Включвам се при вас след мисед преди по- малко от месец. На 40 год съм, това беше третата ми бременност, имам две момчета на 14 и на 11 год от предишния ми брак. И с двамата ми сина забременях от първия път, бременностите бяха леки без никакви проблеми, ражданията също. Сега също забременях от първия месец, всичко вървеше нормално до началото на 10-та седмица. Забелязах леко зацапване и в спешния кабинет установиха липса на сърдечна дейност, а само 7 дни преди това бях на преглед и бебето си имаше пулс дори ми пуснаха да го чуя. Казаха ми,че отговаря на 9та седмица. Лекарката ми настоя за медикаментозен аборт въпреки напредналата седмица, за да можем скоро да опитваме отново. Все пак ме предупреди, че ще ме приемат в болница защото може да се наложи кюртаж, ако не се изчисти само с медикаментите. Беше кошмарно за мен и физически и психически. След като приключи лекарката ми каза, че са знаели, че ще бъде тежко като раждане, но не са ми казали за да не ме разстроят допълнително.
Тази седмица ми предстой контролен преглед и насоки какво следва. Физически се чувствам добре, но психически съм развалина, искам да гледам напред и да вярвам, че всичко ще бъде наред и ще имаме здраво бебе, но страховете ми са огромни. А и възрастта ми ни притиска, въпреки мнението на моята лекарка,че не бива да мисля затова.
Влизам с надежда при вас, защото знам, че само жена минала през това може да разбере какво е.