Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 305
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
  • Велико Търново
Кате, пожелавам ви да се размине и утре да се похвалиш, че е по- добре Йони!

Лизи, а за детегледачка мислила ли си, колкото да отидеш до доктора.

Вики вече от седмица пишка на гърне, а от няколко дена само в тоалетната. Не знам как стана, просто от раз, на втория ден вече нямаше напишкани гащи. Миния месец беше пълен погром, но явно не е била готова.

Но откакто махнахме дневния памперс, не иска да спи на обяд, предлагам да сложим памперс, но отказва. А сутрин става към 7, 7 и нещо и ме буди, че иска да пишка. Но памперса е пълен през нощта.

Аз да ви питам вашите дечица страх ли ги е от нещо, като изключим тъмното. От няколко дена бяга и вика че има драконче (гледа едно детско, ама то не е от сега). А тази вечер като я слагах да спи искаше да я нося и да не я пускам (но и много ѝ се спеше вече). Все си мислех, че още са малки за такива измислени "герои".

Бързо оздравяване на всички болни!!

# 571
Не съм мислила  за детегледачка, честно казано тук знам само една , дето казват че е много заета и я разкъсват , не знам за други .  Ще видим , ще го мисля...
Яна я е страх от мечка , като чуе шум крещи ,,там има мечка, има мечка ,,и се крие в мен , но това дойде от мен , веднъж и казах още лятото , че зад един хълм на площадката има мечка , че ми беше писнало да търча като гламава , направо я травмирах горката ... Иначе веднъж слушахме една приказка и момичето се уплаши от бухал , вечерта ,като чу пералнята се разкрещя ,,аааа бухал ,мамо бухал,, и се скри при мен . Като цяло тя е много страхлива. От всичко я е страх , от гълъби също. Като види гълъб и започва да си казва ,, няма страшно това е само гълъб,, ама почва да  върви в обратна посока. Случвало ми се е да си кацат по дърветата гълъби и тя да не иска да мине под дървото , защото я страх , пак ката си казваше сама на себе си  ,,няма страшно , това е малък гълъб , бебе гълъб , няма страшно ,, ама в същото време не иска да тръгне и седи на средата на улицата. Та така , като видя ламата в един парк изпадна в ужас , изкарах я ритаща, на ръце в истерия, катери се ,но на някой места я е по страх от Сами, като викна някой път , нещо елементарно ... Примерно последния път Сами тръгна да блъска вратата , а Яна беше между вратата и касата , щеше да я удари и като викнах ,,не, Сами,, и тя се уплаши , рева много и супер дълго и казваше ,че я е страх ,че мама вика. Не знам как ще оцелее в яслата , мисля ,че предишния път от това се беше уплашила, някой ако се е скарал на някое дете , тя е умряла от страх , изпадаше в ужас като види леличките по улицата в квартала.  Сами също онзи ден крещеше , че има дракон ,,помощ, помощ,, , но по скоро на игра го правеше.

# 572
  • Велико Търново
Ох, ако се е стреснала от викането в яслата, дано да го превъзмогне. Едва ли не се карат госпожите, аз с две откачам, а за 20 дори не мога да си и помисля.

Интересно за Сами с дракона, аз си мислех че Вики от детското, ама щом и Сами вика за дракон 🤔. Вчера и аз си мислех, че си играе, защото бягаше от вратата до шкафа и викаше, като я попитах какво прави, каза че бягала от дракона. Ама днеска от стола не искаше да слиза, искаше да я нося на ръце. Ходихме да "изгоним" дракончето да си ходи, а тя ми вика че съм го била ритнала 😃

# 573
Лизи, той е абониран вече за пулмикорта и Вентолина ( а бях/съм толкова против, нооо), ако не  направим веднага инхалация при учестено  дишане стига до урбазон.
Сега му изписал тоя доктор помпичка за асматици 😒

Ъъъ , вие стия дракони ме шашардисахте 🫣🤔
 А аз по нощите за какво влизам да пиша ще паднете...

От доста време сменям памперсите на тъмно, не светвам нищо( спим та тъмно с децата) и при единият господин като издърпвам памперса пресветва искра.
От начало си мислих, че си въобразявам, но се случва, ако памперса му е влажен т.е се е изпишал скоро и дупето му се тръкне в него при издърпване, ако не съм го надигнала хубаво. И това е само при едното дете.
Тръгнах да търся инфо за "искра" в урината,  но не намерих.
Ще ке гръмна вече...

# 574
  • Пловдив
Пламинго, браво на Вики за памперса!
Йони също се страхува от една нейна измислица: риба балон. Имаме книжки за кораловия риф, за морето и тя някъде е видяла рисунка/снимка на риба балон и всеки път като се гушне при нас на дивана, ни обяснява, че долу на пода идва риба балон и да не слизаме. В началото не обръщах внимание, сега като я чуя, ѝ казвам да гони рибата балон, че няма място при нас. Но е спокойна, не изпада в паника като го спомене.

