Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 397
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Дели Сава не го знам какво и къде е, но ще проверя. Трафик има да, също и много пешеходци и шофьори галфони специално там, не че на друго място няма. Що се отнася до къщите, аз Виница я помня и от 2008-ма мисля когато я посетих за пръв път, всеки възприема нещата различно, но на мен лично тия къщи не ми харесваха защото бяха стари, запуснати и с някакви кочини из дворовете, рядко ще видиш поддържана градина. Имаше и някакви пътища с някакви колове направени, сега с новите кооперации малко се облагороди, въпрос на гледна точка. Някои се кефеха на поляните във Възраждане каква красота били, но аз съм бил там и съм ги виждал какво представляваха, та си имам собствено мнение.

# 391
, но на мен лично тия къщи не ми харесваха защото бяха стари, запуснати и с някакви кочини из дворовете, рядко ще видиш поддържана градина.
Виница все пак е приобщено село, и можеше да /о/стане квартал само с къщи, което щеше да му придава една "луксозност" да използвам любимата дума на брокерите. Преди ми харесваше идеята за имот там, имам близки и ходех много често, спускаме се към морето лятото. А за гледката Heart Heart Heart
Но сега не зная дали има възможност ще се оправи трафика някога до там. Въобще пътуването из Варна вече ми като преди пускането на метрото в София - създава ми стрес още преди да тръгна Satisfied Wink
Разширяват града ( гледам сега и тоя Fusion къде ще изникне ) а така ми се иска да разкарат това ромско гето, което е завзело хубав район.

# 392
  • Варна
Ромското гето няма да го разкарат, даже ще го разширят защото ромите са компактна гласоподавателска маса. В Лондон пакитата така ги пазят, дори изнасилвачи прикриват само и само да изберат някой розвогъз задник.

Пък Виница и къщи = мисъл и планиране, което в България липсва. Не виждам как може да стане. Те лукс вилните зони са тотал щета курник до Версай, ти Виница.

И да трафик и какво ли не. От едно известно време ми се налага да ходя до великия център, еми гадно е..., само си мечтая за празните улички на Аквитанските селца до испанската граница.

# 393
Чакайте да ви кажа майтап - в група за безплати адвокатски съвети лице титуловало себе си като Real Estate Broker търси безплатен адвокатски съвет за имотна сделка Simple Smile

# 394
  • Варна
Не се учудвам, явно става въпрос за някой начинаещ. Нищо ще се научи, или пък не... И какво сега, всичко в тая сграда на Маит изкупено?

# 395
Идвам с въпрос, та се чудя има ли други като мен. Понеже членувам в много групи за НИ, и превъртам обяви, да видя как е положението. Гледам обяви с цени, отварям да прочета за всеки случай дали цената е в евро или лева, защото при тази ситуация на пазара и двете ми се струват адекватни😆 Да кажем тристаен виждам 270 000, сигурно в лева, тцък- евро. Следваща обява двустаен, отварям да видя 130 000, викам а сега, сигурно евро, ама пак греда- в лева.
Според вас, реални ли са повечето обяви или спекулативни?

# 396
  • София
Това е някакъв бъг в системата на фейса - понякога не можеш да смениш вида на валутата. Слагаш в лева, излиза долари. Слагаш в евро, излиза ти лева. Отдавна е така. В групите за автомобили е същата манджа Blush

# 397
Фейса ти дава възможност да въведеш сумата, а валутата той сам решава коя е, според регионалните настройки Simple Smile

# 398
  • Варна
Фейса отдавна е голяма боза, пишеш, мажеш, каквото излезе и до време..., по-сериозните и опитните пишат в поста каква е валутата на цената.

# 399
В Маркета за да излиза във филтър по цена, тя трябва да е попълнена в специално поле

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 22:00 от скаридка

# 400
  • Варна
Някой да каже нещо за сграда Фрея на Руди Кей, намира се до сграда Блок 166 на ЕкоФураж във Възраждане 1. Това което аз знам, е че преди повече от година ходих там да гледам за сградата на Екофураж и на мястото на тая сграда Фрея имаше някакъв изоставен проект Golden-нещо-си. Дали са го съборили или някак са го интегрирали в своята сграда? Гледам и, че е доста близо до панелката над нея.

