Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 777
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
  • Замък сред облаците
За да имаш сраствания след МА без кюртаж по-скоро се подозира инфекция, а не МА. За мен най-голям смисъл има изследване за инфекции, с възможно най-много бактерии/вируси да покрива, като Фемофлор пълния пакет (ако има по-пълно, момичета, споделете).

# 181
За да имаш сраствания след МА без кюртаж по-скоро се подозира инфекция, а не МА. За мен най-голям смисъл има изследване за инфекции, с възможно най-много бактерии/вируси да покрива, като Фемофлор пълния пакет (ако има по-пълно, момичета, споделете).

Благодаря ти,АА. Нямам инфекции. Пускам разширения фемофлор на Геника преди всеки трансфер,минах и офис хистеро при Калчев още Юли.. пълна мистерия е какво става..

# 182
  • София
Аз също имах сраствания на шийката ,но бях с кюретаж. Възможно е и от честите процедури и мануално отваряне на шийката да се получават. Ще каже лекарят но ако са само там и сте с асистирано забременяване не мисля че е голям проблем.

# 183
Моля за мнение - ходих при 2 лекаря 1 я казва,че е пораснало доста, а другия че е спряло да се развива и не вижда жълтъчно мехурче.
От вчера сутрин съм с кафеникаво зацапване пия фолиева киселина,но шпа,утрогестан- от вчера ми пуснаха но шпа към момента нямам зацапване само сутринта го имах- усещам гърдите си не толкова напрегнати от вчера насам... тази моя бременост ще ме побърка

# 184
  • Ст Загора
Пусни прогестерон!

# 185
  • Замък сред облаците
Моят съвет е да се изчака още седмица и да се прецени тогава (а това ще го каже всеки нормален АГ на тоя етап), като се продължава с хапчетата. 5+6 е рано за заключения. Има нарастване за последните 6 дни доколкото виждам измерването по снимките.

# 186
И аз наскоро направих мисид аборт в 10 седмица и сега много ме страх ако забременея да не се случи пак въпреки че лекарите казват че всичко ще наред

# 187
Нормално е да те е страх, всички в тази тема сме така. Има и момичета с по няколко аборта. Но когато мечтата за дете е по-силна, тя побеждава страха и ни кара да опитваме отново и отново въпреки рисковете и лошия опит. Дай си време колкото ти е нужно, но не се отказвай. Рискове винаги има, дори и за неща, които не подозираме, но това не бива да ни спира да се борим за мечтите си. 
И аз наскоро направих мисид аборт в 10 седмица и сега много ме страх ако забременея да не се случи пак въпреки че лекарите казват че всичко ще наред

# 188
  • Ст Загора
И мен ме е страх но идеята да остана без дете Не ми харесва

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 17:10 от nasito8988

# 189
Вики, нормално е да те е страх. Не харесвам обаче това някой да гарантира, че следващия път всичко ще е наред. Няма как да се знае и гаранции за нищо няма в тоя живот. По-добре човек да е реалист. От сърце ти желая следващата бременост да е до успешен и пухкав финал.

# 190
Аз например съм с 3, като последният път си мислех, че ще е положителен резултата. Винаги си го има страха, ама трябва и да го надделеем. Аз вече 3г търся къде е проблема и май ще излезе, че и трите пъти съм "извадила късмет".

Скрит текст:
ПС. Излезе кариотипа ни, като и на двамата пише "нормален, без системни и бройни и структурни хромозомни аномалии".
Вече ми иде да се гръмна ... толкова време губим, а за финансите не споменавам, че ако сметна колко пари сме пръснали по тестове и ВСИЧКО НИ Е НАРЕД .. Pensive
В тази връзка инвитро със неизяснен стерилитет покрива ли се от фонда? Поне малко се облекчава бюджета, а така ще имаме шанс да тестваме ембриончетата.... Вече търся и такива варианти

# 191
flow_rs, за да се кандидатства по фонд с причина неизяснен стерилитет трябва първо да имате 4 неуспешни инсеминации. Иначе и аз като теб съм с 3, последният път намериха проблем и в имунологията, та като подновим опитите ще видим терапията там дали би помогнала.

# 192
Здравейте момичета. Преди 3 дни получих розово зацапване, което продължи 2 дни и беше много оскъдно, а от днес вече имам кръв, доста обилна. Предписаха ми дуфастон след преглед днес. Въпросът ми е дали 3 дни не е прекалено голямо забавяне. Чух се с доктора ми още първия ден като имах едва доловими капки, но той ми каза , че не е сериозно и не ми предписа нищо. За това отидох на второ мнение днес и така стигнах до изписването на дуфастон, но дали не съм се забавила прекалено много.. Някакъв съвет от вас ?

# 193
  • Замък сред облаците
Дуфастонът е слаб за кървене, няма да го спре.

# 194
flow_rs, за да се кандидатства по фонд с причина неизяснен стерилитет трябва първо да имате 4 неуспешни инсеминации. Иначе и аз като теб съм с 3, последният път намериха проблем и в имунологията, та като подновим опитите ще видим терапията там дали би помогнала.

Aз само там не съм ровила, ама то все нещо излиза - аз бях болна, после детето, после всички.. Там ми е последната надежда

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 11:19 от flow_rs

Общи условия

Активация на акаунт