Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 27 687
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Зорница много малко расте а прогестерона падапикв.лив тест ли ?
Пусни ново чхг

Кръвен от сутринта... казаха че не пречи, бях пила кафе....
ЧХГ от 139 на 149... незнам

# 616
Аз не разбрах, ти следила ли си го това ЧХГ да стигне до нула?

# 617
Аз не разбрах, ти следила ли си го това ЧХГ да стигне до нула?
Следях го до 110 , след това ми дойде цикъла и реших, че щом вече имам цикъл след 40 дни.... няма как да ми даде положителен и да имам цикъл...

# 618
  • Sofia
Зорница много малко расте а прогестерона падапикв.лив тест ли ?
Пусни ново чхг

Кръвен от сутринта... казаха че не пречи, бях пила кафе....
ЧХГ от 139 на 149... незнам
Явно не сте се изчистила от моларната бременност.
Тук е наложително ЧХГ да спадне до отрицателен резултат.
Консултирайте се с АГ. Може да се наложи втори кюртаж.

ПП: моларната бременност няма връзка с цикъла. ЧХГ може да се влачи положително (нагоре, надолу) с месеци. Трябва да го следите дали пада. А то трябва да пада и да стигне до отрицателен резултат.

# 619
  • София
Точно така, ако има остатък от плацентата, който секретира ЧХГ, може да дойде цикъл, но ЧХГ-то е остатъчно. Има малък шанс остатъкът да се излющи с цикъла, но ако това не стане, се налага кюртаж и се следи докато ЧХГ не стане 0.

# 620
Точно така, ако има остатък от плацентата, който секретира ЧХГ, може да дойде цикъл, но ЧХГ-то е остатъчно. Има малък шанс остатъкът да се излющи с цикъла, но ако това не стане, се налага кюртаж и се следи докато ЧХГ не стане 0.

Задължително ли е да е с кръвен тест. Със стандартен тест за бременност ако покаже отрицателен ок ли е ?
Питам защото аз съм 40 дена след вакум аборт. Първият ми цикъл дойде преди седмица и вече е към края. Но никой не ми е казвал да следя ЧХГ .

# 621
Анелия, ЧХГ се следи до отрицателен специално при моларна бременност, в другите случаи няма нужда.

# 622
  • София
Да, следи се с кръвен тест. Пикливият тест не е достатъчно чувствителен, а и не може да покаже дали ЧХГ пада.

# 623
Да, следи се с кръвен тест. Пикливият тест не е достатъчно чувствителен, а и не може да покаже дали ЧХГ пада.
Благодаря, другата седмица имам час за преглед ще попитам тогава и този въпрос. Ще си пусна щом се налага.

# 624
  • Sofia
Благодаря, другата седмица имам час за преглед ще попитам тогава и този въпрос. Ще си пусна щом се налага.
Не се налага, ако при Вас проблемът не е бил моларна бременност.

Моларната бременност ако не се изчисти напълно до отрицателен тест, може да се промени в по-лош вариант. ЧХГ се следи само след моларна бременност и там срокът за ново забременяване също е друг (не като след обикновен аборт), защото има риск от рецидив.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 18:46 от Brin de muguet

# 625
Не се налага, ако при Вас проблемът не е бил моларна бременност.

Моларната бременност ако не се изчисти напълно до отрицателен тест, може да се промени в по-лош вариант. ЧХГ се следи само след моларна бременност и там срокът за ново забременяване също е друг (не като след обикновен аборт), защото има риск от рецидив.
Благодаря ви много !

# 626
Може ли да споделите първият цикъл след аборта какъв ви беше ? При мен дойде 30 дена след аборт и продължи 7 дена доста силен и обилен. Днес е 10ти ден и имам кафеникаво зацапване все още. Дали на някой се е случвало? Била съм на 2 прегледа миналия месец и всичко беше наред след манипулацията, казаха ми след първия цикъл пак на преглед но имам час за другата седмица чак. Очаквам да спре това зацапване и всичко да е наред.

# 627
При мен и двата пъти беше една идея по обилен и малко по-продължителен, около ден, два повече. След първия ми аборт дойде на 29-и ден както си идва попринцип, а след втория се позабави и дойде на 33-ти ден. И двата пъти бяха медикаментозни абортите.

# 628
При мен и двата пъти беше една идея по обилен и малко по-продължителен, около ден, два повече. След първия ми аборт дойде на 29-и ден както си идва попринцип, а след втория се позабави и дойде на 33-ти ден. И двата пъти бяха медикаментозни абортите.
Да, и при мен това е различното че по-обилен и продължителен. Преди макс 6 дена и приключваше. Благодаря ви !

# 629
И аз сега се чудя кога ще ми дойде. Аборта беше преди 23 дни, като от време на време имам много леко розов секрет, но бях на преглед и казаха че нещата са наред и няма задържана тъкан или кръв.
Като питах лекарката колко е опримално да изчакаме повторни опити тя каза да минат 3 редовни МЦ. Това ми се струва малко като период, при вас как беше?
И освен Монозомия Х релутатите ми за тромбофилия излезнаха с хомозиготни мутации за PAI1 и MTHFR 667. Някой с подобна мутация бяхте ли на терапия с НМХ или не? Освен консултация с генетик трябва ли да се направи с хематолог?

Общи условия

Активация на акаунт