Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 930
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
АА, на мен д-р Станулов ми го назначи това изследване, аз го пусках в Токуда. Имаше същото изискване, даже да не пия имуностимуланти. Беше ковидно време и модерния авирон беше нашумял. Бързо да оздравява гърлото!

# 91
Здравейте момичета. Май месец претърпях аборт по мп в 5 месец. Кофти преживяване, травмиращо е най-точната дума, която може да го опише. Но времето си минава, надеждата за хепи енд си остава и започнахме смело напред с опитите. Сега съм след овулация и дните минават адски бавно. Разкажете ми вашите истории. Колко време след загубата забременяхте отново, имаше ли страх, параноя и тн. Ще се радвам да прочета вашите истории

# 92
Съжалявам за загубата. Надявам се сте разбрали причината.
Моята история не е с щастлив край на този етап и за това няма да я разказвам. Въпреки че съм на мнение, че човек трябва да е реалист и да знае, че нищо на този свят не ни е гарантирано.
Има дами в темата с истории, с щастлив край. Ако не се лъжа една-две страници назад има такива.

# 93
След като минаха 3 месеца от моя аборт, този месец с ММ почнахме отново с опитите. В тази връзка исках да ви питам две неща:
1. Относно ДНК фрагментацията - при нас излезе 25% и бяхме на андролог. Каза, че процентът не е ок, но не е и напълно зле, така че можем да си правим опити. Назначи на ММ куп допълнителни изследвания и сега чакаме да излязат и последните, за да отидем на повторен преглед. Четох на различни места, че естествен метод за смъкване на процента е мъжът да еякулира колкото се може по-често преди опитите. Затова с ММ решихме да правим опити всеки ден (вместо през ден, както се препоръчва по принцип). Почнахме още от 9тия ден от МЦ, а и за да сме сигурни, че няма да изпуснем овулацията, понеже аз нещо хич не се справям с О тестовете. Та исках да ви питам, дали сте чували/чели нещо в тази връзка и дали с този метод наистина може да се смъкне процента? Дилемата ми е, че от една страна искам да свалим фрагментацията, но от друга страна пък, нали се препоръчва за успешно зачеване опитите да са през ден…. и не знам сега кое е по-правилната стратегия, за да имаме успешен резултат? На мен цикъла ми е много редовен (средно на 28 дни) и още от 10тия ден от МЦ почнах с О тестовете, но така и не видях втора черта. Днес ми е 15ти ден от МЦ, мисля да продължим с ежедневните опити до края на седмицата, понеже после ММ заминава в командировка. Също, започнах да ползвам и Prefert гелчето за забременяване, понеже тук прочетох доста положителни отзиви за него.
2. Четох, че за улесняване на имплантацията се препоръчвало пиене на сок от цвекло. Понеже попаднах на противоречива информация за ползите от този сок (като негатив се посочва риск от нитрати в организма), се чудя дали да го пия.  А и нещо не ми понася - става ми зле от него, почва да ми се повръща и да ме боли стомаха. Вие на какво мнение сте, дали този сок може да навреди с нещо за забременяване (примерно да ми завиши НК клетките или да направи някаква друга поразия)? 
Извинявам се предварително, ако въпросите ми са глупави, но вече ме е страх и от въздуха.

# 94
Лорейн, стратегията за контактите зависи също от бройката и подвижността. Ако имате голяма бройка, тогава действайте всеки ден, за да се обновява материала, това ще помогне за ДНК фрагментацията. Ако обаче бройката и подвижността не са ок също, тогава може въобще да не стигат плувците до където трябва.
За сока от цвекло ми звучи странно, какво прави, че да помага за имплантация чак?

# 95
  • Ст Загора
Лорейн, кога пиеш този сок? То О трябва да е тези дни или е минала. Имплантация след 7  10дни

# 96
  • Замък сред облаците
Той сока от цвекло е полезен за кръвообращението. Аз го обичам със сок от ябълка и морков в комбинация, много е приятен така.