# 401
..., само си мечтая за празните улички на Аквитанските селца до испанската граница.
Аз така и не харесвам почти нищо в европа. В тия аквитански селца не съм ходил, но ми се наложи преди години да бъда известно време на лазурния бряг, за почивка е добре,но за живеене не ми хареса. Дано си живял там щом те влече, защото ако не си, може да останеш разочарован.
Пп лятото бях на европейски круиз, ами на втория ден приключих с разходките в разни комерсиални европейски градове. Имаше места, където все едно бях в максуда, на кораба си беше много по-добре и си изкарах супер.

# 402
  • Варна
Живял съм, живял съм и съм учил и съм работил в няколко държави в Западна Европа и на други континенти. Направи ми впечатление казваш градове, ми да. Аз и друг път съм писал - първо не бих използвал обществения им транспорт защото е пълен с измет, чак ми е жал за нормалните хора ( или поне бих проучил до къде е нормално, до къде не ), и после бих странил от центровете на градовете. Ми те са повърня, отдавна са превърнати в отходна яма от легално и нелегално пребиваващи чужденци - и пак като се абстрахираш от тълпите в черно-кафява гама пак са по-добре от нашите от гледна точка на уреденост и чистота. Не случайно казах селца. Някои от тези селца още си изглеждат като от филм на Луи Дьо Финес и Абдул и Змбези никога няма да си мръднат задниците и да отидат там. С каменните къщи, с големите дворове ( ама подредени, не като нашите битпазари ), с асфалтираните улици, с осветлението, с липсата на една паркирала на тротоара кола, с липсата на глутници кучета и.т.н. Църквичка, площадче, замък, щанд с рибка, щанд със зеленчуци, малка банка, оптика, кръчмичка и магазинче.

Ето ви едно през, което съм минавал избрано на случаен принцип:
https://www.google.com/maps/@44.2920041,-0.2617142,3a,75y,0.11h,91.01t/data=!3m7!1e1!3m5!1s5DOU0xMxQnrewU5mfOjQEQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-1.0103986172994155%26panoid%3D5DOU0xMxQnrewU5mfOjQEQ%26yaw%3D0.1073440039533744!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTExMy4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Копирайте линка и го сложете целия в браузъра защото форума го чупи.

# 403
Някой да каже нещо за сграда Фрея на Руди Кей, намира се до сграда Блок 166 на ЕкоФураж във Възраждане 1. Това което аз знам, е че преди повече от година ходих там да гледам за сградата на Екофураж и на мястото на тая сграда Фрея имаше някакъв изоставен проект Golden-нещо-си. Дали са го съборили или някак са го интегрирали в своята сграда? Гледам и, че е доста близо до панелката над нея.

Гледах преди 1-2 месеца двустайни там на доста ниска цена, дори се уговорих с брокера за сделка като трябваше да ми се обадят като са готови с документите.Междувременно направих някоя и друга справка и се оказа че фирмата е придобила имота от друга нейна фирма която има куп задължения и загубени дела от кредитори които дори имат изпълнителни листи.Съдът е определил сделката за нищожна.Големи бакии са там и се отказах.Интересно че и брокера не ми се обади повече а имахме уговорка за сделка!

# 404
  • Варна
Да, точно, че и на мен ми направи впечатление, че цените са изгодни. Гледах едностайка за 50 000 ама не с хол 14 кв. ами с хол 26кв., но беше точно на сгъвката на сградата и трябва да се види на място доколко не се закрива светлината от съседните тераси. Но, да спомням си, че дори на булеварда долу стоеше, а може и още да стои билборд за оригиналния проект. Ясна работата...

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a17255984035249 … k=bcmbxs&f1=1

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 16:09 от Penkoman

Общи условия

Активация на акаунт