Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 27 232
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Единственото важно е лубрикантът да е на водна основа, да няма спермициди. Останалото е маркетинг Simple Smile

# 106
Доколкото знам, идеята на този тип гелове е да намалят киселинността във влагалището и така да създадат по-благоприятна среда за придвижване на сперматозоидите. Тук във форума има много хвалби специално за Prefert, някои казват, че правили опити по година и после от едно ползване забременяли. Аз лично не мисля, че е някакво вълшебно чудо и върши нещо кой знае какво, но човек като е в такова положение се хваща като удавник за сламка. Та и аз реших да го пробвам. Малко се скъпичък обаче - в опаковката са 8 апликатора, а цената е към 40-50лв.

# 107
  • На изток от Ада
Мислех гел, за сега не искам!
 То ние имахме опит онзи ден. Това след 2г след 5 аборт.
Обаче не се чувствам готова....

# 108
Здравейте момичета. Мина контролния ми преглед, месец след аборта. Лекарката ми каза,че матката е в перфектно състояние, както и яйчниците, имала съм и овулация и то от същия яйчник от който бях забременяла. Цикъл още няма, чакам го тези дни. Препоръката е да се пазим още месец и след следващия цикъл да действаме. Усещам облекчение в мислите след прегледа, може би имах нужда да мине за да мога да гледам вече само напред.

Редактирам се, преди малко ми дойде и цикъла.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 13:30 от An_Belle

# 109
Ние като лубрикант си ползваме Глайтгелен, съвсем си забременях и с него. Според мен пак много зависи от прекалено много фактори - каква е средата във влагалището, какви са сперматозоидите и т.н. Вероятно помагат тия специалните, ама на мен това с апликаторите хич не ми допада.

# 110
  • Замък сред облаците
Принципно е важно да няма консерванти и аромати в гела, защото променят средата. Също се препоръчва лубрикант при проблеми с цервикалната слуз и овлажняването. На водна основа както каза Дели и от обикновените глайтгелен е единствено без противопоказания.
Но на прима виста при проблем с овлажняването обикновено има проблем с хормоните (естроген) и е редно да се изследват те, а не да се посяга към гел. Защото хормоните са ключови за лигавицата на матката, структурата й и имплантацията съответно, та овлажняването е най-малкият проблем.

Ако хормоните са ок, друг проблем с овлажняването може да е намалената популация на лактобацили във влагалището, това се оправя лесно (Бъбъл да не ме хейти ❤) с една МБ и подходящите продукти.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 11:38 от АА

# 111
А колко време след абразио може да се направи микробиология и цитонамазка? Скоро съм на преглед и ще попитам там също.

# 112
Mockingbird, още след първия ти истински цикъл можеш да ги направиш. Дори ти го препоръчвам, че аз след всяко абразио имах някаква инфекция.

# 113
  • Замък сред облаците
Независимо абразио или спонтанен аборт, както каза Файона - микробиология плюс цитонамазка след първата същинска менструация, преди овулация е препоръчително.

# 114
  • София
Хм, на мен ми взеха микробиология и цитонамазка една седмица преди да разбера за мисед-а. Също и кръвни изследвания, които също бяха хубави, единствено имаше + за кетони в урината. Същите тези кетони видях, че все още ги имам и от изследванията преди да ми направят самия аборт. А в деня, когато разбрах за загубата пък ми правиха и колпоскопия. Резултатите от Мб и цитонамазката излязоха онзи ден и са чисти. Дали да не си поискам пак нови мб и цитонамазка след първата менструация? На 28-ми съм на преглед, за да види аг дали съм се изчистила и как вървят нещата.

# 115
Благодаря ви много за отговорите! Аз след абразиото бях се запътила към цистит, но го овладяха много бързо с едни леки хапченца (не пиша името, за да не излезе като реклама). Други неразположения нямах. Задължително ще направя микробиология и цитонамазка.

# 116
Извинявам се за спама, но цената ми се стори много добра, а знам че тук има дами, които пият инозитол.
Мио + Д- Хиро инозитол ... за 3$
https://bg.iherb.com/pr/forest-leaf-myo-d-chiro-inositol-30-vege … e-capsules/145491

# 117
  • На изток от Ада
На мен ми излиза 9 лв този инозитол мини
5 .40 $

# 118
Мини, имам инозитол за 2 месеца напред, но не издържах на изкушението. При мен си излезе 5.49 лева за една бройка, взех си и втора, която вече е 11.87 лева. Реших да взема и от тестовете за О + Б на Easy@Home, че във форума много ги хвалите и тях. Благодаря ти, че сподели за промоцията! Heart

# 119
  • На изток от Ада
Ей файона да ти е на късмет тестовете!
9 лв в количката или 5.40 $

Общи условия

Активация на акаунт