Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 283
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Със сигурност един запис щеше да е голям плюс . Дано не ти се налага да се намираш в подобни ситуации. Аз напълно те разбирам,защото би ми станало супер тъпо да чуя как се държат с децата и то в същата ясла в която са и моите деца . Предполагам това е страха на всяка майка,дали се държат леличките добре с децата ни . Аз признавам си няма да съм спокойна,когато тръгне на детска
 Бързо оздравяване на Яна ,дано Сами се размине 🤞

# 646
Radi, според мен го пробвай без памперс за 3-4 дена и виж дали ще има напредък. Да си слагаш крайна цел -септември е супер далечно. Детето може и да е готово за тази стъпка, но докато разполага с памперс надали ще се откаже от него.
Да..днешната хрема е скъпо “удоволствие”.

# 647
Ради аз съм на октоподи

Имам започнато и одеало за мен и 4/5 от него са готови, но засега съм го оставила.

Обещала съм одеало и на каката и преждата е купена.

И моята изкара бронхит, но мина без инхалации, нямам инхалатор и пулмоложката каза, че ще пробваме без тях само със сироп. Според всички го е изкарала много леко, при положение, че е имала много хрипове. Втора седмица сме си вкъщи, защото двете докторски бяха единодушни, че въпреки, че вече е здрава трябва да си остане още една седмица за да укрепне организма. Тя докато беше болна се разболя и каката, но тя буквално за 2 дни и беше добре, но 4 дни двете откачиха. И за да е пълен купона заразиха и мен, в петък вечерта ме събори и то яко. Аз не съм свикнала да ме събаря така. Още не съм се оправила напълно, а според лекарката съм го била карала изключително леко вируса. Ако това е лекото хич не искам да знам какво е по тежкото.

# 648
  • Варна
Уау, браво момичета, чудни неща правите!

Аз също влизам ежедневно по няколко пъти, ама не е като преди 2 г писането тук хаха.

Ох, че гадно за болните - дано да се оправят! Ние се разминаваме за момента, освен мъжа ми.

Ради, стискам палци да приемат малкия където искаш.. наистина да е близо е голямо удобство!

Лизи, добре, че ти е олекнало, звучи като много натоварваща ситуация и наистина така поне ще ти е по-спокойно, иначе всеки ден щеше да мислиш дали не викат на твоите.. а и щом в града има възможност да ги приемат буквално навсякъде, това поне малко улеснява решението.

# 649
Момичета , вчера Сами беше със сопол , първи ден , цяла нощ кашля и повръща, сутринта при педиатърката , и той е с бронхит, как толкова бързо се усложняват.... , при него бях почнала изопринозин , преди симптомите, антибиотични капки веднага , като видях сопол. Не знам ,такъв си е вируса ли?  Според педиатърката , Яна е отключила астма и вчера при нея е направила астматичен пристъп. Чакаме да мине бронхита и ще я водя на пулмолог. И какво стана въпреки ,че не ги водих на ясла , те пак си боледуваха, януари и сега, УнГ тогава ме предопреди да ги пазя , че има Яна леко възпаление на трета сливица и е предразположена към астма , всеки вирус можело да я отключи.

# 650
Лизи явно вируса е такъв. Моята почти не кашляше, в много добро общо състояние и беше с бронхит. Досега за първи път някой ми се разболява с бронхит, а са кашляли къде къде по лошо. Но нас личната веднага ни изпрати на пулмолог. Никога не съм предполагала, че е толкова трудно да намериш пулмолог, които да прегледа детето. В петък бях при личната и за в понеделник успях да намеря пулмолог. Или не си вдигат изобщо телефоните или нямат часове, като ми отказаха и двама на частно. Пълен ужас. Но личната и беше изписала антибиотик и сироп за кашлицата за да отхрачва уж. Че освен с бронхит беше и с тонзилит. Обаче пък изследванията и за учудване и на двете лекарки бяха идеални. Пулмоложката ни изпрати и на ренген и там имаше много деца.

# 651
Вероятно го е хванал от Яна преди да разбереш ,че са болни .
Бързи оздравяване

# 652
  • Велико Търново
Лизи, първо бързо оздравяване! За яслата мисля че си направила най- доброто решение, вярно че на друго място сигурно няма да ти е удобно да ги водиш, но дано поне да ти е по спокойно!!
Аз си купих рисуване по номера и мога да кажа че не е моето нещо 😄, пъзелите повече ми харесват. То ръката ме заболя да стискам тази четка, гърба ме заболя да съм наведена над масата и сега не знам какво да я правя тази картина. Ако искаш мога да ти пратя снимка и ако ти хареса да ти я пратя 😊.

Ради, аз бях споменавала че преди Вики да махне памперса (което стана преди месец някъде) я бях пробвала за една седмица. Тогава беше кошмар, тя не беше готова. Само месец след това всичко стана толкова лесно, че чак се чудих защо съм си го причинявала на себе си и на нея. Сега дори и с памперс да е вечер като си лягаме, ако и ѝ се пишка си казва и отиваме до тоалетната.

