Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 448
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
https://varnautre.bg/2024/11/12/636674-obyaviha_kude_sa_nay_viso … _na_shum_vuv_varn

Ще оставя това тук за информация на всички. Аз отдавна говоря за шума ама главите ни ще уврат след 20на години за това, за другата ми "любима тема" след 30на.

# 376
Може ли да препоръчате адвокат с опит в областа на договорите с инвеститори за покупка на апартамент в комплекс в строеж?Искам да прегледа един договор особено в частта му с неустойки и клаузи за не променяне на цената

# 377
Penkoman, притесняваш се за глупости, след 30г почти всеки няма да чува добре и ще има шум в ушите. Давай за по-сериозни неща да говорим. Например, забелязвам, че от няколко години улиците във Варна, които основно се асфалтират ги прецакват. Асфалта е положен на вълни и като пътуваш по такъв път, колата ти ходи надолу нагоре. Бул. Левски е така, чисто новото околовръстно Хр Смирненски също. Много са, няма смисъл да изброявам,но 95% от новоасфалтираните пътища са зле. Предполагам са направили "вътрешна" поръчка и тия хора могат само да прибират пари, но не знаят как се асфалтира. Учудвам се как така прецакан нов път се одобрява,явно липсва контрол или контрола и той е "вътрешен"...

# 378
Може ли да препоръчате адвокат с опит в областа на договорите с инвеститори за покупка на апартамент в комплекс в строеж?Искам да прегледа един договор особено в частта му с неустойки и клаузи за не променяне на цената
Ди в началото и аз ползвах адвокати, но после се отказах. Всички предварителни договори са стандартни от по 3-5 страници. Всеки може да ги прочете и да поиска да се добави някой параграф, ако липсва. Аз съм го правил няколко пъти. Просто добави, че цената е окончателна с ДДС и не подлежи на предоговаряне, според мен те ще се съгласят. Неустойките, обаче е друго нещо, те са доста малки, на няколко пъти съм предлагал увеличението им и ми беше отказвано,  успех при теб.

# 379
Здравейте,някой да има малко повече информация за тази сграда,чувам че ще бъде под бл.303 Владиславово?

# 380
  • Варна
Доколкото знам сградата ще е близо до Азалиите на ул.Янко Мустаков, но кой ще я строи не знам. Обаче активно се продава от брокерите.

# 381
Здравейте,някой да има малко повече информация за тази сграда,чувам че ще бъде под бл.303 Владиславово?

Строител - mait.bg

Сграда - Fusion

Квартал - Владиславово

Апартаменти - 133

# 382
  • Варна
За мен щом фирми като тази продължава строителството значи балон няма да се пука. Дочувам, че пазара продължава да е положително настроен за хубави имоти на адекватни цени, а вече не може да се продаде всеки един курник. Тоест пазара достига етап на плато, което е добре като цяло за всички, освен за спекулантите и собственици на кофти имоти.

# 383
Дочувам, че пазара продължава да е положително настроен за хубави имоти на адекватни цени, а вече не може да се продаде всеки един курник. Тоест пазара достига етап на плато, което е добре като цяло за всички, освен за спекулантите и собственици на кофти имоти.

Пазара винаги е положително настроен за хубави имоти Wink

Но едно забелязвам, напълни се с обяви за имоти под наем и то хубави, явно тия дето купиха ги изкарват на пазара за отдаване, дано има за всички достатъчно наематели и сметките да излизат, че обявите станаха доста Grinning

# 384
Toчно за Fusion ми попадна реклама на брокер във ФБ - основно се акцентираше, че цената на зелено е под 1000евро/м2.. За такива цени търсене ще има Simple Smile

# 385
  • Варна
То няма как да не е такава цената, това дори не е Владиславово ами от лявата страна на пътя по Янко Мустаков в голото поле. Щях да изтъкна фактора "като завеят ветровете и се заледи пътя", но се сетих, че тук зима вече няма. Въпреки, че точно там ходя като прехвърчи сняг да видя така малко понатрупал сняг. Просто мястото е крайно некомуникативно и тъпо, като единствения плюс е, че има повече пространство и цената.

# 386
Penko, всичко над Трети март и Смирненски е без комуникации. Няма улици, тротоари, ДГ, училища, я има някоя малка бакалийка, я няма..
Обаче се строят мастодонт до мастодонта, скриват си слънцето един на друг.Първите блокове до терапията бяха на макс 5 етажа, не даваха повече по ОУП, а сега до тях сянка им хвърлят 10 етажа...
И колкото и да е нагъчкан надолу града поне сградите са ниски и има комуникации.
По местностите си заслужава да живееш, но само в къща с двор и далеко от основни пътни артерии

# 387
Toчно за Fusion ми попадна реклама на брокер във ФБ - основно се акцентираше, че цената на зелено е под 1000евро/м2.. За такива цени търсене ще има Simple Smile
Цените в тази сграда изобщо не са по 1000 евро. 1200 евро/кв.м е цената за жилище с хубаво южно изложение и между другото вече са разпродадени. Колкото и да е кофти мястото.. фактите са факти.

# 388
  • Варна
Не знам за сянката, мога да кажа от моя опит на Генералите, че на тясната уличка която живеех на 4ти етаж нямаше много слънце защото отсрещната сграда през улицата беше много близо, а от другата страна във вътрешният двор имаше едно дърво дето пазеше сянка, но и то да не беше пак нямаше много слънце, вътрешният двор имаше мъх по плочките. Толкова по въпроса за сянката в центъра с ниски сгради.

Иначе новото строителство там където коментираме главно върви защото човек се надява да е първооткривател и да удари кьоравото като се развие района един ден, ей затова купуват там. Понякога се получава. Примерно аз когато купувах във Виница там беше равно на Кайсиева градина, сега е равно на Възраждане Simple Smile.

# 389
Oфф, Виница става същата свинщина като Генералите. На малките улички се събарят къщи или застрояват празни места. Трафикът е кошмарен, само преди 6г във Виница се живееше много добре, сега вече не.
За новите кооперации в Дели Сава дума няма да отварям

Общи условия

Активация на акаунт