Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 922
  • 770
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте, момичета,
Включвам се при вас след мисед преди по- малко от месец. На 40 год съм, това беше третата ми бременност, имам две момчета на 14 и на 11 год от предишния ми брак. И с двамата ми сина забременях от първия път, бременностите бяха леки без никакви проблеми, ражданията също. Сега също забременях от първия месец, всичко вървеше нормално до началото на 10-та седмица. Забелязах леко зацапване и в спешния кабинет установиха липса на сърдечна дейност, а само 7 дни преди това бях на преглед и бебето си имаше пулс дори ми пуснаха да го чуя. Казаха ми,че отговаря на 9та седмица. Лекарката ми настоя за медикаментозен аборт въпреки напредналата седмица, за да можем скоро да опитваме отново. Все пак ме предупреди, че ще ме приемат в болница защото може да се наложи кюртаж, ако не се изчисти само с медикаментите. Беше кошмарно за мен и физически и психически. След като приключи лекарката ми каза, че са знаели, че ще бъде тежко като раждане, но не са ми казали за да не ме разстроят допълнително.
Тази седмица ми предстой контролен преглед и насоки какво следва. Физически се чувствам добре, но психически съм развалина, искам да гледам напред и да вярвам, че всичко ще бъде наред и ще имаме здраво бебе, но страховете ми са огромни. А и възрастта ми ни притиска, въпреки мнението на моята лекарка,че не бива да мисля затова.
Влизам с надежда при вас, защото знам, че само жена минала през това може да разбере какво е.
Здравейте! И аз се включвам в темата със сходна история. Моят мисед беше в 13г.с, а в 12+4 правих БХС и уж всичко беше наред. Огромен шок беше и за мен, и за мъжа ми. Втора бременност ми беше, първото детенце е на 2. Млади сме, аз съм на 25, а мъжът ми на 26, но не сме очаквали седмица по-рано да ни кажат предполагаем пол и само няколко дни по-късно да разбера , че съм загубила бебето. Беше ужасно…в петък ми направиха кюртаж в Шейново. Нямам оплаквания, пия антибиотик и фла&ил , както и някакви гръцки хапчета за предизвикване на контракции, за да изхвърля, ако има нещо останало. Включвам се в темата с надежда за обмяна на опит и бъдещи две чертички за всяка от нас.

# 61
  • Замък сред облаците
Ариел, изчакай хистологията, но понеже ти е била втора Б съветвам да изследваш тромбофилия. Съжалявам за загубата!

# 62
  • София
Ариел, изчакай хистологията, но понеже ти е била втора Б съветвам да изследваш тромбофилия. Съжалявам за загубата!
Благодаря ❤ аз разбрах от АГ в болницата, че са изпратили да изследват нещо, но никой не ми каза кога и къде да очаквам резултат. В епикризата нищо не пише, освен кръвните ми изследвания. Казаха ми да отида на преглед другият понеделник.

# 63
  • Замък сред облаците
Хистология се прави рутинно на абортивния материал. Мисля че до 10 дни излизаше резултат. Питай като идеш на контролен преглед. Принципно не дава много информация, но в някои случаи дава насоки (при мен даде данни за тромб в плацентата и съответно трябваше да изследвам тромбофилия каквато се оказа че имам).

# 64
Здравейте,

Въпрос към момичетата, имали кухи яйца - днес бях на преглед (6+5) - сак 20 мм, привидно празен, но док каза, че вижда някаква сянка в единия ъгъл, която има някакъв шанс да е ембрион. Има ли такива случаи, в които ембриона се показва след 7 г.с. На мен нещо не ми се вярва и не искам да се напрягам с напразни надежди. Чхг от събота 28 000.
При мен ЧХГ си растеше до края, последно като го изследвах беше стигнал 33600 единици. Ходих на 5 различни АГ с надежда някой да види нещо, но в крайна сметка така и не се видя ембрион и се наложи аборт. На последния преглед точно бях влязла в 9та седмица, а казаха, че бременността отговаря на края на 5та/началото на 6та. Стискам палци при теб да се окаже друго, но от тоновете случаи, които изчетох при моя случай, щастливите развръзки са само при късна овулация (при мен това не беше опция, защото знаех перфектно кога са се случили нещата и предвид липсата на интимни контакти след тази дата).

