Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 491
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
За една от причините за подобни зацапвания се смята ниският прогестерон. Случвало ми се е и на мен да се влачат кафеникави жилки с дни.

# 31
За една от причините за подобни зацапвания се смята ниският прогестерон. Случвало ми се е и на мен да се влачат кафеникави жилки с дни.
Аз също имам подобни зацапвания, последния месец доста повече от обикновено, обаче го свързвам с висок естроген, по-скоро.. Установих го с изследване и в началото и в края на МЦ, все е висок.
Другото което си мисля е, че са полипи, които не се виждат на ехограф.. Предстои ми преглед тази седмица и съм сериозно притеснена.

# 32
Мерси за новата тема Flowers Rose
125 дни без цикъл, екстри имам всякакви - без изпотяване.

# 33
Здравейте! Какво пиете за горещите вълни?

# 34
  • Варна
Да се отчета, ходих на кардиолог. Кръвно леко високо, кардиограма в норма. Изследва ми магнезий, натрий и калий, всичко в норма, само магнезият на долна граница. От което се оплаках били субективни усещания. Егати, 4 часа сън ми липсват днес заради тях. Да съм пиела хапчета за кръвно.

# 35
Кръвно леко високо, кардиограма в норма.
Колко леко високо?

# 36
  • Б
Какви екстри имате , при липса на цикъл?   Аз нямам никакви, но съм само с 3 дни закъснение, а и по принцип нямам някакви екстри. Може би като липсва цикъла  1,2, месеца  ще има някакви по - различни симптоми.

# 37
То симптоми и екстри има и по време на цикъл.

# 38
  • Варна
Кръвно леко високо, кардиограма в норма.
Колко леко високо?
130/85. Екстрите са прескачане в ритъма на сърцето, редуващо се с усещането че блъска вътре в гърдите. От скоро и от време на време ми се вие свят като вървя навън. Или трудно да пазя равновесие, не знам как точно да го опиша. Имам редовен скъсен цикъл, в момента е тук. На фаза съм на начални горещи вълни преди него, съчетани с тези сърдечни драми.

# 39
svetli
имаш абсолютно типичните симптоми за премено.

# 40
  • Б
А за виенето на свят на мен ми се случи на една гондола , от тези които се люлеят силно на горе на долу. Така ми се зави свят, че не можах да си отворя очите. Не бих повторила друг път с такива атракции, като въртележки, гондоли и т.н . През деня съм в движение не ми остава време да мисля за разни симптоми. Трябва да е нещо много остро и силно.

# 41
130/85. Екстрите са прескачане в ритъма на сърцето, редуващо се с усещането че блъска вътре в гърдите. От скоро и от време на време ми се вие свят като вървя навън. Или трудно да пазя равновесие, не знам как точно да го опиша. Имам редовен скъсен цикъл, в момента е тук. На фаза съм на начални горещи вълни преди него, съчетани с тези сърдечни драми.
Аз минах на терапия при постоянно задържало се 155/110, но и за няколко месеца само и се наложи да я спра.
Колко ви е пулса?
С тези екстри хапче за кръвно ми е странно, по-скоро бетаблокер, или магнезий. Отидете и на друг кариолог.
С тези оплаквания, особено навън, е хубаво да ви направят проследяване с холтер 24 или 48 часа, и да се види при ходене вдига ли се или пада, защото при мен примерно пада след терапията. А преди това се вдигаше.
Не знам дали ми се разбра идеята. Не е като 2 и 2, вземи това хапче и на конвейр.

# 42
Виж и ЩЖ. Тя също причинява подобни симптоми.

# 43
Да се отчета, ходих на кардиолог. Кръвно леко високо, кардиограма в норма. Изследва ми магнезий, натрий и калий, всичко в норма, само магнезият на долна граница. От което се оплаках били субективни усещания. Егати, 4 часа сън ми липсват днес заради тях. Да съм пиела хапчета за кръвно.
Магнезий на долната граница си е реално много сериозен дефицит според мен. Този минерал обикновено се поддържа винаги в норма в кръвта, дори ако трябва да е с цената на дефицити в тъкани и кости, може от тях да се изтегли но в кръвта да е колкото трябва. За да стигне до гранични стойности, значи хич не е добре и има нужда от доста допълнително.
И откога за кръвно 130/85 слагат някого на хапчета да го свалят? Че и доколкото разбирам това е еднократно измерено а не да е следено и да е все така.
Съветът да се провери подробно щитовидната е добър, но почвай и с магнезия и то не с малки дози.

# 44
Сърцебиенето може да се дължи на много причини.
Преди няколко месеца бях с ужасно сърцебиене по няколко пъти на ден, буквално от нищото. Първо бях при кардиолог, физическа причина нямаше и ме прати на ендокринолог. Ендокринолога пусна изследвания на щитовидни хормони, полови хормони, витамин В12 и Д. Всичко в норма, но при половите хормони имах на единият завишение 3 пъти над горна граница. Каза ми, че вреоятно имам задържан фоликул и ме прати на АГ. Гинекологът откри голяма киста на единият яйчник, пих Дуфастон и след пукането на кистата всичко приключи със сърцебиенето.

п.п. Магнезият е много важен за сърцето, и кардиолозите винаги го изписват при сърцебиене. Купи си и пий.

Общи условия

Активация на акаунт