СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 3 - Седмокласник входните изкара, мама кашон с вино си докара...

• 27 868
  • 778
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Да, много повторения, много нещо. Но поне да ги запомнят, че не са съвсем тривиални имената. Чак в края на разказа става ясно Савичката момче ли е наистина,че и затова имаше съмнения първоначално. Странни текстове има доста...

# 706
Преразказ на Една Българка от името на кола ще е най-яко. Даже се вдъхнових.
Аз съм писала тема по Една Българка за прием в ЕГ през една далечна година

# 707
или от името на калугера Simple Smile

# 708
  • София
И аз през  една далечна година миналия век точно за ЕГ, и сестра ми  през една още по-далечна година Simple Smile
Тази година тезата май беше за Една българка, дали може да се падне пак  догодина или е рано да изчисляваме вероятности...

Преразказ на Една Българка от името на кола ще е най-яко. Даже се вдъхнових.
Аз съм писала тема по Една Българка за прием в ЕГ през една далечна година

# 709
или от името на калугера Simple Smile

Еее, от калугера ще се скалъпят пет, шест изречения.

# 710
А моята като прави преразказ, го играем по правилата на НВО. Т.е. аз чета, давам й го да се запознае с текста за 15 мин. и го вземам. За 60 мин. трябва да го напише.
И ние така правим преразказ като има за домашно от школата. Лист и химикал не оставям докато чете, да не вземе да си драска някакви подсказки. На 15-та минута като взема текста, нося лист и химикал.
Луда работа Stuck Out Tongue

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 15:26 от Mur

# 711
Моя синковец категорично не желае да пише подробен план или какъвто и да е план на текста за преразказ. Не мога да му набия в главата, че е добре защото му помага да не изпусне нещо и т.н. Не виждал смисъл в него и му било губене на време - планове, чернови и бла бла..... Е да де, ама после има с червено "изпуснати моменти" и "смислови неточности"!
При мен проблема е, че когато го накарам да напише теза или преразказ вкъщи, после виждам зор с оценяването/точкуването аз. А той си чака резултата като му го прочета.
Случвало се е, една теза на мен да ми звучи абсолютно ок, но после да има 4 на нея. Или пък теза, която госпожата му е казала, че е чудесна, а според мен е тотално зле и без
никакъв смисъл в първото изречение дори.Та не смея вече да си давам мнението - добре е, зле е.

# 712
И аз да напиша нещо , че само чета , чета и ми се реве , реве. Караме се вкъщи ,опитвам да налея малко акъл , все предлагам да помогна нещо и да се ангажирам ( щото ми е съвестно) ..и НИЩО . Ходи на уроци веднъж в седмицата за 2ч по БЕЛ , пр една страхотна госпожа ...само че , тя все ми се оплаква , че недописал , пропуснал домашно , разсеян бил ( хем е задръстен и още за момичета не мисли ..от какво толкова се разсейва , да му се не види ..не знам ). Тази седмица, още в понеделник реши , че ще е болен - малко гърло го наболяваше и главата ( така де, да няма само сестра му да е болна и да не ходи на училище ...не е честно ) .Според мен , можеше да си го кара на крак вирусчето ...но то се започна мрънкането и реването още от 10:30 в понеделник -да съм ходила да го взимам от училище Sad Sad та сега седи по цял ден и гледа ютуб и играе на телефона , и а съм казала ,да пише нещо или да чете , и на секундата я главата го заболява,я нещо друго SadSad направо луда ме направиха вече и не знам как ще я караме Sad   

# 713
И аз да напиша нещо , че само чета , чета и ми се реве , реве. Караме се вкъщи ,опитвам да налея малко акъл , все предлагам да помогна нещо и да се ангажирам ( щото ми е съвестно) ..и НИЩО . Ходи на уроци веднъж в седмицата за 2ч по БЕЛ , пр една страхотна госпожа ...само че , тя все ми се оплаква , че недописал , пропуснал домашно , разсеян бил ( хем е задръстен и още за момичета не мисли ..от какво толкова се разсейва , да му се не види ..не знам ). Тази седмица, още в понеделник реши , че ще е болен - малко гърло го наболяваше и главата ( така де, да няма само сестра му да е болна и да не ходи на училище ...не е честно ) .Според мен , можеше да си го кара на крак вирусчето ...но то се започна мрънкането и реването още от 10:30 в понеделник -да съм ходила да го взимам от училище Sad Sad та сега седи по цял ден и гледа ютуб и играе на телефона , и а съм казала ,да пише нещо или да чете , и на секундата я главата го заболява,я нещо друго SadSad направо луда ме направиха вече и не знам как ще я караме Sad   
Защо ли ми е   познато това? Леле ...

# 714
И на мен, и на мен...
Ако знаете какво ми съобщи дребното преди малко - иде ми да хвана сопата и... По биология имат да правят някакъв проект - нещо като хербарий. И госпожата им казала, че в хербария трябвало да има задължително  ВОДОРАСЛИ. Иначе няма оценки. А ние ходихме да обираме гори и полянки, градинки и полета. Тая ще я гръмна / с или без извинение /.

# 715

Оооо, да! Любимо ми е това. Аз му намерих цаката обаче. Казвам, че няма проблем, щом не се чувства добре да си остане вкъщи за 1-2 дни, НО му излиза през носа, защото изисквам от него за тези два дни (примерно) освен да следи какво взимат в училище и домашните, а и да се е подготвил за уроци/школи....и тем подобни. И спирам тока на всякакви устройства, докато не ми покаже какво е свършено.
Понамаляха тези желания за си стои вкъщи, само когато наистина виждам, че не му е добре.

# 716
а_val, водорасли в някое граско езеро може да си намерите. В Южния парк има със сигурност, предполагам че и по други също плуват разни водорасли.

# 717
  • София
И на мен, и на мен...
Ако знаете какво ми съобщи дребното преди малко - иде ми да хвана сопата и... По биология имат да правят някакъв проект - нещо като хербарий. И госпожата им казала, че в хербария трябвало да има задължително  ВОДОРАСЛИ. Иначе няма оценки. А ние ходихме да обираме гори и полянки, градинки и полета. Тая ще я гръмна / с или без извинение /.
Става ли водни растения? Вижте в магазин за аквариуми и аквариуми рибки.

# 718
Миди и шишарки събирам през ваканцията точно за да имам, ако потрябват за някой проект, но за водорасли не бих си и помислила 🤣

# 719
  • София
Ако иска да ѝ наръсиш малко спирулина сред другите растения или една кора за суши, тамън са хербаризирани? Шантава работа! Сигурна ли с в тази информация?
Ако започна да събирам и водорасли, вкъщи ще засмърди брутално Joy

Общи условия

Активация на акаунт