо.  Часът ми за ендокринолог е във време, по което не спят и съм пред побъркване.

# 565
Лизи няма ли детски кътове да ги оставиш там? Не знам, в кои кът във Варна беше, но можеш ако детето е под 2г можеш да платиш отделно на аниматор, който да се занимава само с твоето дете.

# 566
Не е опция , като съм ги водила , Яна не ме оставя да изляза да пуша една цигара, като велкро е, не могат да я излъжат аниматорките ,само ме следи и като види че тръгвам да излизам, започва да реве. Тя и с баща си реве.

# 567
Кате бързо оздравяване на Йони.
Нашата лична почти винаги пуска секрети. Плами сега беше с кашлица от грипа,която не минаваше и назначи АБ,но не мина. Препрати ни при педиатър и съответно ни пусна секстет гърлен и носен,та се оказа с бактерия и на двете места. Лекуваме я все още с аугументин. Баткото е с друг вид бактерия в гърлото,понеже го болеше и не минаваше,та личната назначи секрет да не е прехванал от малката. Слава на Бога с таткото сме чисти,но миналата седмица изкарах гнойна ангина. Голям кошмар и голямо боледуване от всички ни тази година

# 568
И ние сме болни.
Единият от петък е с Т и аз лепнах от него.
Другият от два дни.
Водихме го на частно, че нашата педиатърка я няма. И новият лекар иска да е с машинка за асматици 2 месеца.  ММ веднага се съгласи...
Няма да навлизам в подробности колко е зле положението.

Дано всички дечица бързо оздравеят.

# 569
Джой , звучи много зле, дано бързо се оправите!
Ти май беше казала ,че си ги водила при УНГ , но защо не пробваш пак с някой добър УНГ или пулмолог, знам ли и аз... Каква е помпичката , вентолин инхалер ли? Аз това съм ползвала и въобще не се чувствах добре от него.

Общи условия

Активация на акаунт