Болибон, бързо оздравяване и на вас!

Момичета, като ви чета и сърцето ми почва да се свива. В петък чакам да излязат резултатите от изследванията за градина и ясла, надявам се ако всичко е наред във вторник да започнат и двамата. Ама като ви чета за тия бронхити, само се моля да не ги пускам в някакъв пик на заразите. Ноооо, нямам друг вариант, започвам работа и най- големия срок който успяха да ми дадат за започване е 10 април, дано до тогава да са се адаптирали децата.

Exsberry, Вики беше до 1 година и 4 месеца с биба, предните ѝ горни зъби са леко напред, и не знам дали е от нея. Но на Михаил не са така, той биба не ползва и съм склонна да си мисля че е от нея.

Момичета, правите страхотни неща, аз имам два пъзела които си чакат реда и не мога да ги почна и довърша, то с тоя малкия е направо лукс ако успея да направя нещо и да не го развали 😃.

# 653
Plamingo__ аз лично предпочитам бродерията, но гоблените ми седят прибрани от години. Няма как да стане все още да бродирам, защото там се изисква повече внимание. Затова изкарах плетките преди доста време. Вече знае, че не се пипат нещата на мама и не пипа. Ама всичко опасно е прибрано. Пробвах и да бродирам, ама се вре в схемите и в иглата, още не е дошло времето явно.

# 654
При мен нещата са сложни . Редовно отваря шкафа с преждата и я прави на нищо. Няколко пъти разваля е цветята,които съм изплела вече ,бо не му се сърдя дете е и му е интерестно . Понякога взима куката и казва,,аз плета" 😂😂
Успявам да плета ,само когато спи . В момента довършвам пуловера ,останаха му ръкавите .

# 655
Блазе ви,че всички намирате време да правите нещо което ви допада. Аз нямам време за съжаление,та намирам само да седна да поръчам нещо оналйн от каквото имаме нужда. Отдала съм се на работата и домакинството. Не смогвам!
Силно се надявам сега с пролетта да намалеят боледуванията при Пламена и всички дечица☺

# 656
  • Бургас / Славейков
Здравейте,момичета аз успявам само с ви изчета и до там.От два месеца съм непрекъснато болна .Не мога да се оправя запушен нос и кашлица .Сумати лекарства изпих и нищо.Митко днес ми го дадоха от яслата ,че вдигнал температура.Няма хрема ,не кашля ще ги наблюдавам ,ако не другата седмица пак на ясла.Вчера имаха тържество за първа пролет.Той беше мечо и имаше думички.Бяха казали още на родителска среща ,че са малки и няма да имат ,но явно ръководството е измислило друго.Та тържеството бе .Ужас.Родителите влязоха ,почнаха си снимат децата ,почти всички се разреваха  и стояха при майките си.Ние влязохме последни и се скрихме, да не ни вижда,но пак същата работа .Децата ревяха ,родители успокояваха.Та за мен беше абсолютно излишно това само стресираха децата..Митко и той се разрева ,стоях до него ,играх с него ,думичките му казах и накрая излезе психоложката  и каза ,че на 16.04при нас е кандидатстването за градина на набор 22 и си тръгна.Иначе общо взето ходя на работа ,връщам се .Митко на градина,и стискаме палци по -малко да се разболява.Аз не плета,не съм плела от 25г.сигурно ,а и не умея на една кука.Изнервя ме това ,но обичам пъзели ,бях почнала и да рисувам по номера ,но само съм почнала една картина .От година вече правя сапунени цветя.Интересно ми е и ми доставя удоволствие.Имам и страничка и правя и продавам в един магазин .за цветя .Като ходим на р.д вече не купувам цветя.Макар ,че е доста скъпо хоби.

# 657
  • Асеновград
Здравейте, и аз предимно чета и рядко се включвам вече.
Страхотни красоти правите момичета, аз съм се захванала с един диамантен гоблен, който е доста голям и ще отнеме време, но по-нататък ще го покажа като е готов.
Иначе и ние сме в клуба на болните тази цялата седмица, Тери започна във вторник с повръщане (първото в живота му), вирус е, явно сме го лепнали от предния ден бяхме на детски център. Мъжа ми и той с него. Аз удържах фронта до вчера вечерта но и мен не ме подмина, цяла нощ съм повръщала и съм като парцал днес целия ден. Тери има и диария, не знам от вируса ли е или от друго. Поне бързо минава, за един ден и си готов хаха, само че е ужасно гадно, аз от години не съм повръщала и направо бях забравила какво е...
Бързо оздравяване на всички!❤

# 658
pupelina страхотен букет. Аз търпение за такова нещо нямам. Преди години тъй като правех постоянно обриви започнах да си правя сама сапуни, но нищо особенно. Правя си ги само за лично ползване и то по необходимост.

# 659
  • Пловдив
Момичета, правите много хубави неща! Аз нямам време даже да прочета някоя книга, гледам да слушам в стори тейл, докато готвя и гладя.
Йони иначе пак е болна: хвана грип А за втори път..
то ново при нас няма, освен че все сме болни напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт