Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 890
  • 770
  •   1
Отговори
# 45
А как разбирате за тези сраствания, на рутинен преглед ли? Аз започвам да се чудя дали нямам. След кюретажа се бях подготвила за тексаско клане на първи МЦ, но почти нямах кървене. 2-3 дни макс и то като за краен ден от нормален цикъл. Аз съм с необилен цикъл. Не ме болеше въобще, а попринцип съм с болезнен пърните 2 дни. Четох, че може да е останало нещо и да "запушва", но ме гледаха 3ма АГ от тогава и никой не каза нищо по темата.

# 46
  • Замък сред облаците
Най-вече болки има  при срастванията и зацапвания между циклите, като най-насочващи симптоми. Оскъдния цикъл повече говори за невъзстановена лигавица примерно.

П.п. Не всички сраствания правят симптоми и се откриват с диагностична хистероскопия.

# 47
  • Благоевград
Моите ги видя Сигридов на цветен ехограф. Преди това Савова в Щерев се опитваше да ме убеди, че цикълът ми ще си дойде сам и че до 6 месеца ще съм бременна спонтанно. Да бе, сигурно.
Имам 6 хистероскопии. 3 с пълна упойка и 3 офис хистеро. Калчев два пъти ми слага някакъв гел, за който съм сигурна, че помогна за възстановяване на лигавицата. Ако си намеря снимките от Сигридов, ще ги кача, за да видите как изглежда.

# 48
Нала и при мен след кюретажа цикълът е оскъден. Както казаваш 2-3 дни и то слабо, иначе остатъчно зацаправане имам 6-7 дни. Ходих при трима различни лекари след това и всички потвърдиха, че е много добре изчистено и няма сраствания. Сега ми предстои цветна снимка. Дано всичко да си е наред.
А как разбирате за тези сраствания, на рутинен преглед ли? Аз започвам да се чудя дали нямам. След кюретажа се бях подготвила за тексаско клане на първи МЦ, но почти нямах кървене. 2-3 дни макс и то като за краен ден от нормален цикъл. Аз съм с необилен цикъл. Не ме болеше въобще, а попринцип съм с болезнен пърните 2 дни. Четох, че може да е останало нещо и да "запушва", но ме гледаха 3ма АГ от тогава и никой не каза нищо по темата.

# 49
Believe23, сподели какво е станало на ЦС, надявам се всичко да е наред. Аз правих 2 месеца преди аборта, защото забременях след инсеминация и няма как без ЦС.

# 50
Аз имам една от преди година, но сега преди инвитро доктора иска още една. Ще споделя като мине, вероятно другата седмица.
Believe23, сподели какво е станало на ЦС, надявам се всичко да е наред. Аз правих 2 месеца преди аборта, защото забременях след инсеминация и няма как без ЦС.

# 51
  • Ст Загора
Запис в темата!..

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 22:10 от nasito8988

# 52
  • София
Много съм изненадана, че повечето тук сте правили медикаментозен. На мен 5 Аг ми казаха да правя вакуум, даже на някои места вече не правили медикаментозен. Аз бях в 7г.с и ми казаха, че при толкова голям ембрион е възможно да не се изчисти всичко и после пак да се наложи кюретаж.
Аз с моето кухо яйце не се бях доизчистила добре, но и тогава не бях пила хапчета, тръгна си процес и оставихме така нещата.
Доизчистиха ме с един катетър на гинекологичния стол.Не беше болезнена процедура, но май на повечето места правят кюретаж директно при такива състояние.

По отношение на срастванията след кюретажа с късния аборт си имах доста и ги махнаха при хистероскопията.Години след това, вече бяхме решили да имаме второ дете и отидох при Калчев за преглед и ми каза,че матката е супер и че нямам сраствания след секциото (което се потвърди и по време на ресекциото ).Така че, на добър ехограф се виждат, ако има.

