Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 753
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
  • София
~Mockingbird~, опитай да звъннеш направо в НГЛ и да ги попиташ може ли онлайн консултация. Мен след изследването за тромбофилия там ме консултираха безплатно, като част от разчитане на резултата. От проф. Савов имам мн добри впечатления.
Друг вариант е ако проф. Кременски все още прави консултации, да му пишеш.

# 166
А в superdoc няма ли опция да изпратиш на някой резултата и той да го разчете?

# 167
  • Замък сред облаците
Защо за го праща в Супердок? Най-адекватно е първо да си потърси правата от Селена, където са поели ангажимент, а после, ако там удари на камък, както предлага Дели - в НГЛ където е правено изследването и предлагат тази услуга така или иначе.

# 168
Аз бих звъннала в болницата, ако не и да отида направо. Когато аз "чаках резултат" направо отидох.

# 169
Да, направо отиди там и няма да те върнат!

# 170
  • Ст Загора
Да най-добрите да иде  се Селена.

# 171
Ще предприема стъпки, да. Аз го отдавам на това, че може да пишат някакво становище и да отнема време, защото едва ли само аз чакам. За епикризата ходих 2 пъти, че на първата дата, която ми казаха да отида, не беше готова още, защото не беше дописана. Но ще се свържа с тях или по телефон, или на място.

# 172
  • София
Даже питай на място може ли да отидеш, да се консултираш с генетик. Би трябвало да ти се полага такава консултация към изследването, не да те залъгват с нещо писано-недописано на лист.

# 173
Момичета, може би ще се наложи да направя хистероскопия, за да се уточни има ли полип, няма ли. Обаче се притеснявам, че в една година, ще ми правят втора хистероскопия (а преди това и аборта), проблем ли е това ?

# 174
Според мен не, когато се гонят инвитро срокове понякога се насъбират такива процедури и за по-кратък период.

# 175
Здравейте! След три месеца пауза от опитите... Вече имаме лъч да започнем отново с опитите. Може ли помощ при разчитане от цитонамазката. Благодаря предварително!

# 176
  • Замък сред облаците
1 група. Плоски и цервикални клетки в норма при … Дотам разчитам аз.

# 177
  • Благоевград
Аз да кажа какво става с мен.
На 11 става 1 месец от аборта. Нямам силно кръвотечение, да не кажа, че е само зацапване, обаче продължавам да се чиста и да падат малки парчета лигавица, малки около сантиметър-два дълги. Нали имаше някакъв остатък, уж излезе нещо с доста по-тъмен цвят преди няколко дни, пък продължават да падат остатъци и то само със зацапване. Не знам колко време ще продължи това. Постоянно съм с превръзки, ту по-дебелите на Always, ту по-тънките на Либрес. Два дни така, три дни иначе. Мисля края на следващата седмица да отида пак на преглед да видим какво е положението.

# 178
За диагностициране на полип, нормално ли е да отида на 4-ти ден от цикъла. Звъннах на доктора, каза че не е проблем, въпроса е да не било в първите дни. Но тъй като видях, че се е освободил час, мога да отида и на 5-я ден. Кога е по-подходящо, като се има предвид, че вече 4-ти, 5-ти ден нямам почти нищо.

# 179
Здравейте,

Юни месец минах през спонтанен аборт в почти 8г.с. заради отлепване на сака. В болницата ми дадоха хапчета за доизчистване. Август и Ноември имах последващи трансфери на тествани ембриони и съответно нямаше дори имплантация. Последните два трансфера са със зацапване заради трудното минаване на катетъра през цервикалния канал,а в следствие докторът сподели,че виждал и сраствания там. Имам план за действие,който включва снимка, имунологична бипсия, имунология и поредната хистероскопия. Честно казано не знаех ,че е възможно да имам сраствания на канала или на матката след аборт,тъй като ми е първи аборт. Момичета,ако сте минали през това,моля да споделите какво изпускам още като изследвания? ЕММА,ЕРА,АЛИС? На някоя жена случвало ли се е да открият сраствания след медикаментозен аборт?

Общи условия

Активация на акаунт