Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 839
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
  • Ст Загора
Аз съм от Ст Загора. Имахме геника ама я махнаха.
Ние правихме кариотип в Надежда.
Но знам че съфотумка от Сливен прави с Ст Загора в Съниво

# 316
Благодаря за информацията. Ще отида да попитам и при тях.
Иначе и аз имам спомен, че имахме Геника, но септември, когато ми се наложи да нося абортивния материал установих, че вече я няма и Селена Л работят с тях.

# 317
  • София
Майчин дом спряха да правят нали?

# 318
Да, аз когато отидох в началото на миналата година вече не ги правеха в Майчин дом.

# 319
Здравейте момичета. Миналата година на 19.07.24г имах аборт в 8гс. С кървете и съсиреци. Сега съм бременна 5гс+2дни. Имам леко зацапване. АГ ми изписа освен фолиева киселина да пия магнезии и дуфастон по схема, но зацапването си продължава. Много ме притеснява, незнам какво да правя вече. Чхг е доста добро 2265 видя се плодния сак. Сега вторник съм отново на преглед, но до тогава ще се побъркам. Ако някой е минал по същия път моля да ми каже какво му е помогнало при него.

# 320
  • Ст Загора
Дуфастон е мн слаб 10мг . Утрогестан или циклогест.
Пусни прогестерон. За магнезий в ранна Б зньм че не е ок

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 23:30 от nasito8988

# 321
Радито, второ мнение за по-адекватно лечение. ЧХГ, няма как да коментирам, но прогестерон пусни задължително, щом си със зацапване. На мен за зацавапнето ми помогна утрогестан вагинално по схема и инжекции прогестерон, нош-па, коринфар и много лежане. Магнезий ми беше включен чак след 13-та седмица.
Потърси второ мнение, от по-добър и съвременен специалист.

# 322
  • Замък сред облаците
+1 за последното мнение на Лимонов цвят. Съжалявам за притесненията, но е ключово да се види прогестеронът. Дуфастонът освен че е слаб е и синтетичен и влияе на кръвосъсирването - затова циклогест или утрогестан са предпочитани варианти - те са микронизиран прогестерон.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 13:44 от АА

# 323
Здравейте и от мен. Миналата година правих аборт заради малформация. В петък ми се обадиха, че на сегашната бременност има рядък  генетичен синдром,  имам правена хорион биопсия и генетични изследвания. В момента не мога да правя все още аборт, защото се чакат резултати и от нашите генетични тестове ,за да се докаже че и двамата имаме грешка в този ген. Предния път абортът не стана на два етапа и за това нямам опит. Може ли да ме насочите в коя болница да правя аборт с предизвикано раждане в късна седмица в 21 -22г.с. Психиката ми е много срината в момента, защото преживях и друга загуба скоро. Лекарят, с който говорих ми намекна, че не иска да го направи. Моля дайте ми съвет за болница или лекар, който има опит и прави аборти?

# 324
  • Ст Загора
Newtou съжалявам!
Кариотип ли чакате?
Може би е добре да идете на репрудоктивен АГ. И аз да направите Инвитро с Пид!

Пишете за кой град питате за доктор.

# 325
Здравейте и от мен. Миналата година правих аборт заради малформация. В петък ми се обадиха, че на сегашната бременност има рядък  генетичен синдром,  имам правена хорион биопсия и генетични изследвания. В момента не мога да правя все още аборт, защото се чакат резултати и от нашите генетични тестове ,за да се докаже че и двамата имаме грешка в този ген. Предния път абортът не стана на два етапа и за това нямам опит. Може ли да ме насочите в коя болница да правя аборт с предизвикано раждане в късна седмица в 21 -22г.с. Психиката ми е много срината в момента, защото преживях и друга загуба скоро. Лекарят, с който говорих ми намекна, че не иска да го направи. Моля дайте ми съвет за болница или лекар, който има опит и прави аборти?
Препоръчвам ти Надежда. Бях там за аборт в 20 седмица. Всички бяха изключително грижовни без да досаждат, имах 2 срещи с психолог (преди и след), дойде и масажист, че бях като от бетон от нерви.

# 326
Newtou съжалявам!
Кариотип ли чакате?
Може би е добре да идете на репрудоктивен АГ. И аз да направите Инвитро с Пид!

Пишете за кой град питате за доктор.

Благодаря. За София. В момента чакаме потвърждение за носителство, който проверява дали имаме същите грешки в дадения ген, за да може да се докаже, че и двамата сме предали по един алел с грешка, защото синдрома е рецесивен и би трябвало и двамата да имаме грешки в този ген. Те са сигурни че е така, заради това че се забелязва аномалия на ехографа, но на теория има шанс две грешки да идват от един родител тогава не може да се потвърди синдрома. И за това ще представят официално заключение след като излязат и тези тестове. Чак след това ще може да се прави аборт. След това ще правим консултация какви изследвания ще трябва да правим при нови опити, защото ако и двамата сме носители всеки път ще има 25 процента шанс да предадем отново. Но предполагам ще трябва и други изследвания, защото имаше различна малформация на предната бременност.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 00:29 от Newtou

# 327
  • Замък сред облаците
Много съжалявам за това, през което преминавате, Newtou! А правена ли е амниоцентеза на плода или се осланяте само на ехографските данни? Горещо препоръчвам поне още 2 мнения да потърсите, едното при проф. Марков по възможност. Къде се следиш към момента?

# 328
До колкото разбирам имат направена хорионбиопсия на този етап.

# 329
  • Замък сред облаците
Аз разбрах че изследват родителите, за да се потвърди УЗ находка 🤨🙄 Затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт