Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 867
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
Имате ли ПСР изследване за микоплазма, уреаплазма и тн, целия пакет за полово предавани болести?

# 346
Имате ли ПСР изследване за микоплазма, уреаплазма и тн, целия пакет за полово предавани болести?
Преди забременяването имах пуснати само цитонамаска и микробиология. Редовни прегледи при гинеколог.  Преди година имах премахване на миомни възли с отворена операция. Възстанових се нормално. Изчакахме даже повече месеци от казаното от докторите и започнахме опити. На 9-тия месец се получи. През цялото време на бременност нямах никакви оплаквания. Всеки месец кръв и урина. На третия отново микробиология-всичко в норми. На морфологията всичко беше в нормите за години и другите показатели. Само ми изписа акард 150, защото показа,че може да се развие прекламсия. Това е в общи линии.

# 347
И аз с два аборта имах изследвани само МБ и цитонамазки до тогава. След втория аборт пуснахме ПСР изследване за вирусология и излезе уреаплазма. Тези изследвания ги няма в стандартната микробиология, трябва да е изрично ПСР изследване. Пуснете си това за проверка.

# 348
И аз с два аборта имах изследвани само МБ и цитонамазки до тогава. След втория аборт пуснахме ПСР изследване за вирусология и излезе уреаплазма. Тези изследвания ги няма в стандартната микробиология, трябва да е изрично ПСР изследване. Пуснете си това за проверка.
Да изчакам първата менструация да мине и тогава или може и по-скоро?Утре ще станат 20 дена от "раждането".
Гинеколога ми каза,че след първия цикъл ще вземе секрет от влагалището и от лигавицата за изследване. Да не би да у същото?

# 349
Моника, много съжалявам за загубата. Такава загуба не се дължи на случайна грешка, както са писали и другите момичета. Не си писала в кой град си, но може да се насочи към аг рискова бременност. Направи си изследване на средата в матката - пср тест, фемофлор и тн. Виж за гореизброените инфекции - те не излизат в микробиология.
Също може да си пуснеш изследване за херпесю вирусите - бар ебщайн, и тн.
Тромбофишия си пусни ако искаш, може да даде обяснение за риска от прееклампсия. Но тромбофилията надали е причина за загубата.
Успех и кураж!

# 350
Моника, много съжалявам за загубата. Такава загуба не се дължи на случайна грешка, както са писали и другите момичета. Не си писала в кой град си, но може да се насочи към аг рискова бременност. Направи си изследване на средата в матката - пср тест, фемофлор и тн. Виж за гореизброените инфекции - те не излизат в микробиология.
Също може да си пуснеш изследване за херпесю вирусите - бар ебщайн, и тн.
Тромбофишия си пусни ако искаш, може да даде обяснение за риска от прееклампсия. Но тромбофилията надали е причина за загубата.
Успех и кураж!
Благодаря!
От Бургас съм. На следващия преглед ще обсъдим с гинеколога. След вливането на три антибиотика дали ще е останало нещо дори и да е имало? Необходимо ли е изчакване на цикъла за тези изследвания?
За тромбофилия със сигурност ще пусна в Генетика разширения пакет. Отново Благодаря и дано не досаждам с един и същ въпрос.

# 351
Не мога да коментирам за антибиотиците, не съм имала такъв опит. Вярвам, че някое от другите момичета ще кажат.

# 352
Моника, много съжалявам Sad
Тромбофилиите може да пуснеш веднага, те са генетични тестове и могат да се изследват по всяко време.
За останалите неща по-добре да изчакаш един цикъл, според мен. Антибиотиците със сигурност са повлияли, пък и малко време да се възстанови матката все пак.

# 353
Тъкмо наскоро коментирах с моето АГ необходимостта от фемифлор, че ми предстоят разни манипулации.. та и аз така - след аборта в късна седмица - конски дози венозно АБ в болницата, после вкъщи още 2 антибиотика паралелно за 10 дни, според него шансът да е оживяло нещо от въпросните клони към нула, но все пак може да се направи една контрола. Та в твоя случай даже е препоръчително.

# 354
Благодаря на всички ви. Ще пусна изследванията след първия цикъл. Препоръчаха ми лаборатория Генетика и съм се насочила натам. За щастие в Бургас има (понеделник така пише в интернет).
Дано за всички ни следващата бременност е успешна. Никога не съм предполагала,че толкова често се случват такива неща,докато не се сблъсках с този яд.

# 355
  • София
Здравейте! Изчетох доста от предните теми и вдигнахте духа ми,че не се е случило само на мен.
Много съжалявам, мило момиче.
Знам как се чувстваш, убийствено е 😔
НО имай вяра,че следващия път ще се случат нещата и търсете причината.
Откъм инфекциозен причинител както и момичетата са ти казали е задължително да пуснете изследване на цервикален секрет за хламидия,мико и уреаплазма, а ако е възможно да се провери дали няма и в матката.
В хода на бременността трябва и изключително внимателно да се следи шийката.
Макар че в 18 седмица аборт,наистина по-скоро навява към инфекциозен причинител, но и шийката не бива да се пренебрегва като фактор.

# 356
Момичета, а Фемофлор като влагалищен секрет ли се взима? Има ли някаква специфика? Всеки АГ ли може да го направи?

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 12:56 от Madness88

# 357
Monika1013 много съжалявам за случилото се, аз само бих препоръчала поне 30-40 дни след последния прием на АБ да пуснеш цервикален секрет. Когато аз лекувах уреаплазма толкова чаках за контролата. Би следвало да е минал ефекта от АБ и ако е трепало нещо вече да покаже как стоят нещата наистина.

# 358
Фемофлор плюс се изследва, чрез два секрета- от влагалищен и цервикален.
Аз съм го правила още 2019-та година, тогава бях една докторка, която се обади в Геника да й обяснят как да го вземе, защото не беше сигурна. Лично аз си ги занесох в Геника. Тогава ми обясниха и за фертилити тест, че единия тест непрепокрива другия и защо. Пуснах и двата, съветвам всеки, който може да си го позволи финансово- да го направи. Писала съм го няколко пъти и се извинявам, ако досаждам.

# 359
Фемофлор плюс се изследва, чрез два секрета- от влагалищен и цервикален.
Аз съм го правила още 2019-та година, тогава бях една докторка, която се обади в Геника да й обяснят как да го вземе, защото не беше сигурна. Лично аз си ги занесох в Геника. Тогава ми обясниха и за фертилити тест, че единия тест непрепокрива другия и защо. Пуснах и двата, съветвам всеки, който може да си го позволи финансово- да го направи. Писала съм го няколко пъти и се извинявам, ако досаждам.
И аз май на него се спрях засега, след консултация с гинеколог ще реша на 100%. А относно фертилити теста, защо ти го препоръчаха?

Общи условия

Активация на акаунт