Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 266
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Лизи, не са правили изследвания.
Не беше доизлекуван на прегледа и чуха свистенето.
Също по описание на предни заболявания.

# 676
Вики го приееха в детски градини. 1та е на 2 мин от нас ,а другата е по-далеч ,но е по-хубава и доста хора се борят да запишат децата си в нея . Сега се чудя как да постъпим . Дали да е тази която е до нас или тази,която е по-хубава ,но е по-далеч😵‍💫 ще трябва да ходим пеша до нея и това е единственото,което ме притеснява. Няма да може таткото всяка сутрин да го кара ,особено през зимата ще е проблем

# 677
Ради , колко е далеч другата ? Нашата ясла е на 5 минути пеша и е ужасно удобство.Сутрин, когато е недоспала или докато трае адаптацията се е налагало да я носим на ръце , налагало се е да я взема , че е с температура, зимата да си на две крачки също е огромно предимство.
Обаче все повече се дразня на едната сестра - когато се опитам да изкажа мнение за нещо, винаги ми влиза остро.Днес водим с мъжа ми Ади и казваме на нея и педагожката , че детето.вижда , че е топло и слънчево и иска вече да играе на площадката . Педагожката ми отгв , че ако изсъхнат плочките ще.ги изведат ,защото иначе много се цапали , а сестрата вика на Ади - "ами ти къде беше като излизахме навън , ни3 излизахме ама теб те нямаше".
Вече много пъти времето е чудесно,а не са ги извели на двора нито веднъж тази.година , поне в присъствието на Ади.Нямам търпение да дойде свптември и да сменим групата.Иначе.април ще има тържество , но ще е без родители ,само пред новите госпожи.По - големите като Ади ще рецитират , по - малките ще танцуват.Тя от своя страна е научила нейното и.още 3 стихчета.
Хубави неща правите с ръцете си, аз нямам мн нерви за такива неща.По - скоро ми се ходи на танци или нещо подобно , но нищо подходящо не намирам в удобно време.
Иначе бяхме на гости на дядо и , пътувахме в кушет вагон 9 часа - мина прилично.На връщане обаче , 35 мин преди да тръгнем си напъхала някакво топче в носа , оттам бягаме до спешното( в малък.град няма кой да и извади топчето).Добре че баща ми познава унг лекаря , обади му се , дойде човека и.го извади.Малката беше в голям стрес , ние също, но.успях да запазя самообладание , дори успяхме да си хванем влака за София.
Джой , браво за бибите !
Ради , точно така - продължаваш да го подканваш , като увеличаваш времето поствпенно.Ако сега гп караш да пишка на 40 мин.  После почни да го подканваш на един час и лека полека ще започне да казва сам.ади вече.си ходи и сама до тоалетна , понякога без дори да ми каже , онзи ден и навън сама си отиде в тревата свали си дрехите и си свърши работата.За съжаение продължаваюе да се борим с голямата нужда .Продължава да се запича много лесно , случва се да казва , че я боли и все така се въртим в омагьосан кръг.Вече се случва и да седне на тоалетната и да иска да ака , н8 обикновено в тези случаи не успява , после отива, скрива се някъде и айде...нощния памперс съм го махнала., но аз я вдигам да пишка.Не се събужда сама..За сега ще г9 караме така с надежда скоро да започне сама да става.

# 678
Днес пак “първи” ден на ясла, а на практика 5ти. Изобщо не искаше да ходи, едвам я вдигнахме от леглото. Баща й я заведе, звъннали на звънеца, за кратко време никой не дошъл да отвори и нашата хитруша казала “ Ето, не работи, хайде да си ходим”, малко рев на входа. Криво ми е малко, но явно повечето деца са така. Надявам се скоро да свикне и да не се разболее пак, че покрай нея всички се разболяхме.
Правите страхотни неща с ръце! Аз обичам да сглобявам пъзели и да рисувам, но напоследък не ми остава време.

За никнещи зъби спомняте ли си какво сте давали, мазали и общо взето как оцеляхте?
На Рая не разбрах кога й пораснаха зъбите, ама сега с брат й ми се връща като за двама. Страшно е кисел в някои дни!

# 679
Дентинокс гел за венци. И сега даже мажа , като ми кажат , че ги боли зъбче, още избиват последните.

# 680
  • Пловдив
За зъби съм ползвала Мундисал: една приятелка ме снабдяваше с гръцкия. Само с това съм мазала Йони. Тя даже го харесваше, отваряше широко уста, за да я мажа.
Орехче, в нашата ясла също не ги извеждат за съжаление. Аз изобщо не съм се надявала, че ще ги пуснат навън в по-топли дни. Надеждата ми е сега, като наближава лятото да се случат нещата.
NI_CI, искрено ме разсмя каква хитруша е твоето момиче и как казва, че яслата не работи 😂
Ради и на мен ми е интересно колко далече е другата ясла?

# 681
NI_CI след като с каката използвах всичко, което се продава в аптечната мрежа накрая се предадох и мазах с ракия. Само това помагаше. Ама разредена ракия, слагах в бурканче от пюре малко ракия и разреждах около 1:3, зависи колко е силна ракията и мажех с пръст. С другите не съм имала проблеми, баткото съм го мазала само с Бочко, а малката десетина пъти с калгел. Обаче на каката и зъбите дето никнат на 5г, т.е сега и създават проблеми.

