Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 491
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Аз като се усетя, че ставам зла взимам бахови есенции. Обичайно преди цикъл се случва, тогава целия свят ми "пречи".

# 121
И тук да питам. Някой пробвал ли е тая добавка? Уж регулира хормони и е естествена съставката.
https://bg.iherb.com/pr/nutricology-pregnenolone-100-60-scored-tablets/23799
Има интересни цени сега в iherb...
Ето описание на действието. https://revita.bg/shop/pregnenolon-pregnenolon-50-kapsuli

Не ми изглежда като обикновена добавка. Изглежда има полезно действие, но е добре да се съгласува с лекар:

"Както при всички добавки, препоръчваме те да се приемат под наблюдението на лекар или квалифициран експерт, тъй като неправилната употреба може да причини нежелани странични ефекти. При прегненолона това е особено важно, тъй като той изпълнява ключова роля в ежедневната функция на организма.

Когато се приема през устата, прегненолонът на Суонсън е безопасен за повечето хора при прием до 12 седмици. Понякога могат да се появят нежелани реакции като кожен обрив, стомашно-чревно неразположение, безпокойство, изпотяване и др. Съветваме Ви да се консултирате с лекар, ако получите реакция, свързана с приема на прегненолон."

Това е от листовката на SWANSON.

# 122
natka,  за съжаление през годините нямам нито едно изследване с данни за висок инсулин, вкл. и след 1седмичния престой в ендокринологията тази година. И всичко с електролитите и техния баланс ми е наред, с бъбреците- също. Сега пак си правих изследвания. За щастие кръвно над 125/85 не съм вдигала от много време, но това се случва само, когато съм яла солено. Понеже чета твои мнения и в други теми, ще съм благодарна, ако имаш идея какво още би могло да е. Лично аз не изключвам възможността да е от хормоналните колебания и донякъде започвам да се примирявам. Само на съдов хирург не съм ходила, което ще направя в някакъв момент ...изморих се от лекари тази година.  

Arwen Amarantha, и аз се възмущавам от опростяването и елементаризирането на нещата.

Lotus32, ходи ли на лекар?

Галчудо, наистина има нещо в тези капки. Взимах до преди месец и мисля, че ми ги натамъниха добре. Моя приятелка ми изпрати въпросник и по отговорите направи капките. На мен ми подействаха с натрупване- след 3-4 дена. И понеже трябва да се пият няколко пъти на ден,  ги носих в чантата, а те се вмирисаха на гума ( явно от пипетата на шишенцето). Ти къде и как ги носиш през деня?

Момичета, много съм горда как отказах цигарите след над 30 години пушене по 2 кутии на ден. Да, напълнях, но това може и да е в комбинация с предменопаузата. Мисля, че няма как да ги започна пак...когато много ми се допуши и само за това мисля- паля някаква цигара, изпуфквам я, като пура, гася я и така до следващата седмица примерно.

# 123
  • Бургас
Слагам си в шишето с вода и цял ден пия от там. Аз не правя специално комбинации, направо от оригиналното шише във водата според нуждата, имам почти всички и решавам на момента. Имам си  и "любимци"  Laughing

# 124
natka,  за съжаление през годините нямам нито едно изследване с данни за висок инсулин, вкл. и след 1седмичния престой в ендокринологията тази година. И всичко с електролитите и техния баланс ми е наред, с бъбреците- също. Сега пак си правих изследвания. За щастие кръвно над 125/85 не съм вдигала от много време, но това се случва само, когато съм яла солено. Понеже чета твои мнения и в други теми, ще съм благодарна, ако имаш идея какво още би могло да е. Лично аз не изключвам възможността да е от хормоналните колебания и донякъде започвам да се примирявам. Само на съдов хирург не съм ходила, което ще направя в някакъв момент ...изморих се от лекари тази година.
Надявам се че не съм подвела някого да мисли че съм лекар, за съжаление по тия въпроси с инсулина и навързаните с излишъка му неща се наложи да се образовам защото аз се сдобих с проблеми от такъв вид... А точно това е нещо много често неглижирано от лекари, пък от друга страна до голяма степен е в наши ръце да се коригира с начин на живот. Съчетано с любопитството ми дето край няма... чета си и си ровя с голям интерес по тия теми, ако и да не са от най-забавните Grinning

Браво за цигарите! Голяма победа си е наистина.
Имай предвид че ако си пушила повечко като време и количество, може да има промени в това как работи щитовидната след спирането им. При доста хора от това е напълняването след спиране на цигарите, а не че пъхат нонстоп храна в устата си да заместват цигарата или поне не само. Донякъде и затова някои препоръчват да се спират плавно, има лекари които дори и на бременни го казват това - да не е от раз. Но може да провериш по-подробно и с щитовидната как са нещата, за всеки случай. Ако вече не си, разбира се. В  друга тема имахме заклета пушачка която ги спря от раз и видя двуцифрено ТСХ почти веднага... та не го смятам за градски легенди това, отразява си се.

# 125
Аз си мислех, че това е мит. Била съм слаба цял живот,бърз метаболизъм, не съм имала проблеми със щитовидната никога. Спрях и аз от раз цигарите и се почна-напълняване, хормона ми трицифрен не две-, и други. Започнах ги наново стана по-зле, пак ги спрях. Не знам наистина дали нещо скрито е действало или ефекта от цигарите.

# 126
  • Стара Загора
Аз изкарах 5,5 месеца без цигари и на много строги ограничения на въглехидратите, плюс всекидневно бягане в гората и фитнес. Преди 2 седмици се качих на кантара и отчетох плюс 8 кг. Отидох и си купих цигари. Пушенето е вредно за здравето, но дебелеенето също. Да не споменавам психическите травми...
ЩЖ изследвах лятото и всичко си беше наред. Явно тялото ми си иска цигарите и туй то...

# 127
Аз си мислех, че това е мит. Била съм слаба цял живот,бърз метаболизъм, не съм имала проблеми със щитовидната никога. Спрях и аз от раз цигарите и се почна-напълняване, хормона ми трицифрен не две-, и други. Започнах ги наново стана по-зле, пак ги спрях. Не знам наистина дали нещо скрито е действало или ефекта от цигарите.
Единственият път в живота ми, когато съм виждала цифрата 6x на кантара (дори през бременността трудно я стигнах, а аз съм 174), е когато спрях цигарите през 2002 г. За около година, година и половина се нормализираха нещата с теглото без диети и зорове. Обаче и през ум не ми е минало да меря щитовидни тогава. Хашимото развих доста по-късно постпартално, а нивата на ТСХ още са ми в норма.
Иначе и сега, на близо 50, съм с поднормено тегло. Ама други кривини на пременото си имам.

# 128
Дамата която споменах си е с Хашимото и хипофункция в някаква степен от преди това и съответно си следи ТСХ регулярно, затова и го разбра тогава колко е. Бяхме го дискутирали и преди това, просто тя тогава реши да спира цигарите и го видя нагледно. Май тогава в крайна сметка набързо реши че по-скоро ще ги спира плавно, но може и да бъркам вече, в тема за съвсем други неща стана дума.
Надявам се че не се е прочело това че трайно се "поврежда" щитовидната по този начин, но явно пушенето влияе на това как работи и тя съответно се нагажда. И обратното приспособяване пак няма как да стане от раз, съответно някакво време след рязко спиране се проявяват тия ефекти...
Може би не е при всички това или не чак толкова проявено, сигурно има и такива които по навик там пъхат нещо в устата - като не цигара, са храни, бонбони и прочие. Споменах го просто като нещо което може да се провери също.
Макар че не знам при това положение всъщност какво може да помогне и лекар как би подходил, няма около мен такъв случай че да знам развитието.

# 129
Аз не съм знаела за щит. хормони и прочие. Започнах да ходя по лекари, защото се чувствах зле, а нали вече не пушех ,  би трябвало да е обратното. ММ и той спря от раз. При него диабета дойде по-късно, надали е свързано с това.

# 130
Навързано е всичко в тялото, няма как. Дръпнеш едно, повлича още няколко... Вече при кого в каква степен ще си е различно, но нищо не е изолирано.

# 131
Здравейте,какво бихте предложили като добавка за нисък естроген?

# 132
  • София
ХЗТ, но говори със специалист.

# 133
И аз ги спрях от раз. В болницата ми изследваха всичко, и нямаше отклонения в хормоните. Не се храня повече...но определено всички лекари са с леко неодобрение за това, че съм ги спряла рязко. Бях толкова зле, че само при мисълта за цигара ми се гадеше- моментът за спиране беше дошъл. След 2те деца си мислех, че повече никога няма да ги спра. Сега съм напълняла доста...особено коремът и паласките. Абе, и бузи и гърди...страхотийка съм. Ако не се нормализирам ще го мисля, но няма да пропуша пак. Ще се задоволявам с пушлявене при нужда. Наслаждавам на свободата си Simple Smile

Ровейки се за моите си щуротии, попаднах на тази статия за обилния цикъл https://dnes.dir.bg/svyat/dobaviha-nov-stranichen-efekt-na-vaksi … -sreshtu-covid-19  Може на някой да му е полезно.
Лично аз, четейки за страничните ефекти от ваксините,  започвам да си мисля, че всичко, което ми се стовари е възможно да е последствие от ваксината. Сложихме си Модерна, а тя дава странични ефекти точно в тази посока- слабост, сърце, оттоци. Да не разказвам как щях да умра след 2та доза, бях с температура, тремори, едвам дишах и една седмица бях болничен. Нищо чудно да не ми понася и към днешна дата.
То, на тази възраст е адски трудно да се каже кое от какво е.

# 134
  • Варна
Абе аз съм без ваксина, ама същите симптоми имам. Ковида сам по себе си ми разбърка още повече хормоните. Два пъти го карах мега зле.

Общи условия

Активация на акаунт