Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 291
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
+ 1 за Kietla. Йони също с голям мерак си ги носи. И аз съм заредила нови за това лято 🙂

# 616
  • Велико Търново
Аз нещо се притеснявам да ѝ взема очила, лично на мен не всеки тип стъкло ми пасва на очите и ме е страх да не ѝ разваля така очичките 😔. Вики и тя започва да проявява кокетничество, винаги е искала роклички да ѝ обличам, но сега започна и пръстени да иска 😃. А днес на пра-баба си казала че иска да я облече готино 😃😃.
Децата стана вече повече от седмица са с едни бистри сополчета и утре ще взема по една инхалация да направя. Щяхме да пускаме Вики на градина, обаче сега съм с вързани ръце.

Днес бях на интервю за работа, момичета много ми е тъжно че ако се получи ще трябва да пусна Мишето на ясла, Вики я гледах толкова дълго, а той е само на 1,5 г. Според ММ няма да свикне с адаптацията и вика да видим някоя жена да го гледа или ако още ги има тези програми "родители в заетост" да кандидатстваме.

Ni_Ci, дано да е все така! Имам едно въпросче към теб, Рая провява ли ревност към малкия?

От едно известно време Вики започна да проявява агресия към малкия и не му дава абсолютно нищо. Днес се замислих че ние имаме голяма вина за това, защото постоянно повтаряме че е малък, или да не го бута, или да му даде някоя играчка или нещо за ядене.
Вече се чудя какво да я правя, крещи и реве за най- малкото. Днес пищя половин час защото го оставих той да избере какво детско да гледат докато ме няма. Искала тя да избере, а преди това са гледали друго детско, което тя е избрала. И така сме всеки ден по цял ден, вече сили не ми останаха.

# 617
Plamingo, и Яна много ревнува ,не е защото е по малък , просто са си деца, не се обвинявай, на мен с брат ми разликата ни е била 8г и при нас си спомням ,че имаше ревност. Яна за всичко иска да избира тя , да отговаря на въпросите ми само тя , независимо кой питам , ако може само тя да комуникира с мен ,постоянно казва ,,аз съм първа,, по 1000 пъти на ден, за всичко ,ако гушкам Сами , тя го избутва или ми се качва на главата или го хапе, дори когато го успокоявам, че е паднал , тя направо го избутва с думите ,,мой ред е,, и подобни , направо човек да се гръмне. Дори и с мои приятелки прави така , ако някой обръща внимание на Сами, тя направо го избутва и отива на нея да обърнат внимание. Ако
кажа за нещо ,,браво Сами,, тя се провиква ,,неее ,браво на Яна,,  и тн  . И Сами, като не може да надделее на нейния характер и той агресира срещу нея. Dizzy Face  и според двете логопедки , трябва да ги разделя в яслата в различни групи, за да си има внимание и среда, всеки от тях и Сами да стане по самоуверен , защото Яна направо го доминира от всякъде, ама ще видим, аз още не съм решила .
Има една книга ,,братя и сестри без вражди,, отдавна съм и вдигнала мерника, ама хич не знам кога ще имам спокойствие да чета.

# 618
Lizi,директно за цял ден.
За сега е приемливо…днес е плакала малко на вратата, после вече не.
Не мога да разбера нищо от нея какво правят в градината. По принцип всичко разказва, но като я питам за там нищо не ми казва.
Това което се опасявах е дали ще яде…е не яде много. Казаха, че яде избирателно и не всичко.
Тя от около 2 месеца много си развали храненето, трябва да й давам в устата.., казва “не искам” за неща, които обичаше..
Пък там си представям какво е. Надявам се скоро покрай другите деца да започне пак да се храни сама.
Plamingo ами не точно. Тя много му се радва, дава му някакви неща, прегръща го. Но в някакви моменти включва на “това е мое” или “аз съм голямо бебе”, и спря да яде сама.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 23:36 от NI_CI

# 619
  • Асеновград
О и аз ще ги погледна тези очила, защото Тери много обича и носи, но направих грешката да му взема едни на Polaroid който са му големи но онлайн поръчах а пишеше че стават за 2+, но определено са за по-големи деца, поне 3+ че и 4+, падат му и той се изнервя😂. Иначе и той се оплаква от слънцето и не иска да върви срещу него или да му пече директно в очите. Та тези ще ги пробваме виждам че рамките са такива че не позволяват да падат лесно.

# 620
Момичета имам въпрос. Аз съм споменавала,че Племи се движи обратно на движението в колата. За сега няма проблем,но какво слагате на седалката където са крачетата? Много се цапа. Не ми е опция постоянно да я събувам,че е станала страшен дивак. С нова кола сме(втора употреба е),но все пак ми се иска да я предпазя седалката чиста колкото е възможно.

