Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 280
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
Тук съм си  аз въпреки рядкото включване. Стискам палци на болничките за бъпзо оздраняване. И треперя от яд зоедно с Лизи заради детската радина. Умът ми не го побира.
Тази седмица получихме място и ние за възможно най-бризката детска градина от август. Много се сграхувам как ще мине всичко и как ще му се отрази промяната. В понеделник ще подпишем договорът. Борито не боледуво много иначе. Започна да се отпуска да казва дори изпечение с 2 думи, но сме си крайно назад все още. Не ми се пише обаче в съответните теми, че фатализмите ми идват в повече. От есента сме на логопед заради трудното проговаряне. Иначе си се развива според възрастта във всички други аспекти.
Надявам се като тръгне с по-големите на градина да се отпусне. Сега където ходи са само почти бебета.
Големш красоти творите, и мен ме врече но сега се занимавом с цветарство на терасата главно. Открих на дърти години и маникюра за себе.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 10:44 от Cinnamon Cookie

# 661
Как да подходя ,момичета.
Преди почти на всяко пишкане или акане в памперса си казваше какво прави. Сега имаме голям напредък ,когато и да го подканя на тоалетната или на гърнето веднага пишка. Днес дори и на вън пробвах и отново се изпишка,обаче все аз ли ще трябва да го подканям ...
А за акането как да подходя,защото пишка прав ,не иска да сяда ,как ще стане с акането

# 662
  • Варна
Обяснявай .. така или иначе няма как да ака прав, така че ще трябва с обяснения и да го слагаш да сяда, за да разбере.

# 663
Ами попринцип си ака прав 🤣 не веднъж при свален памперс бяга из стаите и ака 🥲 май ще стане проба-грешка

# 664
Преди почти на всяко пишкане или акане в памперса си казваше какво прави. Сега имаме голям напредък ,когато и да го подканя на тоалетната или на гърнето веднага пишка. Днес дори и на вън пробвах и отново се изпишка,обаче все аз ли ще трябва да го подканям ...
А за акането как да подходя,защото пишка прав ,не иска да сяда ,как ще стане с акането
Дай му време,за да почне да казва. Нека си свикне добре и го подканвай. В даден момент сам ще почне да казва. За акането обяснявай му,но повчето деца малко им е зор да свикнат да акат от раз на гърне. Браво на Вики,че пишка дори и с подканване.

# 665

Да, в началото го подканяй непрекъснато. Свекърва ми ми се смееше и с трите деца, че за известен период от време любимото ми изречение е "не ти ли се пишка". Постепенно ще започне сам да се сеща.

# 666
Май МАХНАХМЕ би-би-теее!!!!!!
Бяхме на село. На връщане в кола не им ги дадох за обединят сън.
Вечерта им казах, че сме ги забравили и кучето на село ги е взело.
Единият все я търси, а другият му казва, че са при " Дядо-куче" 🤣
Още са с памперси.
Ходихме до София, потвърдиха астмата.
"Неалергичта детска астма "
С инхалер ще е 3 месеца, лятото почивка,  есента пак.
Малки и големи бързо оздравяване!

# 667
Преди седмица имахме интерестна случка .
На площадката Вики тичаше по 2 8-9 годишни момчета ,искаше да си играе с тях.
В последствие виждам ,че едно от момчетата беше наболо на пръчка конско л@йно и казваше на вики ,,на,вземи го хапни си" вики взе пръчката с л@йното и бързо изтичах про него . През това време седях на 4-5 метра на пейката  . Леко повиших тон й йм лазах,че вместо да го учат на хубави неща като по-големи те го карат да яде л@йна. Взеха да се оправдават. Майката и татко йм седяха до тях и просто гледаха . Мисля ,че трябваше да ги накарам те да изядат тези л@йна 😡😡😡

# 668
Джой, какви тестове правиха за астмата, как я установиха?

Ради и ние имахме ситуация миналата седмица, ходихме на една площадка , пълна с деца , едно дете си носеше торба с 20тина колички, които да си хвърля по пързалката , при което ставаше мега голямо задръстване и бутаница от деца на парзалката, Сами беше зад него на парзалката, взе му едната количка от купчината  и я хвърли и той по пързалката, момчето се хвърли след нея с надолу главата крешейки, видях че няма да стане , няма как да го чакат търпеливо да си хвърля количките по пързалката, да си ги събира пред парзалката в торбичка и така... Тръгнахме си , отидохме на друга площадка и същото дойде след нас , същата ситуация се случи , пак се хвърли след количката,но след това тичайки се качи при Сами на пързалката и направо му се нахвърли, пързалката беше висока и въобще не стигах от долу да го дръпна , колкото и да се опитвах, бащата на момчето кресна два пъти ,,не,не,, и просто изчезна и ги остави да се добият, та така Сами отнесе 3,4 тупаника по главата и ръката и му хвърли количката пак по пързалката, при което детето спря да го бие и се хвърли на долу с главата по пързалката, Сами се спусна след него и тръгнахме за трета площадка. А онова дете пак направи задръстване на пързалката и пак се бяха скупчили много деца горе.

