Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 893
  • 770
  •   1
Отговори
# 30
Вели, при мен беше почти идентична ситуация в 9г.с., само че ембрионът беше спрял развитие има-няма ден-два преди прегледа. Т.е. отговаряше си на седмицата. Никой не ми и предложи медикаментозен - директно ми пуснаха направление за болницата. А, аз бях абсолютно блокирала и неадекватна и въобще не помислих да питам за медикаментозен. Слава богу, всичко мина бързо и наред. В болницата ни казаха - три месеца да не забременяваме. На първия контролен преглед всичко беше наред, но все пак решихме да послушаме докторите и да изчакаме.

# 31
Вели, аз имам два мисед-а и двата пъти избрах медикаментозен, защото за мен е по-щадящо за тялото. И при двата пъти две седмици след МА бях все едно нищо не ми се е случвало - овулация и растяща лигавица.
Има болки, но с обезболяващи се регулират нещата. На мен първия път ми беше много неприятно психически, просто защото усетих как сакчето премина, ама пък всичко се случи през нощта и може би затова ми беше по-драматично. Втория път имах повече болки, ама щото съм идиот и не пих обезболяващо.
Като цяло, аз съм привърженик на схемата на АА, лекарите ми също. Но пък ако искаш да дадеш за изследване, в болница е по-лесно.

# 32
Вели, много съжалявам.

Арвен, в София ми я пунктираха, репродуктивния ми лекар.

# 33
  • Благоевград
Вели, съжалявам за случилото се! Ако можеш, и според мен е по-добре да избереш медикаментозен пред кюретаж. С кюретажа няма да усетиш нищо, приспиват те и като те събудят всичко ще е приключило.
Аз претърпях миналия петък медикаментозен аборт като помолих докторката да бъда под наблюдение. Спрях прогестерона в събота, в сряда пих едното хапче, което понижава прогестерона и помага на сака да се отлепи.
В петък около час и нещо преди да пия второто хапче, което предизвиква кървенето и контракциите, пих Нурофен макс 400 мг. Честно да ти кажа, дали заради обезболяващото, дали заради това, че сакът беше отлепен, при мен излезе още на първия час без особени болки. Бях се наплашила от кръвоизлив, от адски болки, повръщане, диария, защото е имало и такива случаи. При мен мина леко. Аз обаче по препоръка на докторката обикалях из стаята, в която му бяха сложили. Дадоха ми памперс, ако сакът изпадне там, да го вземат за изследване. Аз обаче не очаквах и докато се усетя, падна в тоалетната.
В 12.50 ч. бях вече приключила с таблетката, в 3 и нещо ме прегледа докторката и видяхме, че сакът го няма.
В 16.00 ч. започна пак да ме боли и корема, и кръста. Търпях то 17.30 и пак пих Нурофен макс 400. В 18.30 ч. ме пуснаха да си ходя.
Попитай лекаря си ако правиш медикаментозен, по каква схема и с кои лекарства.
На следващия ден нямаше нищо и аз се притесних, че може да имам заседнал съсирек и да блокира. В неделя като се почна едно чистене, бая изпадна, но нямах съществени болки.
Така падаше лигавица да четвъртък включително. Тези два дни вече е кафяво. Тук там пада по нещо, но върви към спиране. Докторката в сряда каза, че има още лигавица да се чисти, та не знам сега.
Регулона не съм го започнала, реших да видя как ще реагира сам организма. Чела съм за много случаи след инвитро с куха яйце, на следващия месец забременяват спонтанно. Не, че при мен е възможно с толкова проблеми, но не пречи да се надявам.
Така че, ако имаш право на избор, аз ти препоръчвам медикаментозен аборт. С правилните обезболяващи всичко ще бъде наред.

# 34
Момичета, много Ви благодаря! Страхотни сте! Възхищавам се на силите Ви!
Не се отчайвай от естественото забременяване след инвитро! От опит го казвам Simple Smile

# 35
Много съм изненадана, че повечето тук сте правили медикаментозен. На мен 5 Аг ми казаха да правя вакуум, даже на някои места вече не правили медикаментозен. Аз бях в 7г.с и ми казаха, че при толкова голям ембрион е възможно да не се изчисти всичко и после пак да се наложи кюретаж.

Вели,  дано всичко мине по най-добрия начин.

# 36
  • Благоевград
След първата ми загуба имам 2 кюретажа в рамките на 5 дни. След тях направих жестоки сраствания в матката и ми отне 6 операции, за да възстановят лигавицата. 3-ма лекари категорично забраниха кюретаж, както и вакуум, защото и при него се ползва кюрета. Аз бях в 7 + 2, но сакът беше малък и вече леко деформиран. Падна сравнително  бързо.

# 37
  • Замък сред облаците
Много съм изненадана, че повечето тук сте правили медикаментозен. На мен 5 Аг ми казаха да правя вакуум, даже на някои места вече не правили медикаментозен. Аз бях в 7г.с и ми казаха, че при толкова голям ембрион е възможно да не се изчисти всичко и после пак да се наложи кюретаж.

Ми да, що не вземат пари за една процедура 🤦🏻♀

# 38

Ми да, що не вземат пари за една процедура 🤦🏻♀

Не мисля, че е заради парите. На едното място даже ми казаха, че няма нужда да си правя при тях (или в друга частна клиника, за да не давам излишни пари) и е най-добре да си взема направление от личен лекар и да направя по здравна каса в Майчин дом.

# 39
  • София
Аз имам три кюретажа, като последния беше след медикаментозен, уж беше успешен обаче много кървях и имах много задържана кръв и се наложи в крайна сметка кюретажа. След втория имах бая сраствания които Калчев отстрани на хистерото. Просто моето тяло ги задържа до края, не тръгва спонтанно. Въпреки това бих предпочела медикаментозен, нито ме е боляло, нито е било драматично, просто няколко часа обилен цикъл.

# 40
  • Замък сред облаците
Нала, те ще вземат същите пари от касата като си с направление. Все тая дали ги даваш на частно или ти ги взимат от данъците.

# 41
Нала, те ще вземат същите пари от касата като си с направление. Все тая дали ги даваш на частно или ти ги взимат от данъците.
Да да, знам. Имах предвид, че от частна болница, неработеща със ЗК ме пратиха в Майчин дом.

# 42
  • Благоевград
Аз платих 500 и нещо, дали беше 510 или 570, в Надежда миналата седмица, за 2 хапчета и това, че съм под наблюдение. Бях в стаята, където се възстановяваш от пункция. Докторката два пъти се качи да ме види. Сестрите минаваха постоянно, санитарките ми дадоха памперси, за да ми е по-комфортно.

# 43
Аз за МА си платих хапчетата и два прегледа след това.

# 44
Аз съм с 2 кюретажа и сраствания. Бих предпочела медикамвнтозния.
При мен уж Калчев оправи нещата с хистероскопия, но във Варна ми казаха, че още има. Та сега си чакам часа за Калчев да видим какво ще види. Въпреки, че беше сигурен, че ги е оправил.

Общи условия

Активация на акаунт