# 621
  • Варна
И аз возя Габи наобратно и смятам така да продължа.. и също е голяма цапаница и не мога много да ти помогна. Моите седалки са кожени и предната седмица със снега всииичко беше в кал. Ще си взема идеи, ако някои сподели нещо.. може би има някакви тип найлони, но не съм сигурна, че ще помогне, те толкова шават

# 622
Гумите на количката ни постоянно се пукат,в града е пълно със стъкла и се опитвам да ги заобикалям ,обаче днес отново сме със спукана гума.
Обмислям да я сменя с триколка ,дали има такива ,на които не йм се пукат гумите. Вчера един човек спомена да си вземем количка с бандажни или не съм сигурна как се наричат гумите,които не пукат и ми се стори добра идея . Вики обикновенно вече си ходи в едната посока,обаче на връщане вече е изморен и се налага да го нося ако нямаме превозно средство под ръка ,та търся някаква алтернатива тъкмо да махна вече количката ,тежка ми е

# 623
И аз возя Габи наобратно и смятам така да продължа.. и също е голяма цапаница и не мога много да ти помогна. Моите седалки са кожени и предната седмица със снега всииичко беше в кал. Ще си взема идеи, ако някои сподели нещо.. може би има някакви тип найлони, но не съм сигурна, че ще помогне, те толкова шават
Гледах едни такива найлонови неща,които се връзват,но са за седалки,ако детето е обърнато в посока на движение. Не знам дали няма да станат да се прикрепят и на задна седалка. Пламена и тя ще си се вози така.  Ноември взехме стола Axkid movekid,та с него ще си кара,но за сега и харесва де.

Аз количка не бих взела. Децата са големи вече. Триколка ми звучи по-удачно

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 15:04 от Милото

# 624
  • Пловдив
Моят мъж взе протектор от плат. Закачен е на задната седалка, и малката като мята крака, не цапа чак толкова много. Но вече колана от нейната страна е мръсен. Протектора е подобен на този:

# 625
Моят мъж взе протектор от плат. Закачен е на задната седалка, и малката като мята крака, не цапа чак толкова много. Но вече колана от нейната страна е мръсен. Протектора е подобен на този:

Кате от къде го взехте?Ако може линк☺

Редактирам се.Ексбери в сайта на Деца на борда има протектори за седалки на всяка марка столчета за кола с които работи сайта. Има и такъв на Axkid. Мисля че и вие,като нас бяхте с тази марка столче. Аз ще поръчам направо от там към 65 лв е☺

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 13:30 от Милото

# 626
  • Варна
Благодаря! Да, Axkid е.

Ради, не сме имали проблеми с количката ние, но я махнах вече... тротинетка или нещо друго, тип триколка. Липса ми количката заради моето удобство, ноо са големи вече.

# 627
Влизам да се оплача... Днес ходихме в яслата в двора да си поиграят децата , за да свикват с обстановката , да им е познато. И си тръгнах разтреперана и бясна . Беше отворен прозорец и една жена от персонала , така крещеше на децата вътре , като ненормална, заплашваше ги че ще ги заключи сами в помещението дето си мият ръцете и подобни, цял час крещя. Детето пищеше в истерия, не знам дали по него викаше или по друго ,но абсолютно неадекватно поведение. Обадих се на нашата леличка , защото мислех че е нашата група и исках да говоря с тях, то се оказа съседната стая и сега говорих с директорката и обясних какво е станало, ще им искала писмено обяснение в понеделник , че вече си е тръгнала тая леличка.  Аз направо съм потресена. Не очаквам да ги галят с перце , трябва да има дисциплина за да се справят , но това минава всякакви граници, как ще заключват децата сами някъде?

# 628
Надали ще ги заключат,но самия факт, че го казва ги стресира.Дано я накажат и да се замисли над думите си.
Аз на тази възраст не бих взела дори триколка,но това е мое мнение.Иначе просто търси с непомпащи гуми.
В тему сигурно июа протектори за седалки.

# 629
И аз си мисля ,че не биха ги заключили, но деца не може да заплашваш така. Директорката каза, че има нови , които се адаптират, смятай детето дето му е първи ден , като е чуло как крещи тая откачалка, утре ще иде с голямо желание на ясла. Аз не знам кое дете ревеше така истерично , дали детето по което крещеше или някое ново.
Иначе на прибиране срещнах майка , която детето е в тая група , от която се крещеше и майката каза ,че наистина ги затварят там сами , защото веднъж са я викнали да си вземе детето , според лелите било от шарка , то го били изяли бълхи и се разчесало. Но нейното дете е било затворено докато дойде майката в това помещение само , от там са го извадили. Тя каза , че е чувала от други майки ,че така ги наказват , като ги затварят в това помещение ,но дали е слух само няма как да знам , определено ги заплашват с това , защото ги чух с ушите си.

Надали ще ги заключат,но самия факт, че го казва ги стресира.Дано я накажат и да се замисли над думите си.
Аз на тази възраст не бих взела дори триколка,но това е мое мнение.Иначе просто търси с непомпащи гуми.
В тему сигурно июа протектори за седалки.

Общи условия

Активация на акаунт