Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 34 923
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Писал съм и преди и това е само мое виждане или мнение но искам да прочета и вашето мнение Blush

Според мен тия имоти до 125 000 или 250 000 лева нещата някак се случват но минели тая цена нещата стават тегави и вече след 160 000 евро на горе направо е мъка.

Това, че в статистиката има някакви хубави сделки по брой сделки на мен нищо не ми говори защото само от броя не мога да разбера какво се случва, тия сделки някои може да са за земи, даже може повечето да са за къщи около варна и на широк център листо да не мърда заради тия високи цени, както казах високи цени но за мен за други може да е ОК цената.

Вие как, мислите до каква сума се купуват най много и къде са продажбите повече около широк център, крайни квартали, селата около Варна и т.н. Wink

Само да допълня на мен ми харесва да чета различни мнение от моето, научавам интересни неща и гледам на нещата после от различен ъгъл. Wink

# 76
  • 🌊
Не знам за другите, но по приятелите ми наистина имотите до 125 хиляди ще вървят, след това си е мъка най-вече заради неадекватни собственици, брокери и най-любимото ми ПОТЕНЦИАЛА. Само, че в повечето случаи е потенциала скорострелно да се нагушиш с едни пари. Бях попаднала на обява където буквално се виждаха некролозите и подавките, хвана ме гнус от собственика и брокера тогава.

Продължавайки темата на Пенко за децата, с Чебурашкин бяхме решили да вървим в тази посока след като купим апартамент, но предвид състоянието на цени/предлагане в момента рязко се отказахме. Имаме лукса (макар и с прескачане) да отгледаме дете тук поне докато тръгне на училище и ще се възползваме.

# 77
Не знам дали знаеш, но цената на имотите скочи двойно на инфлацията. Успех със сметките за хляба.
Да не казвам, че цените на материалите паднаха почти до ниво от 2020, пък цените на имотите не паднаха. Инфлацията не е пряко свързана с покупки, които се считат за финансови инструменти.

# 78
Според мен, деца трябва да се раждат. Появата на дете действа като катализатор в много отношения. И едно дете само, не е достатъчно, за да има прираст на населението трябва да има семейства с по три деца.
Тази година, в Англия раждаемостта се изравнява със смъртността, а съществременно населението расте. Тече подмяна.

# 79
  • 🌊
Мерси много Гого, последните 3 години спах зимен сън, а и нямам имот във Варна, че да видя промяната. Мдаа...Пари имаме и за хляб, и за апартмент, но предлагането като качество, квадратура и локации ни е абсурдно, не отговаря на търсенето ни и се въздържаме.
Някои могат да си перат парите и да не им пука, но ние сме ги изработили честно. Нямаме намерение да купим коптор, че "сакън инфлацията"

# 80
Някои могат да си перат парите и да не им пука, но ние сме ги изработили честно.

Не знам как става това пране на пари но все си мисля, че тия които си перат парите с имоти, не са на вторичния пазар, а повече купуват на зелено и на кило Wink

Но дали е така престава си нямам само предполагам, че биха се случили така нещата но идея си нямам как става това изпиране на пари от имоти.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 14:42 от sweet13

# 81
Мдаа...Пари имаме и за хляб, и за апартмент, но предлагането като качество, квадратура и локации ни е абсурдно, не отговаря на търсенето ни и се въздържаме.
Някои могат да си перат парите и да не им пука, но ние сме ги изработили честно. Нямаме намерение да купим коптор, че "сакън инфлацията"
Къде гледате? В някакви конкретни райони или навсякъде?  Напоследък строежите никнат като гъби навсякъде и би трябвало да има много предлагане.

# 82
Не знам дали знаеш, но цената на имотите скочи двойно на инфлацията. Успех със сметките за хляба.
Да не казвам, че цените на материалите паднаха почти до ниво от 2020, пък цените на имотите не паднаха. Инфлацията не е пряко свързана с покупки, които се считат за финансови инструменти.
Инфлацията е свързана със заплатата. Явно ти си единственият в България на който в последните 2 години са му намалили заплатата. Трябва да се замислиш защо. Когато заплатите растът, и цените на имотите растът.