# 53
  • Замък сред облаците
И задехографното устройство трябва да е добро, за да ги види. Че както някои АГ виждат кисти вместо бременност, ум да ти зайде…

# 54
Здравейте,

Въпрос към момичетата, имали кухи яйца - днес бях на преглед (6+5) - сак 20 мм, привидно празен, но док каза, че вижда някаква сянка в единия ъгъл, която има някакъв шанс да е ембрион. Има ли такива случаи, в които ембриона се показва след 7 г.с. На мен нещо не ми се вярва и не искам да се напрягам с напразни надежди. Чхг от събота 28 000.

# 55
Калестия, писах ти го и преди два дена. При мен с кухото яйце само веднъж пуснах ЧХГ и беше към 3 000, след това не знам до колко стигна, тъй като не съм го мерила. В единствената ми бременност с ембрионче ЧХГ вече беше стигнало 16 000 преди първия ми преглед, където в 5+4 се видя ембрионче. Съжалявам, но според мен на 28 000 трябваше вече да си видяла ембрионче и дори да си чула пулс. Отиди някъде другаде за второ мнение, но според мен ще си остане празно. Съжалявам отново, че преминаваш през това! Heart

# 56
Здравейте, момичета,
Включвам се при вас след мисед преди по- малко от месец. На 40 год съм, това беше третата ми бременност, имам две момчета на 14 и на 11 год от предишния ми брак. И с двамата ми сина забременях от първия път, бременностите бяха леки без никакви проблеми, ражданията също. Сега също забременях от първия месец, всичко вървеше нормално до началото на 10-та седмица. Забелязах леко зацапване и в спешния кабинет установиха липса на сърдечна дейност, а само 7 дни преди това бях на преглед и бебето си имаше пулс дори ми пуснаха да го чуя. Казаха ми,че отговаря на 9та седмица. Лекарката ми настоя за медикаментозен аборт въпреки напредналата седмица, за да можем скоро да опитваме отново. Все пак ме предупреди, че ще ме приемат в болница защото може да се наложи кюртаж, ако не се изчисти само с медикаментите. Беше кошмарно за мен и физически и психически. След като приключи лекарката ми каза, че са знаели, че ще бъде тежко като раждане, но не са ми казали за да не ме разстроят допълнително.
Тази седмица ми предстой контролен преглед и насоки какво следва. Физически се чувствам добре, но психически съм развалина, искам да гледам напред и да вярвам, че всичко ще бъде наред и ще имаме здраво бебе, но страховете ми са огромни. А и възрастта ми ни притиска, въпреки мнението на моята лекарка,че не бива да мисля затова.
Влизам с надежда при вас, защото знам, че само жена минала през това може да разбере какво е.

# 57
Калестия, писах ти го и преди два дена. При мен с кухото яйце само веднъж пуснах ЧХГ и беше към 3 000, след това не знам до колко стигна, тъй като не съм го мерила. В единствената ми бременност с ембрионче ЧХГ вече беше стигнало 16 000 преди първия ми преглед, където в 5+4 се видя ембрионче. Съжалявам, но според мен на 28 000 трябваше вече да си видяла ембрионче и дори да си чула пулс. Отиди някъде другаде за второ мнение, но според мен ще си остане празно. Съжалявам отново, че преминаваш през това! Heart

Благодаря за включването Simple Smile
Аз също не мисля, че нещо е станало, но сън след трансфер и според репро док трябва да изчакам още седмица преди да се заключи, че е кухо и да спра терапията.

# 58
Да, изчакайте, не правете нищо прибързано. При мен също изчакаха седмица, тогава почна да се смачква мехурчето и ми казаха, че на 100% е КЯ и трябва да преминем към аборт. Продължи си терапията - знам, че това психически е трудно, тъй като и мен продължиха да ме бодат и правят вливки през тази седмица на влакчето на ужасите на емоциите. Пращам ти много виртуални прегръдки! Heart

# 59
  • Замък сред облаците
Чакаш си седмицата и се надяваме на по-късно развитие. Mommy22 имаше бегло подобна история, отписахме дружно нейната Б, ама бобчето ни опроверга и сега си бременее. Докато не почне да спада ЧХГ или да се деформира сака, все още има шансове.

Общи условия

Активация на акаунт