Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 925
  • 770
  •   1
Отговори
# 75
Сега видях, че миналата седмица Клиника Нова са отворили репродуктивен център и имат андрологична лаборатория. Щом имат андрологична лаборатория и спермограмата е пускана там съм съгласна, че може да са що годе достоверни резултатите, но както вече казах, те и МЦАР имат ама там явно нямат достатъчно добра техника и редовно резултатите са недостоверни. А и не знам аз доколко бих била спокойна да съм в клиника, която работи от една седмица.

Със спермограмите за съжаление  нещата не са черно бели. Не е като да си пуснем тест за кръвна група и да имаме окончателен резултат. Спермата на мъжа се подменя постоянно и се влияе от всичко в ежендевието, следователно дори и на едно и също място да се пуска спермограма в рамките на няколко месеца може да излязат различни резултати. В този ред на мисли, аз винаги съветвам да се пускат спермограми поне на няколко места, защото така се потвърждава има ли проблем или няма. Защото много често съм виждала двойки които пускат само веднъж спермограма, уж всичко е ОК, после 1-2-3 години безуспешни опити, а после като решат да пуснат пак на ново място, се оказва, че ситуацията въобще не е такава и резултатите са много по-зле, а те са загубили години в опити. Не искам да звуча негативно, затова ви пожелавам успех и дано всичко да е наред където и да решите да пуснете следваща спермограма. С риск да се повторя, аз лично във Варна бих се доверила на Майчин дом, защото там излязоха еднакви резултатите с останалите спермограми пуснати в София.

Все пак ви изпращам и списъка с лечебни заведения, имащи сключен Договор с Центъра за асистирана репродукция:
Скрит текст:
[
УМБАЛ – БУРГАС АД
МЦ „Афродита“ ООД
ПСАГБАЛ „Света София“ ЕАД
СБАЛГАР „Д-р Малинов“ ООД
МЦАР „Варна“ ООД
МЦ „Адела фертилити“ АД
МЦРМ „Нова радост“ ЕООД-Варна
А-МЦСМП „Майчин дом“ ЕООД-Варна
МЦ „Доверие“ АД
АСМП-МЦ „Свети Иван Рилски“ ООД-Шумен
МБАЛ „Вита“ ЕООД
МЦ „КИРМ“ ЕООД
МЦ „Репромед“ ЕООД
СБАЛАГРМ „София“ ООД
Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда ЕАД
МЦ „РепроБиоМед“ ООД
СМЦГ „Ню лайф“ ООД-Пловдив
УСБАЛАГ „Селена“ ЕООД-Пловдив
„Ин витро АГ МЦ Димитров“ ЕООД
МЦ „Неовитро“ ООД
МЦ „Ин витро Тракия“ ЕООД-Ст.Загора
МЦ „Свети Иван Рилски“ ООД-Тутракан
МЦ „Надежда репродуктив София“ ООД
САГБАЛ „Д-р Щерев“ ЕООД
СБАЛ „Свети Лазар“ ООД
/spoiler]

# 76
Сега видях, че миналата седмица Клиника Нова са отворили репродуктивен център и имат андрологична лаборатория. Щом имат андрологична лаборатория и спермограмата е пускана там съм съгласна, че може да са що годе достоверни резултатите, но както вече казах, те и МЦАР имат ама там явно нямат достатъчно добра техника и редовно резултатите са недостоверни. А и не знам аз доколко бих била спокойна да съм в клиника, която работи от една седмица.

Със спермограмите за съжаление  нещата не са черно бели. Не е като да си пуснем тест за кръвна група и да имаме окончателен резултат. Спермата на мъжа се подменя постоянно и се влияе от всичко в ежендевието, следователно дори и на едно и също място да се пуска спермограма в рамките на няколко месеца може да излязат различни резултати. В този ред на мисли, аз винаги съветвам да се пускат спермограми поне на няколко места, защото така се потвърждава има ли проблем или няма. Защото много често съм виждала двойки които пускат само веднъж спермограма, уж всичко е ОК, после 1-2-3 години безуспешни опити, а после като решат да пуснат пак на ново място, се оказва, че ситуацията въобще не е такава и резултатите са много по-зле, а те са загубили години в опити. Не искам да звуча негативно, затова ви пожелавам успех и дано всичко да е наред където и да решите да пуснете следваща спермограма. С риск да се повторя, аз лично във Варна бих се доверила на Майчин дом, защото там излязоха еднакви резултатите с останалите спермограми пуснати в София.

Все пак ви изпращам и списъка с лечебни заведения, имащи сключен Договор с Центъра за асистирана репродукция:
Скрит текст:
[
УМБАЛ – БУРГАС АД
МЦ „Афродита“ ООД
ПСАГБАЛ „Света София“ ЕАД
СБАЛГАР „Д-р Малинов“ ООД
МЦАР „Варна“ ООД
МЦ „Адела фертилити“ АД
МЦРМ „Нова радост“ ЕООД-Варна
А-МЦСМП „Майчин дом“ ЕООД-Варна
МЦ „Доверие“ АД
АСМП-МЦ „Свети Иван Рилски“ ООД-Шумен
МБАЛ „Вита“ ЕООД
МЦ „КИРМ“ ЕООД
МЦ „Репромед“ ЕООД
СБАЛАГРМ „София“ ООД
Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда ЕАД
МЦ „РепроБиоМед“ ООД
СМЦГ „Ню лайф“ ООД-Пловдив
УСБАЛАГ „Селена“ ЕООД-Пловдив
„Ин витро АГ МЦ Димитров“ ЕООД
МЦ „Неовитро“ ООД
МЦ „Ин витро Тракия“ ЕООД-Ст.Загора
МЦ „Свети Иван Рилски“ ООД-Тутракан
МЦ „Надежда репродуктив София“ ООД
САГБАЛ „Д-р Щерев“ ЕООД
СБАЛ „Свети Лазар“ ООД
/spoiler]
Благодаря, ще проуча как стоят нещата.