# 83
Аз сам съм си шеф и съм си вдигнал заплатата със 100%. Но за обикновените служители вдигането винаги догонва инфлацията. Или си мислиш, че шефовете ти са добри самаряни.

# 84
Аз сам съм си шеф и съм си вдигнал заплатата със 100%. Но за обикновените служители вдигането винаги догонва инфлацията. Или си мислиш, че шефовете ти са добри самаряни.
Хахаха вдигнал си заплатата 100 % ама имотите щели да паднат, щото искал да си купи два за 5 лева на промоция. Купи си два кашона и два гипсокартона и може да си построиш барака на промоция.

# 85

Не знам как става това пране на пари но все си мисля, че тия които си перат парите с имоти, не са на вторичния пазар, а повече купуват на зелено и на кило Wink

Но дали е така престава си нямам само предполагам, че биха се случили така нещата но идея си нямам как става това изпиране на пари от имоти.
И аз идея си нямам, но предполагам има много начини. Който му трябва ще намери начин. Самото строене на сгради изглежда лесен начин за пране. Като цяло ми се струва удобна дъвка и яз не мисля, че някакво митично пране на пари движи НИ. Както споменах предполагам начините са десетки във всеки възможен бранш.

# 86
.... Когато заплатите растът, и цените на имотите растът.
Едно изречение,а колко много грешки.
В българския език няма дума "растЪт".Заплатата не определя цените на имотите. Цените на имотите не се определят от заплатите на хората.
Ако беше учил икономика, щеше да знаеш, че цената на който и да е продукт, основно се определя от търсенето и предлагането. Взаимосвързани са двете. И не само по начина, по който си представяш, но едва ли ще ме разбереш....

# 87
.... Когато заплатите растът, и цените на имотите растът.
Едно изречение,а колко много грешки.
В българския език няма дума "растЪт".Заплатата не определя цените на имотите. Цените на имотите не се определят от заплатите на хората.
Ако беше учил икономика, щеше да знаеш, че цената на който и да е продукт, основно се определя от търсенето и предлагането. Взаимосвързани са двете. И не само по начина, по който си представяш, но едва ли ще ме разбереш....
Оле мале, доживяхме лингвист да преподава икономика. Ти като нямаш 5 лева в джоба си как ще определяш търсенето и предлагането на имотите? Най-много да определиш цената на картофите и доматите. Ама и там доматите 4 лв килото що така? А С-класите що така високи цените много ли се търсят? Дали ще спаднат до 5 лева, щото много високи тези цени, кой ще ги купи?

# 88
Цената на нищо не се определя от заплати. Определя се от търсене и предлагане. Преди 10 години си взех 4к телевизор 49" за 2400 лв и то с голямо намаление. Нямам идея колко е била заплатата тогава средна или минимална. Минималната май около 400 лв. В момента същия е 800 лв или нещо от сорта, не съм проверявал. Така или иначе го смених след 3 години защото сдаде багажа и цената вече беше наполовина за подобен. Минималната сега е повече от телевизора, а преди беше 6 пъти по-малко.

# 89
Цената на нищо не се определя от заплати. Определя се от търсене и предлагане. Преди 10 години си взех 4к телевизор 49" за 2400 лв и то с голямо намаление. Нямам идея колко е била заплатата тогава средна или минимална. Минималната май около 400 лв. В момента същия е 800 лв или нещо от сорта, не съм проверявал. Така или иначе го смених след 3 години защото сдаде багажа и цената вече беше наполовина за подобен. Минималната сега е повече от телевизора, а преди беше 6 пъти по-малко.
Щом цените на имотите не се определят от покупателната способност странно от какво се определят, сигурно от глобалното затопляне. И няма как да сравняваш техника с  имот щото ти навремето и касетофон си купил за 200 лв. Ти искаш твоята заплата да е 10 000 лв, но апартамента да стои 100 000 лв да купиш 3 за теб и за родната и за 3 години да си ги изплатиш. Апартамента нито е телевизор нито печка. Продай ми твоя апартамент тогава за 100 000 лв, веднага ти плащам в брой.

Общи условия

Активация на акаунт