# 682
И аз мажех зъбки с гръцкия Мундисал и с Калгел.
И при нас не ги извеждат в яслата навън, мисля, че от септември насам не са излизали нито веднъж. Аз го знаех, но плюсовете надделяха. Може би лятото като е много топло ще ги изведат, но не тая особени надежди. Вземам я в 4-4:15 и си я извеждам аз. Иначе в яслата попълвахме декларации дали сме съгласни юли да не работи яслата и желаещите да се пренасочват към други ясли. Миналата година също затвори за месец яслата лятото, ще видим сега какво ще решат. Ако затворят няма да ходи в друга ясла, малко на море, евентуално малко при баба, ще нагласим някак нещата.
Браво за ентусиазма да творите, момичета!
Аз изобщо нямам нерви за такива пипкави неща, не ме привличат. Майка ми, лели, баби, всички шиеха гоблени, така и не се запалих 😃 а моето момиче е лудо по пъзели, с по 30-40 части ѝ се получават от раз, само иска нови, като се приберем вкъщи около час подрежда 😃 нито аз, нито ММ някога сме се занимавали, не знам от къде дойде нейната мания.

# 683
Нашите вчера са ги извеждали навън. Не знам дали по предната седмица са излизали, нали бяхме болни. Но като ще излизат отиват да помагат и сестрата на градината, понякога и двете и поне още 1 леличка. Но те си имат отделна площадка, която е в английския двор на градината. Като се стопли времето и се обличат по малко дрехи са почти постоянно навън. Лятото също са постоянно навън.

# 684
Ni-ci ,спомням си защото още ни избиват🤣 главно ползваме Калгел,рядко сменям с дентинокс.
С пишкането върнахме задна,явно много го натиснах и взе да ми отказва да пишка. Звънях й отказах записването  в по-далечната градинка. Ще остане тази ,която е до нас. Остава само да реша в коя база,защото са нова и стара,обаче в старата сега пролетта ще сменят обзавеждането,не знам дали обаче ще променят тоалетните,защото в новата си имат малки тоалетни и мивки ,а в старата са с нормални. Повече ме дърпа към старата заради градинката отвън,в новата за 3 месеца нито веднъж не видях да извеждат децата на вън. Ще видя до родителската среща даши ще ги извеждат и ще преценя коя да е . Също кухнята е в старата база ,в новата йм носят храната и не знам дали е +или - .
Също в новата имаме близка приятелка ,с която случайно се иткрихме вчера,познала Вики че е внук на нейната приятелка-Свекървата,учителка е на втора група и силно препоръчва да го запишем при нея,но тя няма да е на неговата група за да съм спокойна ,че ще му обърне внимание ,така че не виждам общо . Вие на коя бихте се спрели

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 22:50 от Radii :)

# 685
Благодаря ви момичета! Ще взема този Дентиокс, струва ми се най-силен.

В нашата градина май доста ги извеждат.
Тя е ходила 5дни, 3 пъти със сигурност са ги извеждали

Ради, не се отказвай, нормално е да върне малко назад.

# 686
  • Велико Търново
Ni_Ci, от мазилата най- харесвах пансорал и дентинокс. Една съседка беше много доволна от пилулите на осадент.

Ради, ако само заради тоалетните се чудиш, го запиши в тази база където ще се чувстваш по- спокойна и няма да го мислиш.

От вчера Вики е на градина, Мишо на ясла. Нито един от двамата не се разплака, Мишо даже влезе при децата и не се обърна. Вики влезе по- плахо, но вече и разбира, днес обаче нямаше никакви притеснения, хвана учителката за ръка и влезе.

Казаха ми че вчера яла от всичко, спала на обяд. Чак ми е трудно да го повярвам, тя нито яде вкъщи, а е много трудно да я накарам да легне да спи.

# 687
Ехе,браво на вас! Позволяват ли ти да влезеш до вътре или само отвън

# 688
  • Велико Търново
Ехе,браво на вас! Позволяват ли ти да влезеш до вътре или само отвън

Само отвън и за двете места.

# 689
Пламинго, браво на децата, все така да е ☺️
Моята госпожица сутрин пак започна да реве все едно ходи от една седмица, не от половин година 🙄 ММ каза, че тази сутрин е било чудо, бягала да излиза, лягала на земята, дране. А преди няколко дни хленчела и едно от децата ѝ казало "айде стига Ава" 😃
Иначе нито тя, нито сестрите са споделили за някаква драма, дори не спирала да бърбори и да общува, не знам защо ги прави тези сцени сутрин.
Ние влизаме като ги оставяме/вземаме, ако има много деца и сестрата не може да излезе или нещо такова. Вчера влязох да я изпишкам, че след сън отказала да седне на гърне. Но нямаме никаква връзка, не ни изпращат снимки, веднъж на няколко месеца може да качат някоя снимка в групата на яслата и това е.

Общи условия

Активация на акаунт