Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 286
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Това е абсурдно. Ако ти се занимава, подай оплакване, много много сериозно да се разследва това, повече от абсурдно е да се затварят деца на 2 години.. и на каквато и възраст да е всъщност. Това не е възпитание, това е травмиране.

# 631
Директорката каза ,че ще иска писмено обяснение в понеделник и другата седмица ще имала яснота по случая, но в началото започна да ги защитава, че имало нови деца , на две дремки, сигурно трябва да спят и някакви такива ми обяснява , аз и казах че дори да трябва да спят , не може да се държат с децата, като с животни и е недопустимо.  Уж каза, че пак ще говорим ,като има яснота и тя. Аз и казах ,че логопедите искат да разделя децата в различни групи ,но в тая ситуация няма как да дам едното ми детето на такъв персонал. Тя ми отговори ,че предвид ситуацията ще ме разбере , ако искам да ги преместя и няма да ме спира, това малко не ми прозвуча ок, много не разбрах какво иска да каже. Но после започна да ми обяснява , че щом съм казала час , тя в понеделник ще иска писмено обяснение, вече знае коя е била на смяна и някакви подобни.

Това е абсурдно. Ако ти се занимава, подай оплакване, много много сериозно да се разследва това, повече от абсурдно е да се затварят деца на 2 години.. и на каквато и възраст да е всъщност. Това не е възпитание, това е травмиране.

# 632
    • Велико Търново
    Лизи, това може би обяснява поведението на Сами през нощта след като тръгнаха на ясла? Дали не се държат така и другите госпожи..

Ради, според мен нещо малко ти е нужно, колкото да седне когато се измори.

Ние количката ще я продаваме вече, в момента я ползваме като склад за якетата... Излизам само с триколката (качват се и двамата на нея 😃, дано издържи).

# 633
    Честит празник,момичета! Бъдете здрави,щастливи и много обичани☺

# 634
    • Велико Търново
    Честит празник, дами! Бъдете обичани, уважавани и щастливи с любимите хора! 🥰

# 635
    Честит празник и от мен ! Бъдете здрави и щастливи, обичани и спокойни !🌷

# 636
    Честит празник и от мен! Бъдете здрави , щастливи, нежни и красиви! Heart

Ние днес ходихме на куклен театър ,,червената шапчица,, , на децата много им хареса, ще сме редовни вече! Стори ми се ,че Сами малко го хвана страх ,като вълка изяде бабата , но нищо не каза. Joy
    Тъпото е , че има само събота и следващата събота ,не е подходящ театъра за тази възраст , та явно няма да е толкова често , колкото ми се иска.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 15:46 от Lizi:) :)

# 637
    Как сте момичета?
    Смятах че само аз напоследък не влизам 😃
    Исках да ви питам отностно свалянето на памперса
    Преди няколко дни успешно ,когато сменях памперса преди да облека новия му подадох гърнето и както бешв прав му казах да пишка и го направи . Вчера в банята го сложих на стъпалото и се изпишка ,пусна си и водата ,преди лягане вечерта направихме същото и отново се изпишка в тоалетната. Какво мислите дали е готов за сваляне на памперса ,защото не винаги иска да съдейства

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 12:15 от Radii :)

# 638
    Влизам да ви разкажа какво стана... Днес бях на разговор с директорката. Той беше все едно говоря с Бойко Борисов, не отрича за случката , не я и потвърждава.  Разговора започна с ,,ние тъмни стаи нямаме, в яслата, няма как да са затваряни децата,, , като аз за тъмна стая нищо не съм казала , казах че заплахата е ,,ще те накажа , ще те затворя сама,,  , аз и отговорих, че не съм казала че детето е затворено , а че се заплашва по този начин и такива заплахи са неуместни към деца. Била проучила, говорила с тази леличка, след това събрала целия персонал и с тях говорила.
    Стаята , от която се чуваше и беше отворен прозореца , уж беше на съседната група, но всъщност е нашата, проверих си снимките на децата, щорите са същите, въпреки че директорката и леличката ме лъжат ,че това е съседната група. Отделно се викаше по дете с име от нашата група, в малък град сме , разпитах майки от другата група, има ли дете с такова име при тях , отговора ,такова име няма в съседната група. Но директорката и нашата леличка все пак поддържат тезата ,че това се е чувало от другата група. На въпроса ми към директорката ,,има ли дете с това име в другата група?,, отговора беше ,,това е вътрешна информация!,,  та така, по живо по здраво , взех си документите и мойте деца там няма да стъпят. Обадих се и на майката на въпросното дете, по което се крещеше и казах за ситуацията, както и да си направи собствено проучване, дали в другата група има дете със същото име.

Влизам да се оплача... Днес ходихме в яслата в двора да си поиграят децата , за да свикват с обстановката , да им е познато. И си тръгнах разтреперана и бясна . Беше отворен прозорец и една жена от персонала , така крещеше на децата вътре , като ненормална, заплашваше ги че ще ги заключи сами в помещението дето си мият ръцете и подобни, цял час крещя. Детето пищеше в истерия, не знам дали по него викаше или по друго ,но абсолютно неадекватно поведение. Обадих се на нашата леличка , защото мислех че е нашата група и исках да говоря с тях, то се оказа съседната стая и сега говорих с директорката и обясних какво е станало, ще им искала писмено обяснение в понеделник , че вече си е тръгнала тая леличка.  Аз направо съм потресена. Не очаквам да ги галят с перце , трябва да има дисциплина за да се справят , но това минава всякакви граници, как ще заключват децата сами някъде?

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 22:08 от Lizi:) :)

# 639
    Чудесно решение Лизи ! Няма как да правим компромиси с такива неща , още повече ,когато директорката шикълкави ! Имаш ли план къде да ги запишеш ?

# 640
    Нямам представа, сега ще проуча и ще го мисля. В ясла няма къде ,ще е първа група някъде. Честно казано имам приятелки учителки , иска ми се при тях , но градината в която са , ми е много далече , на около 30мин пеш. Ще го мисля тези дни. Тук няма проблем с местата в градините , на всякъде ще ги вземат.

Чудесно решение Лизи ! Няма как да правим компромиси с такива неща , още повече ,когато директорката шикълкави ! Имаш ли план къде да ги запишеш ?

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 22:10 от Lizi:) :)

# 641
    • Варна
    Как сте? Как са болните? Вече все по-малко влизат всички сякаш.

Поздравления, Лизи, че си решила да ги отпишеш директно.
    Ради, а за памперса - следи го дали казва според мен. Аз бях опитала веднъж, нямаше успех. Сега напоследък имаме, даже успявам да я оставям по гащи през деня, но ако не казва или няма интерес, не е готово детето според мен.

Следващо ще ми е бибата на мен.. днес мъжа ми се опита да ми каже, че почва да има промяна в зъбите и ме филмира, че е от бибата.

# 642
    Може би е време да се пренесем във Facebook групата, но там според мен трудно се води такъв диалог като тук.
    Аз влизам поне веднъж на ден, но нямам какво да напиша или покрай децата..не мога да стигна до писане.

Биберонът трябва да го махнем и ние. Тя стана много привързана към него…като беше
    на година и малко беше просто аксесоар за сън. Сега, обаче, го търси за всичко.

# 643
    Аз влизам рядко тъйкато напоследък почти никой не влиза в кореспонденция с мен,когато пиша за нещо и ми става тъпо 😅
    Вики е с хрема ,цяла нощ не спим . Водих го на лекар и се върнахме с 1 чанта лекарства и 105 лв похарчени за тях. Не знам какво се случва,за една хрема и леко зачервено гърло толкова пари ... шокирах се 😂😂
    За пелените ,не го насилвам . Подканвам да пишка и ако има желание ок ако няма пак ок. Ще го натисна усилено ,когато се позатопли времето за да може да е със свален памперс до септември.  Междувременно чакам вече с нетърпение да излезе класирането за детската. Вуйчото на мъжа ми е съученик на директорката и каза,че всичко е уредил ,обаче до като не го видя черно на бяло няма да се успокоя. Много искам да го приемат точно в тази ,защото е буквално на 2 мин пеша от вкъщи . Преместихме се в др апартамент именно заради детската. По-голям е обаче не ми харесва честно казано 😐 дано поне Вики са го приемат в детската. От декември се захванах да се уча да плета от ютуб и взе ,че стана . Напоследък плета много цветя ,но съм се заела и с пуловер. Мъжа ми казва,че си има баба вкъщи 😂
    Ама много ме влече за сега

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 22:58 от Radii :)

# 644
    Ууу браво Ради , много яки цветя!
    Аз отдавна се каня на картини по номера, ама кога ще си купя не знам, просто все си казвам ,че няма да имам време, но ако я купя някога , вероятно ще намеря.

Яна в понеделник беше с цветен сопол, вторник сутринта я пратих с мъжа за носен секрет, педиатърката като я чула как кашля я пратила на снимка , оказало се бронхит. През ноща не е кашляла, предишния ден не беше зле, просто сопол. Почнахме антибиотик, антибиотични капки , противоалергично, инхалации с цяла ампула пулмикорт. Даже педиатърката казваше, че е и за вентолин ,но не предписа. Скара ми се после по телефона , не съм ли виждала това дете ,че хърка и свири от всякъде и без слушалка се чувало. Бога ми, вечерта нищо и нямаше , през ноща не е кашляла , не знам как се влоши толкова бързо. От днес и Сами е със сопол.  

Ексбери, вярваш ли ми ,че покрай тая ситуация с яслата , сън не ме ловеше, постоянно бях тревожна ,гневна, все едно ме е свило сърцето, защото постоянно ровех , за да видя дали ме лъжат, полудях направо, дори мъжа ми коментираше ,че с мен не може да се говори , да се успокоя.  След като ги отписах и казах на майката на детето по което се крещеше, камък ми падна от сърцето, направо ми олекна и цялата тревожност изчезна. Познавам майката на детето от 20г  , по което се крещеше и това засили емоциите ми , въпреки че последните години не сме близки с нея, просто пътищата са ни се разделили с порастването.  Вярвам ,че това беше правилно решение. Надявам се поне малко да са скастрили персонала. Но щеше да е много по добре , ако бях записала случващото се. Ама аз си казах ,че ми е унизително да се подлагам да записвам , да ,ама ако имах запис ситуацията щеше да е много по различна.

Общи условия

Активация на акаунт