# 65
Здравейте,

Въпрос към момичетата, имали кухи яйца - днес бях на преглед (6+5) - сак 20 мм, привидно празен, но док каза, че вижда някаква сянка в единия ъгъл, която има някакъв шанс да е ембрион. Има ли такива случаи, в които ембриона се показва след 7 г.с. На мен нещо не ми се вярва и не искам да се напрягам с напразни надежди. Чхг от събота 28 000.
При мен ЧХГ си растеше до края, последно като го изследвах беше стигнал 33600 единици. Ходих на 5 различни АГ с надежда някой да види нещо, но в крайна сметка така и не се видя ембрион и се наложи аборт. На последния преглед точно бях влязла в 9та седмица, а казаха, че бременността отговаря на края на 5та/началото на 6та. Стискам палци при теб да се окаже друго, но от тоновете случаи, които изчетох при моя случай, щастливите развръзки са само при късна овулация (при мен това не беше опция, защото знаех перфектно кога са се случили нещата и предвид липсата на интимни контакти след тази дата).

Благодаря за включването Simple Smile И при мен се знае с абсолютна точност понеже съм инвитро. Искам вече да се свършва  с тази агония както каза Fayona. За съжаление обаче не върви да казвам аз на репро докторите какво да правят и за това... чакам -  да ми дадат светлина да затворя тази страница. За тази година ми е второ кухо яйце и съм доста... съсипана. Държат ме на крака само синът ми и силната ми мечта за още едно прекрасно дете като него Simple Smile

# 66
Момичетата от Варна, вашите мъже къде пускат спермограма? Трябва да направим контрола ма разширена спермограма и не ни се бие път до Плевен или София.

# 67
Зависи какво имате предвид под разширена спермограма, ако искате да включва ДНК фрагментация, което за мен е най-важният показател, то няма място във Варна където да се изследва. Но ако искате само обикновена разширена  спермограма по Крюгер, то може да пуснете в Майчин Дом. Единствено мога да кажа категорично да не се пуска в МЦАР, защото там завишават изкуствено резултатите, вече познавам няколко двойки, които бяха уж с нормална спермограма и години ги мотаха, а накрая се оказаха с тежък мъжки фактор след спермограми пуснати в София.

# 68
Зависи какво имате предвид под разширена спермограма, ако искате да включва ДНК фрагментация, което за мен е най-важният показател, то няма място във Варна където да се изследва. Но ако искате само обикновена разширена  спермограма по Крюгер, то може да пуснете в Майчин Дом. Единствено мога да кажа категорично да не се пуска в МЦАР, защото там завишават изкуствено резултатите, вече познавам няколко двойки, които бяха уж с нормална спермограма и години ги мотаха, а накрая се оказаха с тежък мъжки фактор след спермограми пуснати в София.
Благодаря, а за Клиника Нова какво мислите? Имаме ДНК там е ок, но последната спермограма по Крюгер в Плевен не е ок. И сега искаме да направим нова защото минаха 2 месеца от добавките.

# 69
  • Ст Загора
Са936 Ами не е ли ок 3м от добавките?

# 70
Са936 Ами не е ли ок 3м от добавките?
Търсим къде да пуснем контрола във Варна за да разберем действат ли добавките.

# 71
  • Ст Загора
Ми доколкото знам трябва 3м да се пият. Спермата се обновява за три м

# 72
Ми доколкото знам трябва 3м да се пият. Спермата се обновява за три м
Да, за това търсим къде да направим.

# 73
Sa936, аз съм ходила в Клиника Нова, но те са медицински център, не репродуктивна клиника и лабораторията там е Лина, която е обикновена лаборатория, а спермограми трябва да се пускат само в репродуктивни клиники със специализирана апаратура и специалисти да анализират спермата. Затова по-скоро аз не бих взимала предвид спермограма, която е пусната там. Пуснете в Майчин Дом, ако не може да отидете до София, но задължително искайте най-пълния вариант с Крюгер и ако имат днк фрагментация, но мисля, че там не правеха.

# 74
Sa936, аз съм ходила в Клиника Нова, но те са медицински център, не репродуктивна клиника и лабораторията там е Лина, която е обикновена лаборатория, а спермограми трябва да се пускат само в репродуктивни клиники със специализирана апаратура и специалисти да анализират спермата. Затова по-скоро аз не бих взимала предвид спермограма, която е пусната там. Пуснете в Майчин Дом, ако не може да отидете до София, но задължително искайте най-пълния вариант с Крюгер и ако имат днк фрагментация, но мисля, че там не правеха.
Клиника Нова отвориха репродуктивен център. Но мисля, че правят само инсеминации.
След като е била ок предната ДНК фрагментация пак ли трябва да се пусне? При нас не беше ок по Крюгер морфологията беше 2% и бързо подвижните 2%.
Лятото направихме всички възможни спермограми в КИРМ Плевен и там даже се изненадаха, че всичко друго излиза наред само морфология и бързоподвижни.
Пуснаха му и хормони полови и щитовидни и там всичко е ок.
Дали е възможно да са сгрешили.

Общи условия

Активация на акаунт