Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 620
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
  • София
При ендокринолог може да изследваш освен щитовидната жлеза, също кръвна захар и инсулин, пролактин, тестостерон.

Сама може да опиташ да следиш базална температура и да правиш тестове за овулация. Потърси темата "искам бебе".

# 136
Ох, ама как не е дал копие от изследванията? Има ли как да си ги изискаш?

# 137
Ох, ама как не е дал копие от изследванията? Има ли как да си ги изискаш?
Трябва да попитам в понеделник ще ми ги даде. Той не ми беше дал и снимка от видеозона , понеже трябвало да имам някакво позволение. Знам , че просто не е добър лекар. Ще изчакам до януари за преглед при другия лекар.

# 138
Здравейте на всички отново. Да разкажа за развитието при мен. Този петък мина 1 седмица след установяването на мисед аборта. Лекарката ми беше дала този срок, за да видим дали ще тръгна да се чистя сама, но в петък все още нямах нищо и тя ми назначи абразио (по мое желание предпочетох него) за понеделник. Да, обаче днес започнах леко да кървя.
Какво ще ме посъветвате да направя? Да й пиша ли? Да отложим ли абараизото? Или да си отивам в понедленик за процедурата? Лекарката ми много се надяваше сама да се изчистя, но не знам с това леко кървене дали вървя изобщо натам....

# 139
  • Замък сред облаците
Изчакай до понеделник според мен. Така ще дадеш шанс на тялото да се справи само, с минимални рискове от усложнения. Вече в понеделник ще провери дали матката е чиста или е необходима намеса. Стискам палци да мине леко! За обезболяване в краен случай ношпа, без нурофени и аулини, които могат да влошат кървенето.

# 140
Здравейте, дами,

Преди малко повече от месец споделих с вас моята история с кухо яйце и голяма миома. Оказа се, че миомният възел е субсерозен, тоест разположен извън матката, и е малко вероятно да попречи на бъдеща бременност. От размер 7.6см x 6.4см, след спадане на хормоните на бременността, миомата се е свила до 4.1см x 3.4см за около месец и половина. При последния преглед ми препоръчаха да опитам хомеопатично лечение с билки и добавки за няколко месеца. Ако няма ефект, следващата стъпка може да бъде медикаментозно лечение за миома, а при липса на резултат – евентуално лапароскопия. Лекарката беше категорична, че толкова скоро след кюретаж оперативно лечение не е подходящо, особено предвид че вече има намаляване на възела без лекарства. Иначе в края на ноември имам час при специалист за лапароскопия, за да видим и той какво ще препоръча, а след 3 месеца имам контролен преглед при първата докторка, за да видим как се повлиява миомата.

Някоя от вас минавала ли е през подобен тип лечение? Какво мислите за този подход? Беше ми препоръчано също да направя тест за тромбофилия, макар да няма ясни индикации за това, за да се уверим, че кухото яйце е било просто случайност. Ще направим и спермограма. Друго изследване бихте ли препоръчали?

Благодаря ви много за подкрепата – тя наистина ми помогна да се събера и да продължа с ясен план напред.

# 141
Ели, според мен, е много малко вероятно причината за кухото яйце да е тромбофилия. По-скоро лошо качество на яйцеклетките или сперматозоидите. По-запознатите по темата също ще се изкажат. Иначе ти си пусни за тромбофилия. Добре е човек да знае има или няма.
Може мъжа ти да пусне спермограма по Крюгер и ДНК фрагментации. Да провери щитовидната жлеза, кръвна захар, инсулин, гликиран хемоглобин, полови хормони. За теб витамин Д, Б12, фоливева киселина, хомоцистеин, железен панел, щитовидна жлеза, кръвна захар, инсулин, гликиран хемоглобин, полови хормони. И със сигурност пропускам нещо. Виж на първа страница ги има написани подробно.

hope, съжалявам.

# 142
  • Замък сред облаците
При кухото яйце не се развива ембрион. Няма връзка с тромбофилията.
Ели, подкрепям съвета на Мини.

# 143
Възможно е аз да не съм разбрала връзката между теста и кухото яйце. Иначе при мен щитовидната е в норма. Имам лек дефицит на вит. Д, но сега ще го пия като добавка и за миомата. Ще пусна и останалите. Благодаря ви момичета ♥

# 144
  • София
Ели, ако миомата расте от бременността, при следваща бременност, живот и здраве, пак ще порасне. С разрастването може да почне да притиска други органи в коремната кухина. Или бебето. Та - махай я когато може, лапароскопски възстановяването е леко.

Аз съм махала 6+см миома преди 10г, с отворена операция, не е рецидивирала. Възстановяването беше около година. Следих я около 10г, докато стигне от 2см до този размер, бях спряла всички хормони междувременно.

И да - няма връзка между кухото яйце и тромбофилията, но пусни изследване за всеки случай.

# 145
  • София
На мен по време на първата фетална ми откриха миомен възел, интрамурален 16-17 мн по предна маточна стена.
Наблюдаваха го да не расте, като цяло най-много нарастват през първия триместър, после спират.
Не ми е създавал никакви проблеми.Просто докторът си го замерваше и отбелязваше на всеки преглед.
Категорично няма връзка с кухото яйце.

# 146
Кухото яйце категорично не е причинено от миомата, но за съжаление моето беше открито много късно, заради лекарска грешка, а именно съвсем в края на 3-тия месец. Теорията на докторите е, че миомата се е хранила много заради факта, че не е имало ембрион, който да се нуждае от целия ресурс на организма, защото това е хормонален тумор, който се храни с кръв. Това обяснява и голямото му и бързо свиване след кюретажа. Ще си дам още няколко месеца време, за да видим накъде отиват нещата с медикаментозно лечение и междувременно ще проуча вариантите за лапароскопия, защото не мога да ви опиша какви неописуеми болки в таза и крака бяха заради този възел 1 месец.

# 147
Аз минавам за отчет, вчера ми беше 1ви преглед след А. Всичко е ок според лекарката, изчаках умишлено така известаната Желязкова от Варна, но нейното мнение много ме обърка. Каза ми, че нямам нужда от терапия с НМХ, единствено мета форми да пия за витамините. За нея и трите случая са КЯ, понеже така и се е чул пулс и не се видя плод (тук се обърках, защото ми казаха на послединия, че има жълтъчно тяло и аз мислех, че е плод). Препоръча кариотип да направим, но ние вече имаме едно дете и не знам дали има смисъл. Според докторката е възможно да има отклонения, но тогава не се сетих да попитам какво следва ако наистина има Rolling EyesRolling Eyes

Също и за НК клетки ме насочи тук и ще видя как ще процедирам дали ще и се доверя или ще заложа на Михайлова. В момента чакам цикъл и нещо съм настинала за това няма да бързам още с нищо.

# 148
  • Ст Загора
Flow нали с Са бяхте подобен случай?
Тя също трябва да пуска нй клетки и кариотип евентуално

# 149
Да се включа и аз с нещо Grinning пуснах микробиология излезна ми следния резултат Микроскопски данни за интермедиерна флора със значително количество левкоцити. Не се изолират патогенни аеробни бактерии. Не се изолира кандида". Не съм лекувала нищо, просто реших така профилактично да я пусна. Какво мислите за резултата

Общи условия

Активация на акаунт