Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 845
  • 770
  •   1
Отговори
# 330
АА, това е писала
"...имам правена хорион биопсия и генетични изследвания. В момента не мога да правя все още аборт, защото се чакат резултати и от нашите генетични тестове ,за да се докаже че и двамата имаме грешка в този ген..."
Не казва обаче какви са резултатите от хорион биопсията. Може би с тях има по-голям шанс някой да даде конкретно мнение.

Newtou, съжалявам.

# 331
  • Замък сред облаците
Ох, 3 пъти четох и все съм изпускала този ред. Извинявам се и благодаря, Мини.

# 332
Аз мисля, че това “обаждане в петък” реално е резултатът от хорионбиопсията.
Дано бързо да се развърже каквото е, защото е адово при всички положения това чакане.

# 333
Много съжалявам за това, през което преминавате, Newtou! А правена ли е амниоцентеза на плода или се осланяте само на ехографските данни? Горещо препоръчвам поне още 2 мнения да потърсите, едното при проф. Марков по възможност. Къде се следиш към момента?

Благодаря. Правана е хорион биопсия и екзомно секвениране на материала, защото се търсят по редки синдроми. Бяхме на няколко фетални. Просто генетичните изследвания отнемат много време. Замислях се и за амниоцентеза  освен хорион биопсията, заради това че материала идва от плацентата и може да има мозаицизъм, но реално след като излезе резултата, ако сме носители и сме предали тези грешки и от двамата няма смисъл и амниоцентеза  тя няма да е различна. Евентуално има смисъл,ако нямаме тези грешки и те са нови за плода, което би трябвало да е малко вероятно. Но генетичните изследвания стават бавно и седмиците напредват. Това за наследството, което правим, след като са открили грешки в плода, би трябвало да е по-бързо, защото знаят и търсят в конкретен ген определени грешки и пак ни казаха дълъг срок за резултатите.

# 334
  • Замък сред облаците
Много тежък период се е очертал. Стискам палци, ако има и 1% за благоприятно развитие, да е вашия!

# 335
Newtou, съжалявам за всичко, през което си преминала и преминаваш...кураж и ако има и най-малката вероятност за добро развитие ти го пожелавам...
Момичета, минавам само да ъпдейтна  ще гледам да не разводнявам темата и да съм кратка...
Всичко е сравнително наред, излязоха резултатите от нипт и всичко е с нисък риск и вчера минах ранната фетална при Станулов, при която той също каза, че всичко му се струва наред. Чакам резултатите от бхс...
Много, много благодаря отново за всичко! В много труден момент, помогнахте и ме разбрахте и утешихте...беше безценно и нямам думи да опиша колко го оценявам...

# 336
Кате, радвам се, че всичко е наред и пишеш и тук, за да ни внесеш лъч надежда!
Лек остатък от бременността ти желая и наминавай от време на време да ни повдигаш духа! Nature Star2

# 337
Все така всичко да е наред до края, Кате!

# 338
  • Ст Загора
Браво Кат! Все казвах че всичко ще е наред!

# 339
kattes много се радвам за страхотните новини ! Пожелавам ти оттук нататък всичко да е наред и да гушнеш едно живо и здраво бебче накрая Flowers Four Leaf Clover
Newtou ужасно много съжалявам за това което ти се случва и за това което предстои  .....  Ако има и най-минимален шанс за добро развитие ти го пожелавам от сърце !!!

# 340
Newtoyou, съжалявам много за всичко, през което минаваш. Ако има шанс за добро развитие, пожелавам от сърце!
Kattess, минавах да проверя отвреме на време дали не си писала. Радвам се, че нещата са ок. Лека бременност и до финал!

# 341
Здравейте! Изчетох доста от предните теми и вдигнахте духа ми,че не се е случило само на мен.
Преживях аборт по медицински причини в 18г.с.+5д. Причината бе изтичане на околоплодните води. Имах много лека бременност с всичко в норма и случилото се бе като шамар. На 29.12 изтекоха водите на 31.12 се случи "раждането". След него ме изчистиха. Минах два прегледа и казват,че всичко е наред засега. Чакам цикъл вече. Относно въпросите,които имам и прочетеното от тук виждам,че след първи аборт не търсят причина , а се осланят,че е случайност. Но не ми се мисли да преживявам това отново,за да търся причина. Мисля да си пусна изследвания за тромбофилия,щетовидна и различни витамини. Кога е подходящо да се направи? Други предложения ако имате съм насреща. Забравих да добавя,че причина дадоха възпаление/инфекция. Много антибиотици наистина ми вливаха.

# 342
  • Sofia
Съжалявам за случилото се.

Точно това щях да напиша - че причината за пукане на околоплодния мехур най-често е инфекция.

# 343
Много съжалявам за случилото се 😞

Пожелавам ти бързо възстановяване и успешна бременност следващия път. 🍀

# 344
Monika1013 много съжалявам за това което се е случило !!! Доколкото и аз  съм запозната за най - честа причина за пукане на  околоплодния мехур се  посочват инфекциите.

Общи условия

Активация на акаунт