Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 930
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Съжалявам за развоя. Шансът за случайна грешка при деленето след оплождането не е никак малък, малко като тото е какво ще се падне и нищо от това не е под наш пряк контрол. Това, което обаче може да се изконтролира е намирането на нов лекар и отмятане на изследвания едно по едно и съставянето на план за следващата бременност.
Не мисля да се връщам при този лекар. Доста е самонадеян и неглижира моята бременност.

# 376
  • Замък сред облаците
Щом са минали над 20 дни контролата би трябвало да е достоверна. Но задължително след кюртаж се прави микробиология след първия цикъл.

Вече ако искаш и други изследвания, на първа страница има препоръка кои се пускат след аборт.

# 377
Аз не разбрах какъв кюретаж е направен след като не са визуализирали сак? Не се заяждам, не разбирам. Материал дадоха ли ти за изследване? В епикризата какво пише.
Моята шийка беше трамвирана след един вакуум аборт, тъй като се отваря насилствено, след това се затваря и все едно сама се “стиска” като менгеме. Не зная как по друг начин да го обясня, така лекар ми го обясни на мен.
Първо ти трябва нов лекар, от София си, избор голям. Направи контролен преглед след тази интервенция, самата ти ще се успокоиш. Второ трябва ти план, който да съставиш с новия си лекар. Прочети, както е написала АА първа страница, пусни изследвания предварително, ако искаш и с тях при новия лекар. С повече информация и малко помощ ще се успокоиш, изключи мисли за оставяне без деца и т.н.

# 378
  • София
Аз не разбрах какъв кюретаж е направен след като не са визуализирали сак? Не се заяждам, не разбирам. Материал дадоха ли ти за изследване? В епикризата какво пише.
Моята шийка беше трамвирана след един вакуум аборт, тъй като се отваря насилствено, след това се затваря и все едно сама се “стиска” като менгеме. Не зная как по друг начин да го обясня, така лекар ми го обясни на мен.
Първо ти трябва нов лекар, от София си, избор голям. Направи контролен преглед след тази интервенция, самата ти ще се успокоиш. Второ трябва ти план, който да съставиш с новия си лекар. Прочети, както е написала АА първа страница, пусни изследвания предварително, ако искаш и с тях при новия лекар. С повече информация и малко помощ ще се успокоиш, изключи мисли за оставяне без деца и т.н.
Доколкото знам абразио и кюретаж едно и също. С вакуум са махнали каквото е имало и малко е стъргано. Махнали са, каквото не съм могла да изхвърля. В самата болница ме оставиха от сряда до събота. Не можеха да преценят дали е октопичен или спонтанен. Забавиха ме доста. Повече и там няма да стъпя. Днес минах на контролен преглед матка, лигавица и яйчници са добре.
На извършена операция пише et abrasio probatotia.
Не ми е ясно какво е хистологичен резултат? Пише следното: кавум утери; инфламаторен и хеморагичен цитрофонласт с ендометриална Ариас - Стела реакция. Ако някой, може да ми го обясни.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 16:19 от eliapt

# 379
  • Замък сред облаците
Едното е типични клетки за бременността, а другото по-скоро атипични, обичайно характеризиращи неправилно оплодена бременност.

# 380
  • София
Едното е типични клетки за бременността, а другото по-скоро атипични, обичайно характеризиращи неправилно оплодена бременност.
Кухо яйце или тризомия?

# 381
  • Замък сред облаците
О, не, по-скоро малигнено оплождане - 2 сперматозоида или непълен комплект ДНК.

# 382
  • София
О, не, по-скоро малигнено оплождане - 2 сперматозоида или непълен комплект ДНК.
Как може да се предотврати това следващия път освен генетични и имунологични изследвания да се пуснат? Прием на нещо прави ли се?

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 17:47 от eliapt

# 383
  • Замък сред облаците
Спермограмата на мъжа да се види примерно е на първо място според мен. Иначе може да е малшанс и всичко да е наред в двойката.

# 384
  • София
Спермограмата на мъжа да се види примерно е на първо място според мен. Иначе може да е малшанс и всичко да е наред в двойката.
600 милиона и мотилитет 45 процента,75 процента с дефекти.

# 385
  • Замък сред облаците
А ДНК фрагментацията?

# 386
  • София
А ДНК фрагментацията?
DFI - 18 процента; HDS - 20 - процента;
Всичко е възможно. И от мен да е проблемът, и от него.

# 387
  • Замък сред облаците
Доста висок процент е това за съжаление. Промяна в начина на живот, добавки да опитате освен и да видите дали има варикоцеле при андролог. Друго не се сещам да дам като съвет.

# 388
  • София
Доста висок процент е това за съжаление. Промяна в начина на живот, добавки да опитате освен и да видите дали има варикоцеле при андролог. Друго не се сещам да дам като съвет.
Под нормата са и двете цифри. ММ беше с олигоастенотератозооспермия в тежка форма и варикоцеле. Оперира се през юли 2023г. успешно. Има спермограми с нормозооспермия. Наричат го медицинско чудо.

# 389
  • Замък сред облаците
Пак не е нисък процент. Въпрос на шанс вече как ще се оплодят яйцеклетката и сперматозоида.

Общи условия

Активация на акаунт