Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 794
  • 770
  •   1
Отговори
# 195
  • Ст Загора
Аз хванах бх май. Няколко полож теста с мн бледи черти и ми дойде три дни след датата.
Разбира се съм мн зле

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 13:09 от nasito8988

# 196
Каква марка са тестовете, Наси?

# 197
  • Ст Загора
Easy home..
Каква марка са тестовете, Наси?

# 198
Здравейте борбени жени и майки. Бихте ли ми препоръчали конкретен хубав колаген? Най- вероятно хидролизиран телешки, но видовете са много, а аз съм леко "боса" в познанията и избора си.
Накратко за мен....на 33 години съм, имам живо и здраво момченце на 3год. И 3 месеца, бременност като по учебник. Това лято с мъжа ми решихме да действаме за 2ро детенце, забременях от раз, всичко потръгна наред, щеше да е момиченце, правих и НИПТ.. докато на феталната в 13 г.с. не се видя двустранна вентрикуломегалия...в 15 г.с. вече беше задълбочена и тежка такава, потвтрдена от още 2- ма специалисти - още един фетален и следящият ме АГ...и така преди 11 дни се наложи прекъсване на бременността в края на 15г.с....Няма нужда да коментирам процеса физически (предизвикване на раждане с медикаменти и кюретаж, при мен мина доста тежко с адски болки, накрая се стигна до епидурална упойка, която беше моето "спасение" в този момент) и психически (ад), коментирано е много пъти... Сега се "събирам" и се посвещавам на цялостното си възстановяване. Четейки Форумът тук, усещам, че това ми помага. Още не мога да повярвам какво ми се случи и ми е трудно да осъзная, че всъщност, едва ли не, е нещо нормално и се случва на толкова жени, това е ужасно и много тъжно... И така, момичета, някой с препоръка за хубав колаген?

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 15:49 от Cubanita

# 199
Cubanita, много съжалявам за това, през което преминаваш. Стискам палци да се възстановиш бързо и целия ад да остане далеч зад гърба ти.
Аз съм доволна от хидролизирания колаген на Real Foods, започнах да го пия след като прочетох безброй суперлативи за него по Фейсбук групите. Поръчвам го от сайта им, доставката е много бърза.

# 200
Cubanita, съжалявам за това, през което преминаваш.
Аз съм доволна от този колаген:

Започнах да го приемам миналата година през юли, за възстановяване на лигавицата на матката след кюретаж и не съм го спирала от тогава. Отразява ми се много добре на косата и кожата. За матката няма как да видя. Grinning

# 201
От къде ги поръчвате?

# 202
  • Замък сред облаците
Преди няколко години една мацка във форума бе похвалила този колаген, наличен е в ДМ и Зоя. По нейна препоръка съфорумки с проблемни шийки го пиха със следващи Б и не знам от него ли или всяка бременност е различна, но шийките им не мръднаха:

Аз лично съм си поръчала този от Германия (да ми го донесат обаче, не с доставка с куриер), ударих якото промо за 4 опаковки за 65 евро: https://zonanatura.bg/product/kolagen-gold-ekstrakt-ndash-525g-s … 5OFRoCFe4QAvD_BwE

# 203
Момичета промени ли ви се цикъла след кюретажа моя от продължителност около 5 6 дни , сега първите 1 2 дни е обилен и на третия започва да спира вече и зацапва малко .

# 204
  • Ст Загора
Ма мен се скъси да вече е три дни

# 205
На мен първите 2 цикъла ми бяха с много малко кървене, даже направо леко зацапване и 1-2 дни по-продължителни. Не ме болеше, за разлика от преди аборта. Вчера ми дойде 3ти цикъл и е много обилен, боли ме корем, кръст. Предполагам, че влиза в час вече.

# 206
  • София
Нормално е, отнема време - обикновено няколко цикъла - да се регулират хормоните и лигавицата да достигне нормалния си размер.

# 207
Cubanita Heart Много съжалявам и бързо възстановяване!

По темата за колагена. Винаги съм имала нормално обилен цикъл, но след аборта стана страшно, особено на 2-ри или 3-ти ден. Та, вече минаха 7м и ми направи впечатление следното. В месеците, в които не съм пила колаген, цикълът ми си беше нормален, т.е по-обилният го отдавам на по-дебела лигавица от колагена. Даже този месец пих точно първите 3 дни по един упсарин, заради мускулна треска и кръвотечението не се промени грам. Да вметна, че не съм изследвала хормони скоро, че може и от тях нещо да е.

# 208
Аз след 1 МА също имах къс , даже през 3 ден нищо, 4 дне зацапва малко. Това беше до кюретажа през август сега. Последните 3  Ц са ми много обилни, а и АГ ме предупреди, че така ще бъдат. Не знам каква е връзката, но и преди да дойде така се опъпчвам, все едно пак съм на 15г предполагам е свързано.

# 209
  • Замък сред облаците
Аниго, упсаринът не се отразява на кръвотечението, защото дозата му има действие на НСВПС. Ако беше аспирин от 75-150мг щеше да има антиагрегантен ефект и повече кръвотечение.

Общи условия

Активация на акаунт