# 669
  • Асеновград
Отвратително.. много мразя такива родители, но това изобщо не е приемливо, аз не ги оставям така, щом родителите им не им обясняват аз започвам за им обяснявам, и те бързичко се махат. Плюс това се респектират от възрастен на площадката, затова не седя на пейката ами съм като една майка орлица там хахах😂 ама те са и малки още де, трябва да гледам и Тери да не направи нещо нередно, всеки трябва да си гледа детето но за съжаление не е така при всички.
При нас няма много такива родители, в кварталната площадка повечето дечица са много добре възпитани и са по-големи, та даже помагат на по-малките да се катерят и ги изчакват по пързалките и навсякъде.

# 670
И аз съм възмутена от родителите и нехайството им. Вашите деца отбраняват ли се като ги ударят? Пламена вече няколко пъти ако отидем в парка,то все ще се намери някое дете,което ще я удари. Примерно миналата седмица едно момченце по-малко я удари с една пръчка. Тя не връща. Майката не взе отношение.Как да я науча да се отбранява? Друг пример тя  се качва по пързалката и някое дете я бута и изпреварва,то тя пак дърпа се,изчаква детето да се качи на пързалката  и отстъпва. Много ми е добра и съобразителна,но искам да я науча да се защитава

# 671
Аз обикновенно си седя на пейката. Не само сега, но и с другите деца когато са били на тази възраст. Достатъчно са големи да се справят сами с катерушки и пързалки, щом не може да се качи само значи няма работа там. Но ги държа под око и се намесвам при нужда. Тази никой не я закача, защото е с охрана подир нея, но с големите съм имала инциденти. Ако има проблемно дете на площадката тогава вървя подир моето, но те обикновенно са едни и същи деца и си играят. Каката няколко пъти след като удряше децата  по площадката и си тръгна надила се научи, че децата не се удрят защото ти пречат, но е била и на година и нещо. Покатерила се е на пързалката нашата, аз съм до пързалката и посяга на едно дете, аз и казвам "не го удряй" и диването се вдигна крака и го ритна. Детето беше с баба си, която честно казано си умря от смях. Моята е била на година и 1-2м, другото дете беше 2+. Та моето си тръгна от площадката с рев. Имаше една приятелка дето като се видеха първо си теглеха по един тупаник и после не можехме да ги разделим да си ходят. Така и не я разбрахме тази тяхната любов с другата майка.

# 672
Мойте на площадката не се отбраняват , но един  друг се удрят. Чужди деца , не . Сами като го ступа онова дете , само дойде да ми каже ,че го боли ръката.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 10:50 от Lizi:) :)

# 673
Тепърва предстои да видим за този сезон дали ще се отбранява ,но се надявам да не стигаме до там. Бях разказвала как завърши за нас лятото мин.година. някакво момиченце на около 3 г уж си играеше с Вики и изведнъж му изпраска 2 шамара и избяха ,вики си остана с разкървавена уста! Не съм го учила да се отбранява,но ако се наложи ще го науча . По-скоро да не дружи с такива деца . Той все се залепя за по-големи деца . Преди време се беше залепил за 2 момиченца ,отново на около 8 г . Играеха си с кучето и по едно време едно от момичетата се изказва ,, ама да не ни пипа,мръсни са му ръцете,тези дрехи са ни нови" .
Толкова грозно изказване,почувствах се все едно моето дете е някакъв клошар. Колкото бяха мръсни неговите,толкова бяха мръсни и техните ръце от играта с кучето .
Така ли трябва да учим децата си ?!

# 674
Моето никога не съм го учила да се отбранява, сам си се научи. Тръгна на ясла много малък и от там възпитателките ми казват, че се справя много добре и се защитава. От скоро забелязах и аз със съседчетата, че не се остава. Доволна съм така, понеже в детската градина са 20 деца в група, а не 5 както до сега. Друго което на всички им направи впечатление е че не плаче като му вземат играчка, отива и си я издъппва без да се оплаква, дори и от по-големи деца. Аз бях много смотана като дете и много се радвам, че не прилича на мен. Обаче грудно се отпуска на непознати места и седи залепен за нас. Трябва да се почувста в свой води и няма спирка тогава.  По пързалки и катерушки още го е страх да ходи и само гледа, но предполагам когато е готов ще е като торнадо и там.Blush

Общи условия

Активация на акаунт