# 575
Джой , това е статично електричество според мен , случвало ми се е да видя такава искра като преобличам Ади в тъмното.Иначе ако ще те успокоя по някакъв начин за помпичката - казват , че тези неща отминават с порастването. АЗ започнах инхалации с вентолин и едно оранжево май фликсотит се казваше на 11 години и в един момент просто отмина.Да , сега като се разболея кашлям по - дълго , дори последното боледуване си пръсках вентолин, както не бях си пръскала с години , но най- вероятно ще го израсте .
Ади казва , че се страхува , когато и викаме.И тя като яна се разплаква ако крещим по нея , а ако крещим помежду си постоянно казва мамо, тате , не викайте !
Лизи , май съм го предлагала като вариант , но нямаш ли някой читав комшия да ги загледа в такива случаи?

# 576
Орехче, благодаря за куража!

И аз си мислих, че е статично електричество, но е при мокро дупе и само при едното дете...
Търсих нещо с фосфор в урината, но нямаше инфо. Явно недоспиването и "филмите" в главата ми са в повече...

Орехче, и аз много викам, много се карам...
Странното е че сега като се разболяха и почнаха да балнуват и то баща си. "Тате, не!"
Той е мека Гана, всичко им разрешава,  не се кара. В чудене сме защо плачат  с "тате".

# 577
Може да го викат на помощ хаха !
Момичета , понеже нощем доста пишка Ади, особено в първата част на нощта,  и не винаги успявам навреме да я вдигна да се изпишка , а тя още не става сама , взех ето тези непромокаеми гащи от хиполенд.

Хем психологически да и действат на нея , да знае , че не е е с памперс , хем и да задържат поне малко да не се мокри цялата.
Иначе за голямата нужда не знам дали ви казах , но купихме мини тоалетна (като истинска) и вече имаме едно попадение в нея. Не е кой знае какво , но пак е някакъв напредък.Иначе за пишкане направо се влюби в нея.

# 578
Моята още си спи с памперс и нямам намерение засега да го махам. Сутрин е пълен, значи не е готова да стиска през ноща. Иначе си върши всичката работа в гърнето и чак не мога да повярвам на късмета си. И баткото и каката бяха на 3г и нещо като махнах нощния памперс. Като останаха сухи за по дълго. Но и двамата в началото ги вдигах няколко вечери да пишкат. Каката сама каза, че не иска повече памперс през ноща. И двата пъти беше лятото, че ако случайно се напикаят поне да не им е много студено.

# 579
Пламена не пишка вечер. Рядко може да пишка в нощния памперс. Случва се на месеца веднъж. Аз още не мисля да и махам нощния. Нека се затопли. Иначе пишка и ака в гърне отдавна. Тя направи месец в нас,та се чудя дали да я пускам на ясла или да изчакам до другия месец.
Какво давате за имунитет?

# 580
Пламена не пишка вечер. Рядко може да пишка в нощния памперс. Случва се на месеца веднъж. Аз още не мисля да и махам нощния. Нека се затопли. Иначе пишка и ака в гърне отдавна. Тя направи месец в нас,та се чудя дали да я пускам на ясла или да изчакам до другия месец.
Какво давате за имунитет?

Нищо.

# 581
  • Пловдив
Изписано от УНГ:

По мое усмотрение:

Мотаят се из нас и Имунотрофина и купувам от време на време Биозин с лактоферин. Тях съм ги давала при изписано лечение, но не знам дали имаше смисъл.
В момента не давам нищо, по препоръка на частната ни педиатърка.
Тя като цяло отрича Аквасорс и хомеопатични и ми спомена, че от имуностимулантите препоръчва само Марсианци (но те са след 3г)
Обмислям да зарязвам имуностимулантите. Загуба на време и пари. Пък и някъде бях чела, че не е препоръчително.

# 582
Болибон супер е,че не даваш нищо,но въпросът ми е насочен към тези,които дават. Може би трябваше да уточня.
Кате на  нас частната педиактърка ни препоръча резиста шоко мечета. Аз също съм чела,че най-добре е детето да си набавя нужните неща чрез храната,но Плами от януари боледува доста. Искам ако има варинат да изкарва по леко боледуванията и поне да не стигаме до антибиотик. Просто последното боледуване беше ужасно и продължително. Сега е добре,но до кога? Та вече съм в чуденка дали да не давам нещо,та поне да минава по-леко следващото боледуване.

# 583
Милото на баткото давах витамини Алайв, после по препоръка на педиатърката бях включила и имунокинд. Като тръгна на ясла боледуваше доста първите месеци. После и на каката съм давала тази комбинация. Малката не иска да яде витамините като я пробвах. Ни и тя боледува по малко от тях.

Марсианците нямат ли вече сироп? Давала съм на баткото, сиропа беше 1+. Но не видях никакъв смисъл от него, даже сякаш му повлия по зле. Лекарката ми го беше изпитала така.

# 584
Аз откакто тръгна на ясла давах Имунобор. Изкара от септември до януари без нито едно боледуване. След това боледува два пъти през седмица, но бих казала,че и двата пъти беше леко, кашлица, сополи, малко температура, стандартното. Не знам дали е от Имунобора, дали е късмет, факт е, че тя се и храни много добре (като количество и разнообразно). Сега реших да го сменя с Биозин с коластра, когато боледуваше пи Биозин с лактоферин.
Ава обожава да пие сиропи 😃

Общи условия

Активация на акаунт