# 77
Къде е този репродуктивен център в Клиника Нова?

# 78
Момичета да ви питам и тук какво мислите за тези изследвания? Имам час чак за 28-ми, а ми се иска да знам горе-долу какво се случва.

# 79
Къде е този репродуктивен център в Клиника Нова?

За Варна става въпрос, ул. „Вяра“ 7 в жк „Възраждане“.

https://vnews.bg/news/221597
https://www.moreto.net/novini-test.php?n=502429&c=09&p=1

# 80
Аз живея до него, за това питам. Миналата седмица бях там с детето и не видях да има нещо ново.
А пробите в Лина ли ги правят, малко ми е съмнителна лабораторията им.

Миналата година ММ ходи да пита там за СГ и му казаха, че правят. Оказа се че правят само микробиология, но все пак го прикоткаха да отиде при тях Grinning

# 81
Извинявам се за офтопика предварително.
Скрит текст:
И аз се зачудих, даже нямаше да повярвам, ако не бях видяла статиите, ама кой ги знае в това подземие къде са набутали 2 стаи за лаборатория и процедури, като то не се знае и какво точно имат предвид под репродуктивен център. Ако не правят инвитро, не знам за какъв център могат да се смятат, ама пък пише че наели ембриолози с опит. Защо ли усещам, че това са бъдещите "Афродита", офис сграда с претенции за репродуктивен център, но аз вече не стъпвам на място където, ако нещо се случи с мен няма спешен център/болница където да ме приемат, ако стане хиперстимулация след пункция. А и те в момента не работят с ЦАР, следователно хората с финансиране от ЦАР нямат полза да ходят там. Може би ще са от помощ за хора с леки проблеми, но то в началото никой не знае дали ще е лек или тежък случай. Дано не загубят времето на доста хора. Цялата ситуация е доста странна с този център, без кой знае каква реклама отварят репродуктивен център, нямат никаква информация на сайта си за него, какво предлагат не е ясно, а и лекарите които работят там би следвало да имат опит с инвитро процедури в миналото, а доколкото знам Симеонова е обикновено АГ, с малко повече познания за репродуктивните проблеми. Мурад май правеше някакви процедури в някои от другите инвитро центрове, ама пак не съм наясно точно колко опит има, при положение, че работи основно като обикновено АГ в центъра.

# 82
Аз ходех при Мурад, именно тя ме насочи към хематолог за тромбофилията. С нея коригирах и хормоните, вит Д и прочие.. Води се репродуктивен специалист, ама дали е не знам...

За да не е пълен спам АА ти мина ли прегледа при Михайлова? Чакам новини от теб, защото още се двоумя дали да направя консултация с нея.

# 83
  • Замък сред облаците
От 16:30ч е, след малко тръгвам натам. Ще пиша, разбира се.

# 84
Аз ходех при Мурад, именно тя ме насочи към хематолог за тромбофилията. С нея коригирах и хормоните, вит Д и прочие.. Води се репродуктивен специалист, ама дали е не знам...

За да не е пълен спам АА ти мина ли прегледа при Михайлова? Чакам новини от теб, защото още се двоумя дали да направя консултация с нея.
Аз минах консултация при Михайлова. Вече имах куп изследвания от Конова и от други лекари.(хематолог, ендокринолог и АГта) Разпита ме, разказах и ми назначи изследвания които правят само в Александровска. Ходих до София да ги пускам вчера и чакам резултати.

# 85
Sa936 ти беше от Варна или се бъркам? Аз не успях да си запазя час за Конова за другия месец и за това мисля да направя консултация. Разбрах, че може да се пратят пробите до Александровска по еконт. Мисля ако мога да си спестя едно пътуване, защото час за Калчев имам за март чак..  чудя се дали да бързам да събера необходимите неща докато го чакам или е по-добре всичко да се направи като наближи часа. (не знам какво ще иска тя да пусна за изследване, може би ще направя консултацията и ще я попитам нея за мнение)

# 86
  • Замък сред облаците
Много приятна жена доц. Михайлова. Ще направим имунологично фенотипизиране и придобита тромбофилия. За последното се чудеше дали да ми пусне ама аз реших и него да включим за лична информация. Ако не изскочи нищо на тези, евентуално кариотип и при следваща Б да повторим едни имунологични типове клетки в 5-6 седмица, които може да се активират при налична Б, но при небременна да не излизат на скрининга. 2 седмици здрава трябва да съм и след МЦ, за да пусна изследванията (между 10-18 ден ги иска). Което автоматично го прави другия месец, защото мен ме боли гърло в момента.

# 87
  • Ст Загора
АА от тромбофилия кои неща?

# 88
  • Замък сред облаците
Антифосфолипидите спомена. Трябва да видя какво е написала на амбулаторния лист.

# 89
  • Ст Загора
Имунологичните в Селена хващаха и това, антифосфоролипиден синдром

Общи условия

Активация на акаунт