Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 517
  • 752
  •   2
Отговори
# 315
Чувам че във Възраждане 1 трети ден са без вода. Много романтично.

# 316
Какво ви е мнението за Дом Младост?На мой познат му предлагат двустаен на висок етаж за 90к, всекидневна 18м2 и спалня 10-12м2.50м2 чисто иначе е 60.Не било затворен комплекс със такси.Пред акт 14 са.
Съжалявам за създалата се дискусия,!Въпросът по - скоро беше към тези с повече опит - дали си струва цената с оглед локация,удобства (СПА, басейни и т.н) .Дали е малка спалнята или голяма - за всеки е различно.Но ако е за инвестиция, наем, нощувки и т.мн то може би тогава местоположението, минералните басейни и гледката компенсират квадратурата

Ами мястото не е толкова хубаво. На две главни улици с доста движение. Като включиш завършване и обзавеждане цената не изглежда толкова добре спрямо наема който може да се взема. И не мога си представя това да върви за нощувки в този район.

# 317
  • Варна
По повод апартамента в дом Младост - на мен ми се вижда адекватна цената за локацията, сградата и квадратурата. Аз ако бях бих го взела, но не и за основно жилище, понеже моите критерии като избирах бяха други спрямо локацията.
Моя апартамент е що годе същата квадратура- спалня почти 13 кв., дневна с кухня 18 кв. Живеем 2-ма, чакам бебе и в спалнята има място. Спалня с надстройка и повдигащ механизъм 160/200, огромен гардероб. Сега и за бебето има обособен кът със кошара, скрин и шкаф за играчки.

Явно всички живеете в по 100-120 кв жилища и имате място за всичко. Еми има и хора, които живеят на по- тясно и съответно имат по- малко излишни вещи. В крайна сметка, всеки според чергата си. Аз ако можех и аз щях да взема голям апартамент, но не можах, не исках да чакам, и добре, че, защото ако трябваше сега да купувам нямаше да мога и тоя да купя.

# 318
Май утре ще станат три, носят им вода с водоноски и чакат части за ремонта от Търново. Явно частите са тръгнали по еконт, щом уикенда нищо не стана.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 22:37 от Huku23

# 319
  • Варна

Запазила съм си този скрийншот в началото на годината, ако не се лъжа някой съфорумец го беше постнал в тази или в съседните теми.
Текстът е част от наредба (не помня коя точно) с минимални изисквания, на които трябва да отговаря един обект, за да бъде наречен жилище. Квадратурите на стаите са изискуеми именно заради количеството въздух, от което един човек има нужда за една нощ.

Всичко по-малко е компромис. Да, може би е компромис със здравето. Но един пушач например, реално прави много по-голям компромис със здравето си, ако ще и в 20 квадрата да спи, ако през деня е изпушил 20 цигари.
А и не познавам човек, който да не е направил нито един компромис с жилището си.

# 320
  • Варна
Шума от булеварда се чува как тътне чак на паркинга на ледената пързалка. Представям си точно Дом Младост какво ще е 24/7, там си е скоростна отсечка и то доста натоварена.

# 321
Май утре ще станат три, носят им вода с водоноски и чакат части за ремонта от Търново. Явно частите са тръгнали по еконт, щом уикенда нищо не стана.
Само мога да си представя как плащам 1500лв наем и три дни стоя без вода, или къпя бебе с водоноска, готвя и пера...
Този проблем с честите аварии във Въздраждане сваля реномето на иначе много приличен квартал.

# 322
Реални сделки от последния месец :
Цветен, стара тухла, кооперация с 10 апартамента,  120м2, направена за собствени нужди, но заминават за София - 180 хил евра, с маза около 20м2 и ПМ в заден двор.
Чайка - стара тухла на първи висок етаж, в 10 етажните блокове до ГПЧЕ, кухня (не бокс), хол, 2 спални, отделно баня и тоалет, 160 хил. евра, за ремонт със запазен паркет, който ще се цикли

Та не знам на Възраждане и Младост как трябва да са цените и какво ще получиш в 10 етажен нов блок масово с двустайки и огромен брой апартаменти и живущи.

# 323
  • Варна
За Чайка цената ми се вижда нормална 2000 евро на кв., едва ли е повече от 80кв., първи етаж...тоталка.

Озадачава ме малко сделката в Цветния, доста изгодна ми се струва.

# 324
Не знам, не следя пазара. Знам, че и в нашия блок се е продал апартамент 50м2 ЧЖП  - дневната е 21-22м2, спалнята е към 14, за 100хил евра, Можеш да го дадеш под наем веднага.
Собственици бяха младо семейство, построиха си къща към Виница и сега продават за да си погасят частично заема.

Предполагам, че сега на мода са затворените комплекси и народът се е юрнал към Младост, Възраждане и т.н. Всичко би било прекрасно ако това бяха истински затворени комплекси, а не просто оградени блокове. Много ярък пример ми е комплексът зад Двете кули, хем цените бяха високи, хем подбираха купувачите, таксите са си високи и пак си е позанемарено.

Струва ми се, че има и голямо разминаване в цените, на които се предлагат, и цените на които се сключва сделките финално.

# 325
Не само това.  Има обвинения към богатите в световен мащаб, че се изнасят в затворени комплекси извън градовете.Създават обособена среда. Децата им учат в определени училища. А самите градове ще стават все по... и аз не знам как най-точно да се изразя.

# 326
Искаш да кажеш, че в Младост, Възраждане и Трошево са от елит нагоре .. и училищата ще са елитни, и детските градини.. Simple Smile
Уаууу, изчуди ме определено

# 327
Не, не искам да кажа това. Казала съм извън града.

# 328
Виждам и във фейсбук групите какво е настроението. Под хубавите жилища е пълно със запитвания. На морално остарелите такива се присмиват, въпреки чувствително по-ниския им наем.
Абе може да се присмиват в коментари, но в лични бързо бързо се отдават. Точно в групите които ти ми препоръча ( Благодаря ти много за което )  мои познати пуснаха тяхното маломерно едноспално от което се изнасят, някъде във Възраждане/Младост - 1 час след публикуването имаха 2 огледа и беше капариран. 450 лв. Има всичко необходимо, но е малко сбирщайн, каквото изгодно бяха намерили в студентските си години, не са съчетавали много много, не е "модерно" но наема беше съобразен със състоянието. Иначе много добре поддържано, просто всичко инвестираха в новото по голямото жилище и успяха само да пребоядисат сами.
Бяха се забавили да я изстрият, що коментари прочетохме. Горките хич ги няма в снимането. На живо изглежда много по добре.

Предполагам, че сега на мода са затворените комплекси и народът се е юрнал към Младост, Възраждане и т.н.
Де да беше така, по-лесно / и евтино щях да открия стара тухла в малка кооперацийка Wink

# 329
  • Варна
Casual, какви хора наеха жилището?

Общи условия

Активация на акаунт