Ще си допълня после поста с моята история, където Али помоли.

Едит: Аз имам един мисед в 3 месец през новмври 2020г, първа бременност. Открихме тромбофилия. Втора бременност есента на 2021г, бях на терапия с клексан плюс определени витамини където имах дефицити и родих успешно сина ми лятото на 2022. 2023г началото на февруари месец забременях непланирано, оказа се кухо яйце. Декември 2023г отново две черти, биохимична бременност. Май 2024 отново забременях, мисед в началото на юни. Сега предстои да пусна имунологичните изследвания да видим дали ще изскочи нещо оттам. Януари 2024 мъжът ми прави спермограма в Щерев уж нормозооспермия, макар и 4% по Крюгер.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 20:38 от АА

# 97
Аз малко от нищото се включвам, като съжалявам за новодошлите в темата Heart
Аз се счупвам да ям цвекло, а миналия месец пиех почти всеки ден Фреш от цвекло. Не съм забременяла, плюсовете са нормалното ходене до тоалетна и хемоглобинът ми е топ оф дъ топ. А и кожата ми става по-хубава.

# 98
За сока,  това, което четох е, че де препоръчва при инвитро да се пие след трансфер, защото разширява кръвоносните съдове и така позволява снабдяване с кислородна и богата на хранителни вещества кръв да тече към матката. Също така, сокът бил много богат на фолат и съответно е много полезен за фертилитета. Но се препоръчва да не се прекалява с него, защото е трудно смилаем за организма и обичайно предизвиква стомашни неразположения (гадене, отмаляване, замаяност и болки в стомаха). Аз честно казано съм малко скептична дали този сок оказва някакъв кой знае какъв ефект, по-скоро ме е страх да не ми навреди. Иначе, днес пих за пръв път и мислех да продължа така до датата на следващия МЦ, но с тези странични ефекти не съм сигурна дали ще продължа.
Иначе, за плувците на ММ - при нас бройката е супер, подвижността е горе долу ок (гранична стойност спрямо референтната). И затова целта ми е да свалим тая пуста фрагментация. Той ММ пуши доста, аз знам че това сигурно е в основата на проблема, ама той още нищо не прави по въпроса. Надявам се докторът да може да го убеди колко е важно това и да вземе сериозни мерки.

# 99
Ооо, ако спре да пуши, до 3 месеца ще има сериозно подобрение. Почвай ти да го убеждаваш ☺
За сока така има повече логика, ама вече дали и колко да пиеш, само ти можеш да си прецениш. Не мисля, че е някаква панацея.

# 100
Според мен повече би се повлиял от лекарско мнение.

# 101
Не бях чувала това за цвеклото, но съм чувала за прием при нисък хемоглобин или анемия.
Ако на сок ви омръзва, аз го ям на салата - настъргано цвекло, ябълка и морков. Само внимателно при стъргането, защото е доста твърдо и да не стане беля ✌. Аз затова си стържа за 2 дни, прибирам в кутия в хладилник и я овкусявам преди хранене. Киселинността на ябълката убива “странния” вкус на цвеклото.

# 102
Сокът от цвекло е полезен за кръвта и кръвоносната система, знам Аз. Аз го пия в комбинация с фреш портокал, за витамин ц и по-добро усвояване на желязото. Много добре влияе на хемоглобина.

# 103
Лорейн, кога пиеш този сок? То О трябва да е тези дни или е минала. Имплантация след 7  10дни
И аз така ги изчислявам нещата с О и затова от днес го почнах сока с идеята да го пия в следващите 10тина дни когато евентуално би се случила имплантация. Пък да видим дали ще стане нещо.

# 104
  • София
Аз едва вчера разбрах, че не било хубаво да се ползват от нормалните лубриканти и имало специални? Някоя имала ли е успешен опит след ползването на такъв за забременяване? Ние преди аборта правихме 6 месеца опити, пък с първото детенце се получи от първия опит, с обикновен лубрикант, ако изобщо сме ползвали такъв 😅

Общи условия

Активация на акаунт