Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 27 708
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
  • Благоевград
Fayona, честито! Желая ти спокойна и прекрасна бременност и живо и здраво детенце!
Ако имаш тромбофилия, запиши незабавно час за хематолог. Ако не знаеш дали имаш, направи си изследвания, за да се вземат мерки. Следи и шийката, но не само с ехограф, ами и с преглед. Желая ти много късмет! 🍀

# 556
Благодаря ви, момичета! Heart

Тина, имам само хетерозиготи в PAI и ACE, пуснах изследвания още на следващия ден след положителния тест е съм още от тогава на терапия от аспирин 75. Днес пусках отново коагулация и пратих резултатите на лекаря си и потвърди, че всичко е в норма и за момента продължаваме така, ще ги правим оттук нататък на всеки 4 седмици. За шийката нищо не са ми казвали, предполагам е още много рано, но ще се поинтересувам и от това на следващия ми преглед при АГ, благодаря ти!

# 557
  • Благоевград
Благодаря ви, момичета! Heart

Тина, имам само хетерозиготи в PAI и ACE, пуснах изследвания още на следващия ден след положителния тест е съм още от тогава на терапия от аспирин 75. Днес пусках отново коагулация и пратих резултатите на лекаря си и потвърди, че всичко е в норма и за момента продължаваме така, ще ги правим оттук нататък на всеки 4 седмици. За шийката нищо не са ми казвали, предполагам е още много рано, но ще се поинтересувам и от това на следващия ми преглед при АГ, благодаря ти!

Неслучайно ти казвам това за шийката, моята изглежда нормална, но се оказа, че е отворена, а това на ехограф не се вижда. Стискам ти палци всичко да е наред!

# 558
Signora-TinaКак видяха, че е отворена?
Моята беше фуниевидно отворена видя се на ехограф и се вижда на снимката от него. След това последва серклаж.
Fayona- честито! Аз съм същите мутации и при мен НЕ се наложи терапия с успешната бременност. Всичко да е наред🍀

# 559
  • Благоевград
Доктор Христов ме прегледа с някаква пинсета и с пръст. Първо я мери на ехограф, след това физически преглед като първо ми взе микробиология.

# 560
  • Замък сред облаците
Lemon, Фей има и ИР която също сгъстява кръвта обаче.

# 561
Фей, страшно се радвам за твоите новини и се надявам да имаш една напълно спокойна и прекрасна бременност! Много те гушкам!
Момичета , мен ми мина първия цикъл след аборта и сега уж трябва да съм в овулация (не правим опити) , но получавам много леко тъмнокафяво прицапване, което никога не съм наблюдавала при овулация. Пуснах преди седмица микробиология и май е чиста, но док не ми е отговорил и ще я прикача и тук. На рутинния преглед на 12.03 всичко изглеждаше наред и док каза , че добре съм се възстановила. На някоя от вас случвало ли се е нещо подобно? Имате ли идеи какво да пусна като изследване ?

# 562
  • Замък сред облаците
Аз бих изчакала още един месец. Ако се повтори - хистероскопия да се провери за септум.

# 563
А лапаро опция ли е , за да видим и тръбите ?
бТВ направих тест за овулация и светна като коледна елха , така че явно наистина е тези дни, не е само по календар.

# 564
  • Замък сред облаците
Опция е, да.

Има малък шанс зацапването в комбинация с теста да е и киста впрочем. Ако тестът продължи да е позитивен така няколко дни поред, може би е това.

# 565
Здравейте, не мислих, че някога ще ми се наложи отново да пиша тук, но животът си прави тъпи шеги с мен. Flushed
Long story short, ще се радвам да чуя мнения.
9 месеца след раждане, кърмя. ПРМ 22.01, направих два теста на 15 и 18 ден след закъснение, съвършено отрицателни. На 30 ден закъснение отивам на дълго чакан преглед иии, сак. Кога, изобщо нямам идея?!
Вероятно след датата на очаквания цикъл...
Съответно ЧХГ на същия ден 1188, на няма и 48 часа - 2848.

В петък сакът беше вече беше деформиран, но има и зародиш на жълтъчен мехур. АГ се притеснява, че има възможност да е фалшив сак и някъде да тлее ИМБ. Съответно не иска още да прибегнем към МА. Възможно ли е изобщо извънматочна с подобни стойности на хормона? Някой има ли опит?

# 566
Hearty, една приятелка в момента минава през почти същото. ЧХГ й е над 1700, вижда се 4 мм  сак в матката, но виждат нещо и в началото на тръбата й. В понеделник пак е на преглед при трима различни лекари, за да види възможно ли е това изобщо да се случва. За мен като човек минал през ИМБ е много малко вероятно със стойности около и над 2000 да се говори още за ИМБ особено като се е видял и сак в матката. Имаш ли някакви симптоми, които да ги навеждат на тази мисъл - кървене, силна болка?

# 567
Нищо нямам, никакви симптоми, кървене, болка, нищо. Вече 2 прегледа минах, нищо не се вижда в тръбите, нямам излив. За мен е странно генерално, защото имам 3 маточни бременности. Съответно последна и предпоследна от различни яйчници генерирани. И с такова ЧХГ като по учебник, предполагам моята АГ е по - предпазлива и за сега чакаме.

# 568
Здравейте на всички, прекъсната бременност в 12г.с. преди около месец, днес бях на контролен преглед, имам киста и плацетарен полип 🫤 докторът каза, да изчакам още един цикъл и да отида пак за преглед. Дали е възможно да се изчисти? Някой имал ли е подобен случай и не се е налага хирургична намеса? Благодаря

# 569
  • Замък сред облаците
Ако не се лъжа, това са остатъци от плацентата. Има ли кървене?
Ако има остатъци от лигавица, плацента, се чака максимално 2 менструации и ако не се изчисти матката сама дотогава трябва да се пристъпи към кюртаж.
Това е теоретично, дано някой се включи с опит.

Тъй като остатъците от плацента може да секретират хормони по всяка вероятност това е повлияло за кистата.

Общи условия

Активация на акаунт