Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 303
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Зависи от майстора, моят сам си прави каналите. Аз по спомен казах цена на къща извън Варна на 15на км която беше на тухла вътре с площ 120кв, съответно при мен имаше мисля 2 бани и 2 тоалетни, кухня и сервизно, както и се извеждаха ВиК и към горният тавански етаж с идеята един ден и там да се обособи за живеене, но там не се прави, само изводи.

# 586
  • Варна
ВиК инсталацията не е само “каналите”….

# 587
  • Варна
Къде съм написал, че е само каналите?

# 588
Според мен пък с материалите минимум ще излезе 5000 лв. Това е много работа къртене, полагане на тръби, заваряване, после пак замазване а с водата шега не бива, трябва да го изпипа добре. От друга страна като дадеш близо 340 000 лв 5000 лв не са чак толкова много. Това е положението, трябва  да си приготвиш и около 12000 за прехвърляне и 70000 за ремонт и обзавеждане. И аз имам да правя един 120 м2 само че ново строителство, но зимата не ми се занимава. Обаче майсторите са по свободни зимата и съответно биха ти дали по-добра оферта сега.

Какво къртене и замазване? ВиК майсторите не се занимават с тези неща. Идват на вече изкъртено, сменят само инсталацията, после фаянсаджията си замазва/монтира гипсокартон и лепи плочки.  Коментираме цена единствено за смяна на ВиК инсталация, не за цялостен ремонт на баня.
Ти колко майстора ще викаш? Викаш един майстор кърти, маха старите тръби, слага нови, заварява фитингите, замазва грубо и си ходи.

# 589
Безнадежден, има майстори и "майстори". Аз имам добър майстор, но той изрично иска нищо да няма в банята, всичко сам си прави, ВиК, замазки, наклони, мазилки, плочки до финалното оборудване. Но съм виждал майстори, които правят само едно конкретно нещо и ако има проблем, обвиняват другия майстор. Иначе в личен план, като видя инструментите (марката не е от голямо значение) на въпросния майстор в 90% от случаите мога да ти кажа бива ли го или не .

Пп безнадежден, един съвет да не се излагаш повече, при изграждане на ВиК инсталация в бита, тръбите не се "заваряват", все пак тия хора не са заварчици с електрожен. Работят с поялник за ппр тръби и направата на връзка се води "лепене",защото само ги разтопяват и ги залепват една към друга. Просто е съвсем различна технология от заварката.

Пп2 Гого, майстор дето ще ти прави ВиК инсталацията за два дена е посредствен. Един ден има само изчисления за душ, бойлер, мивка, структура и т.н. ,за да има банята "цяла плочка" и добре направени изводи. Гледал съм работа за ден-два, почти винаги резултата е за боклука.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 22:45 от Huku23

# 590
За сградата над Кауфланд Трошево там не се ли оказа, че строят нова съдебна палата? Ако е точно тя де.

# 591
Ники, един съвет от мен да не се излагаш повече, лепи тръбички дъщеря ми по Технология и Предприемачество.  ПВЦ тръбите се заваряват и машината която прави това се казва машина за заваряване. Не само електрожена заварява и не само желязото се заварява. Като не знаеш нещо по-добре питай.

# 592
Момичета, привет!

Скоро ще ни се освободи двустаен необзаведен апартамент в района на  АГ болница, та,
 има ли търсене в момента на необзаведени апартаменти или всички искат само обзаведени? В жилището има само кухненски шкафове, вграден абсорбатор и два инверторни климатика. В сайта имот.бг има само 2-3 обяви за такива жилища и не мога да се ориентирам каква е  ситуацията в момента на отдаване на такъв апартамент.

# 593
Има си хора за всичко, но е добре да има поне базовите уреди. Пазарът все още е малък за необзаведени жилища. Ако наематал си ходи с мебелите/уредите има риск да търси с месеци, докато попадне на жилище, в което ще побере, това което има.

# 594
Аз щях да опитам да наредя мебели за квартиранти и да му взема хубава цена, бързо ще се избие 😉

# 595
Скоро ще ни се освободи двустаен необзаведен апартамент в района на  АГ болница, та, има ли търсене в момента на необзаведени апартаменти или всички искат само обзаведени?
Пробвайте така, необзаведените апартаменти имат един плюс, че който се нанесе със свои мебели обикновенно стои дългосрочно.
Ако опита покаже че няма търсене , тогава му мислете. За сега го освежете и почистете добре.
Имайте предвид само че декември е слаб месец.

# 596
На кой акт започват да дават кредити банките, че гледам сега апартамент акт 14,а не искам да звъня по това време?

# 597
На кой акт започват да дават кредити банките, че гледам сега апартамент акт 14,а не искам да звъня по това време?

На Акт 14 не би трябвало да имаш проблем с отпускането на кредит, стига това да е единственото притеснение.

# 598
  • Варна
Само, че си направи сметката да плащаш кредит след акт 14 без да ползваш апартамента поне година, аз бих си сложил и две години за по сигурни, като в тези две години слагам време за довършване на сградата, получаване на акт16, пускане на тока, обзавеждане и нанасяне. Строители и брокери без изключение цитират датата на завършване на обекта, а не дата на която се получава акт 16 или пускат тока. От една страна те не носят отговорност кога ще се актува сградата или кога от енергото ще благоволят да пуснат тока, но е редно да предупреждават хората за тези неща, въпреки че ако един от всички строители предупреждава той няма да продаде, а народа ще отиде при ония, които замазва с розови обещания.

# 599
Имате ли представа за приблизителната цена на квадрат в новия Дом Младост на Сливница?

Общи условия

Активация на акаунт